Gerard Butler

Gerard Butler

Ένας άνδρας αρρενωπός όσο λίγοι.

Ο γοητευτικός Gerard Butler γεννήθηκε στη Γλασκώβη το 1969. Φοίτησε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και η καριέρα του στην υποκριτική ξεκίνησε όταν τον προσέγγισε ο ηθοποιός Steven Berfoff προσφέροντάς του ένα ρόλο στο θεατρικό έργο 'Κοριολανός' του Σαίξπηρ.

Αφού συμμετείχε στη θεατρική εκδοχή του 'Trainsporting' ο Butler έπαιξε στις ταινίες «Tomorrow Never Dies», «Tale of the Mummy», «Fast Food», «The Cherry Orchard». Στο «Dracula 2000» ο Wes Craven του δίνει τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρώτη του μεγάλη δουλειά ήρθε με την εμφάνισή του στο «The Phantom of the Opera» του Joel Schumacher, όπου ο Gerard ερμήνευσε τον κεντρικό ρόλο του Φαντάσματος ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός με την κινηματογραφική μεταφορά των «300» που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Με άλλο αέρα πλέον, ο Butler συνεργάστηκε με τη Jodie Foster στο «Nim's Island» ενώ ολοκλήρωσε τη ρομαντική κομεντί «The Ugly Truth» με συμπρωταγωνίστρια τη Katherine Heigl.

Ο Gerard Butler είναι ένας από τους πιο sexy άνδρες στο Hollywood, ενώ ο κιτρινος τύπος τον θέλει να έχει σχετιστεί στο παρελθόν με τις Jennifer Aniston, Cameron Diaz και Naomi Campbell. Οι φήμες για τάσεις αυτοκτονίας και εθισμό στο αλκοόλ έρχονται μόνο να ενισχύσουν την εικόνα του. Ένα κακό παιδί που λατρεύουν όλες οι γυναίκες.