Χωρίς το unibrow η Σοφία Χατζηπαντελή είναι μια άλλη δίχως ταυτότητα (+η ομοιότητα με τη μητέρα της)

Instagram

Σε μια εποχή που θέλει instagram-ικά φρύδια η 25χρονη κριτής του GNTM «σπάει» στερεότυπα ομορφιάς.

Σε μια κοινωνία που έχει τόσο εμμονή με τα φρύδια, για το ποια είναι εντάξει (π.χ. Instagram-ικά φρύδια) και ποια όχι (δηλαδή οτιδήποτε άλλο), η Σοφία Χατζηπαντελή «σπάει» στερεότυπα ομορφιάς και επιλέγει την αλήθεια της ορίζοντας τα δικά της beauty πρότυπα που περιλαμβάνουν την αγκαλιά και αποδοχή εαυτού.

Η νέα κριτής του GNTM, εκτός από το body positivity το οποίο καλλιεργεί μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram, προωθεί και την ειλικρίνειά της σχετικά με την αποδοχή εναλλακτικών ιδεών για το πώς πρέπει να είναι «όμορφη» αγνοώντας όλα τα σχόλια μίσους και ζώντας τη ζωή της όπως θέλει.

Το story πίσω από το το ενιαίο φρύδι που κατέληξε στο unibrow κίνημα

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει καμία μεγάλη, εμπνευσμένη ιστορία πίσω από το ίδιο το unbrow, σύμφωνα με το μοντέλο. Μιλώντας κατά το παρελθόν στο VICE είχε πει: «Ήμουν στην Κύπρο και δεν έβγαζα τα φρύδια μου γιατί δεν είχα πραγματικά χρόνο—πάντα κολυμπούσα ή κάτι τέτοιο. Έτσι, όταν επέστρεψα στο σπίτι της γιαγιάς μου στο Λονδίνο, μου είπε πόσο όμορφη έδειχνα και κατά κάποιον τρόπο συνειδητοποίησα ότι είχα ένα μονόφρυδο σε εκείνο το σημείο. Και τότε ήταν που το άφησα. Αυτή είναι η ιστορία».

Δυστυχώς, τα μηνύματα μίσους δεν είναι κάτι καινούργιο για την καλλονή Σοφία. Η ίδια, δέχεται bullying σε όλη της τη ζωή, από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο. Ακόμα και στο κολέγιο, έβλεπε τα επικριτικά βλέμματα, αλλά και όταν ξεκίνησε την πορεία της στο μόντελινγκ. Σήμερα έχει σχεδόν 500.000 ακολούθους στο Instagram, καθώς και χιλιόμετρα ως μοντέλο. Τα σχόλια όμως παραμένουν.

Αγκαλιάζοντας την ομορφιά

Αυτές τις μέρες, η Σοφία δέχεται σχόλια και εντός συνόρων καθώς η συμμετοχή της στο ριάλιτι μοντέλων έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον για εκείνη. Απαλλαγμένη από κόμπλεξ και με αυτοπεποίθηση εκείνη συνεχίζει να υποστηρίζει τις επιλογές της και να εμπνέει.

Όσο για το πώς ήταν πριν ακολουθήσει τη συμβουλή της γιαγιά της;

Ενώ πάντα είχε έντονα φρύδια, όπως οι γονείς της, κάποια στιγμή όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την προσωπική της προβολή, είχε ανεβάσει το 2017 κάποια βίντεο στο YouTube στα οποία φαίνεται πώς ήταν πριν αποχωριστεί εντελώς το τσιμπιδάκι.

Σε μία άλλη συνέντευξή της στο StyleLikeU και αφού πλέον είχε αποκτήσει τη beauty ταυτότητά της, η 25χρονη είχε πει το εξής: «Οι Κύπριοι έχουν πολλή τριχοφυΐα και σε στιγματίζουν γι’ αυτό. Ξέρω κόσμο που έκανε κερί στα φρύδια του όταν ήταν 12 χρονών στην Κύπρο. Η μαμά μου έχει πολύ μακριά φρύδια και ο μπαμπάς μου πολύ φουντωτά. Μεγαλώνοντας, η μαμά μου μου έλεγε “δεν με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, μην αγγίξεις τα φρύδια σου”. Τότε ήταν και η περίοδος που η μαμά μου είχε τα πιο έντονα φρύδια από ποτέ. Το ιδανικό μου σε σχέση με την ομορφιά, προήλθε από τη μαμά μου. Δεν μποϊκοτάρω τα τσιμπιδάκια φρυδιών, απλά μ’ αρέσουν έτσι όπως δείχνουν. Κι έτσι κάνω με τα πάντα στη ζωή μου. Αν μου αρέσει έτσι, έτσι θα το κάνω».

Όσο για το πώς είναι η μαμά της; Το ίδιο όμορφη!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης