Όταν έκλαψε η Trafalgar Square

Όταν έκλαψε η Trafalgar Square

Η μεγάλη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Harry Potter έγινε χτες στη πατρίδα του νεαρού μάγου και δεν άφησε μάτι για μάτι στεγνό, τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στους θεατές από το σπίτι.

Όλα τελειώνουν εδώ.

Εκτός από tagline στην επίσημη αφίσα της ταινίας, αυτή είναι και η σκληρή αλήθεια την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν όλοι οι φανατικοί των ιστοριών του Harry Potter, καθώς οι περιπέτειες του νεαρού μάγου στη μεγάλη οθόνη έφτασαν στο τέλος τους.

Χτες πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη πρεμιέρα του «Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2», της τελευταίας ταινίας της σειράς, στην Trafalgar Square του Λονδίνου.

Χιλιάδες κόσμου που είχαν έρθει από κάθε πλευρά της γης, είχαν κατασκηνώσει από τη Δευτέρα στη πλατεία για να έχουν τη καλύτερη θέση στη μεγάλη χτεσινή πρεμιέρα και να βρεθούν όσο πιο κοντά μπορούσαν στους ηθοποιούς με τους οποίους μεγάλωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί η αλήθεια είναι πως ο Harry Potter «μεγάλωσε» μια ολόκληρη γενιά, τόσο με τα βιβλία όσο και με τις ταινίες του, για μια ολόκληρη δεκαετία και πλέον θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιδραστικά στοιχεία της ποπ κουλτούρας των 00s.

Έτσι, ήταν λογικό το κλίμα στην Trafalgar χτες να είναι έντονα συγκινητικό και τεταμένο, με το κοινό να παραληρεί και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές να βρίσκονται μεταξύ έκστασης και δακρύων.

Η Emma Watson, φορώντας μια παραμυθένια τουαλέτα Oscar De La Renta, ο Daniel Radcliffe πιο κομψός από ποτέ με ένα γκρι κοστούμι τριών κομματιών και ο Rupert Grint με ένα πιο μοντέρνο, μαύρο κοστούμι και γραβάτα, ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί μπροστά από την τεράστια γιγαντοοθόνη στην Trafalgar, για να χαιρετήσουν το κοινό και να μιλήσουν για την εμπειρία τους. Μαζί τους όλο το βασικό cast των ταινιών του Harry Potter, από τον Robbie Coltrane, που παίζει τον Hagrid και τον Mark Williams, που παίζει τον πατέρα του Ron, Arthur Weasley, μέχρι τον Alan Rickman, που παίζει τον Severus Snape, την Helena Bonham Carter που παίζει την Bellatrix Lestrange, και, φυσικά τον Ralph Fiennes, που ενσαρκώνει τον σκοτεινό Λόρδο Voldemort, και τον οποίο το κοινό όχι μόνο δεν φοβήθηκε αλλά φώναζε ρυθμικά το όνομά του, όπως έκανε και για τους «καλούς» πρωταγωνιστές της ταινίας.

Από τη λαμπερή πρεμιέρα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η γυναίκα που δημιούργησε όλον αυτό το μύθο, η συγγραφέας του Harry Potter, J.K. Rowling, η οποία έμοιαζε να μην πιστεύει όλο αυτό το υπερθέαμα που συνέβαινε μπροστά στα μάτια της. Όπως και κανείς από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, για να λέμε την αλήθεια, μιας και η φράση που ακούστηκε περισσότερο από τα στόματα όλων όσων μίλησαν μπροστά στη κάμερα ήταν «that is phenomenal!».

Η Emma Watson ήταν και αυτή που δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά της όταν πήρε το μικρόφωνο για να πει τις ευχαριστίες της, έτσι και ο παραγωγός της ταινίας, David Heyman, της πρόσφερε τον ώμο του για να κλάψει, με όλους τους υπόλοιπους της παρέας να την καθησυχάζουν.

Ο Daniel Radcliffe, όταν ήρθε η σειρά του, είπε «Δεν πιστεύω πως το τέλος της ιστορίας είναι απόψε, γιατί κάθε άτομο που θα δει αυτή τη ταινία, θα κουβαλά αυτή την ιστορία μαζί του για όλη του τη ζωή» για να συμπληρώσει «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς, κυρίως γιατί μου δώσατε τη δουλειά. Κάθε ευκαιρία που θα έχω από δω και πέρα θα οφείλεται στο γεγονός πως στάθηκα πολύ, πολύ, πολύ τυχερός όταν ήμουν 11 χρονών».

Η Watson, ωστόσο, δεν δέχτηκε τη ταπεινότητα του Radcliffe και του απάντησε αμέσως «Δεν στάθηκες τυχερός, ήσουν και είσαι ο τέλειος Harry Potter, και θα είσαι για πάντα».

Χαρακτηριστικό ήταν, πάντως, και το χιούμορ όλων των ηθοποιών μεταξύ τους, με καλύτερη ατάκα αυτή που ειπώθηκε από την Rowling προς τον Radcliffe, όταν την έβαλε να υποσχεθεί πως δεν θα γράψει άλλο βιβλίο. Η απάντηση της συγγραφέως ήταν «Θα με πάρεις τηλέφωνο σε 10 χρόνια που η καριέρα σου θα έχει πατώσει και θα με παρακαλάς να γράψω ένα βιβλίο ακόμα!». Άγγλοι, πώς να μην τους αγαπάς.

Η τελευταία ταινία του Harry Potter, «Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Ιουλίου. Οι σταρ μπορεί να μην είναι εκεί, πάρτε όμως καλού κακού μερικά χαρτομάντιλα μαζί σας. Θα χρειαστούν.