Robert Pattinson

Robert Pattinson

O πιο διάσημος και αγαπημένος βρικόλακας.

Ο Robert Pattinson γεννήθηκε το 1986. Ασχολήθηκε νωρίς με το ερασιτεχνικό θέατρο στο Barnes Theatre Company και γρήγορα πήρε ένα ρόλο στο θεατρικό έργο «Guys and Dolls». Κάποια στιγμή τραβάει την προσοχή ενός παραγωγού και πηγαίνει στην οντισιόν για τα γυρίσματα της ταινίας «Harry Potter and the Goblet of Fire». Ξεκίνησε εκεί την καριέρα του παίζοντας τον ρόλο του Cedric Diggory ενώ δεν άργησε να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Edward Cullen στον κόσμο του Twilight. Αυτή τη στιγμή είναι ένα από ταπιο hot ονόματα στην παγκόσμια showbiz.

Άλλες του ταινίες είναι οι «Little Ashes», «How To Be», «Water for Elephants» και «The Summer House». Ο Robert ήταν επίσης παράγωγος και πρωταγωνιστής στην ταινία «Remember Me», η οποία κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου 2010. Παράλληλα με τον κινηματογράφο, ο Pattinson ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ (κυρίως σε νεαρή ηλικία) και εμφανίστηκε στη διαφημιστική καμπάνια για τη συλλογή του Hackett το Φθινόπωρο του 2007. Τέλος, ο πολυπράγμων βρικόλακας έχει δηλώσει επανειλημμένως πως αγαπάει ιδιαίτερα τη μουσική και γράφει δικά του τραγούδια που έχουν ακουστεί σε soundtrack ταινιών.

Πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Hollywood και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις είναι ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή σε όλο τον κόσμο.