Σοφία Χατζηπαντελή: Η νέα κριτής του GNTM5 είναι role model και μούσα του Jean Paul Gaultier

Ναταλία Κατσακιώρη
Σοφία Χατζηπαντελή: Η νέα κριτής του GNTM5 είναι role model και μούσα του Jean Paul Gaultier

Ποια είναι η Σοφία Χατζηπαντελή που πρόκειται να δούμε στις οθόνες μας από την νέα σεζόν;

Από χθες που έγινε η ανακοίνωση των προσώπων της κριτικής επιτροπής του GNTM5 τα social media έχουν πάρει φωτιά. Bίκυ Καγιά, Γιώργος Καράβας και Τάσος Σοφρωνίου είναι οι τρεις από τους τέσσερις κριτές που θα δούμε στις μαύρες καρέκλες των οντισιόν, φυσιογνωμίες γνώριμες στο ελληνικό κοινό. Μέσα σε όλα αυτά, λοιπόν, και ένα νέο φρέσκο πρόσωπο, ένα κορίτσι ξεχωριστό που το πρόσωπο της σίγουρα κέρδισε τα βλέμματα πολλών.

Και αυτό γιατί δεν βλέπουμε συχνά μία γυναίκα με ένα τόσο bold ενιαίο φρύδι, που μάλιστα αποκαλεί και «Βερόνικα», να είναι μπροστά στα φώτα. Η Σοφία Χατζηπαντελή γεννήθηκε για να ξεχωρίζει, τόσο λόγω της εμφάνισης της, όσο και λόγω του χαρακτήρα της, αφού η ίδια ξεκίνησε να εμφανίζεται ως ένα δυναμικό role model σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της καρίερας της ως μοντέλο. Είναι μόλις 25 χρονών και όμως έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στο κόμσο της μόδας.

https://www.instagram.com/p/CeYEu8MOTlY

Γεννημένη από Ελληνοκύπριο πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, η Σοφία μετακόμισε με το μπαμπά και τον αδερφό της στις ΗΠΑ, όπου και σπούδασε marketing. Τράβηξε τα βλέμματα των χρηστών των social media το 2017 με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της και το 2020 ξεκίνησε την καριέρα της στο modelling στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει από μικρή δεχόταν άβολα και επιθετικά σχόλια για την εμφάνιση της και την έντονη τριχοφυΐα της, κάτι που την έκανε να δημιουργήσει το δικό της κίνημα #unibrowmovement, για τα κορίτσια με πυκνά φρύδια. Η Σοφία επιλέγει να βάφει ολόμαυρο το τεράστιο φρύδι της, κάνοντας το ακόμη πιο bold.

Έχοντας πλεόν στο ενεργητικό της συνεργασίες με κορυφαία περιοδικά μόδας παγκοσμίως όπως τα Vogue, Elle, Harpers Bazaar, New York Times και Vanity Fair, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μούσες του Jean Paul Gaultier, αφού ο εκκεντρικός σχεδιαστής δεν θα μπορούσε παρά να ενθουσιαστεί από την τολμηρή ομορφιά της Σοφίας. Μαζί έχουν κάνει πολλές καμπάνιες για τα signature αρώματα του οίκου.

sophia-hadjipanteli-(6).jpg

Τι είναι, όμως, αυτό που έκανε τη Σοφία να ξεχωρίσει τόσο γρήγορα, γιατί μία εκκεντρική εμφάνιση δεν φτάνει από μόνη της για να σε φέρει στο προσκήνιο του κόσμου της μόδας. Ήταν η δυναμική και απελευθερωτική της φύση, ο έντονος λόγος της στα social media και ο πληθωρικός της χαρακτήρας, που δήλωσαν ότι εδώ έχουμε κάτι παραπάνω από ένα απλό μοντέλο. Μιλάμε για ένα role model της Gen Z, μίας γενιάς πιο πολύ από μία όμορφη εικόνα, αναζητά την εκπροσώπηση, τη συμπεριληπτικότητα, αλλά και την ειλικρίνεια. Και η Σοφία έχτισε ένα δικό της ίνδαλμα μέσα από την διαφορετικότητα, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να προκαλεί με την εμφάνιση της, αλλά θέλει να έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται όπως ακριβώς είναι.

https://www.instagram.com/p/CdY7Z-qr1v_

«Μέσω του κινήματος αλλάζουμε τον τρόπο που όλοι έχουν στο μυαλό τους την ομορφιά. Είναι τελείως υποκειμενική και ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το συγκεκριμένο όρο,» έχει δηλώσει σε συνέντευξη της. Ανυπομονούμε να την δούμε στην μικρή οθόνη.