Keanu Reeves

Keanu Reeves

Ένας τύπος που υπήρξε ο απόλυτος ζεν πρεμιέ τη δεκαετία του '90.

Ο Keanu Reeves είναι ένας συμπαθής ηθοποιός που εδώ και χρόνια ακολουθεί σεμνή πορεία. Γεννήθηκε το 1964 στη Βηρυτό του Λίβανου και το όνομά του σημαίνει "δροσερό αεράκι πάνω από τα βουνά". Νωρίς μετακόμισε στον Καναδά και απέκτησε Καναδέζικη υπηκοότητα.

Μικρός ακόμα, έψαξε δουλειά σε διαφημιστικές εταιρίες και πρωταγωνίστησε σε κάποια σποτ της Coca-Cola και των Kellog's αλλά και σε κάποια τηλεοπτικά σόου στη Καναδική τηλεόραση. Το 1979 έκανε το ντεμπούτο του στη υποκριτική με την τηλεοπτική κωμωδία "Hanging In" ενώ δεν άργησε και το πέρασμά του στο θεατρικό σανίδι. Το 1986 έρχεται το «Youngblood» (1986) με τον Rod Lowe και τον Patrick Swayze, ακολουθούν τα «River's Edge», «Act Of Vengeance», «Big», «Babes In Toyland», «Brotherhood Of Justice», «The Prince Of Pennsylvania», «Parenthood», «Platoon», «My Own Private Idaho», «Dracula».

Οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται με τις ταινίες «Speed» (1994) με τη Sandra Bullock, «Johnny Mnemonic», «A Walk in the Clouds», «Chain Reaction», «Speed 2», «The Devil's Advocate» και κυρίως «Τhe Matrix». Τη στιγμή που η καριέρα του μοιάζει έτοιμη προς απογείωση, εκείνος βιώνει ένα οικογενειακό δράμα, όταν η σύντροφος του Jennifer Syme γεννά νεκρό το πρώτο τους παιδί το οποίο περίμεναν με τόση ανυπομονησία. Η τραγωδία δεν σταματά όμως, καθώς στο τέλος του 2001 η Syme σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ξανασυναντά τη Charlize Theron στο «Sweet November» (2001) και φυσικά επιστρέφει ως 'Neo' στα sequel του «Matrix»: «The Matrix Reloaded» (2003) και «The Matrix Revolutions» (2003). Οι επόμενες επιλογές του πάντως δεν συγκλονίζουν... «Constantine», «Thumbsucker», «A Scanner Darkly», «The Private Lives of Pippa Lee», «Il Mare» τον κρατούν στο προσκήνιο αλλά δεν απογειώνουν πλέον την καριέρα του.

Με το δράμα να τον ακολουθεί στην προσωπική του ζωή και με επιλογές όχι πρώτης γραμμής τα τελευταία χρόνια, ο Keanu Reeves παραμένει στη θέση του, παλεύει και προσπαθεί να διατηρήσει το ρόλο του χαμένου ειδώλου.