Οwen Wilson

Οwen Wilson

Ένας πολύ ιδιαίτερος ηθοποιός που έχουμε ξεχωρίσει.

Ο Owen Wilson γεννήθηκε στο Τέξας. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Andrew και έναν μικρότερο τον Luke, οι οποίοι, επίσης, ασχολήθηκαν με τον κινηματογράφο. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και απέκτησε Bachelor of Arts στα Αγγλικά.

Το ντεμπούτο του Wilson ως ηθοποιός έγινε στην ταινία "Bottle Rocket", την οποία έγραψε μαζί με τον Wes Anderson. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την κωμωδία "Shanghai Noon" (2000) όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Jackie Chan. Το 2001 συμπρωταγωνίστησε με τους Ben Stiller και Will Ferrell στην ταινία "Zoolander". Την ίδια χρονιά συνεργάστηκε ξανά με τον Anderson για την παραγωγή της τρίτης τους ταινίας, "The Royal Tenenbaums", στην οποία συμμετείχαν οι Gene Hackman, Ben Stiller, Bill Murray, Anjelica Huston, Gwyneth Paltrow, Danny Glover και Seymour Cassel. Οι σεναριογράφοι της ταινίας κέρδισαν μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου. Ο Wilson εμφανίστηκε και σε άλλη μία ταινία του Anderson, το "The Darjeeling Limited" (2007), όπου συμπρωταγωνίστησε τους Jason Schwartzman και Adrien Brody. Τελευταίες του ταινίες οι "Drillbit Taylor" (2008) και "Marley & Me" (2009), με συμπρωταγωνίστρια τη Jennifer Aniston.

Πρόσφατα, ο Wilson επανήλθε με πρωταγωνιστικό ρόλο ε στην ταινία "Midnight in Paris" του Woody Allen, που έχει σημειώσει εξαιρετικές εισπράξεις και έχει συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές.