Javier Bardem

Javier Bardem

Ένας σούπερ σέξι άνδρας. 

Ο Javier Bardem γεννήθηκε στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας από μια οικογένεια με μακροχρόνια παράδοση στον κινηματογράφο. Έχοντας όνειρο να γίνει σκηνογράφος ξεκινάει τις σπουδές στην Escuela De Artes Y Officios της Μαδρίτης. Γρήγορα όμως αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σπουδαίος σκηνογράφος ή ζωγράφος και αποφασίζει να καταπιαστεί με την υποκριτική τέχνη.

Τη δεκαετία του '90 ο Javier Bardem συνεργάστηκε με τους Pedro Almodovar και Bigas Luna. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στο «The Ages of Lulu» ενώ ένα χρόνο αργότερα έπαιξε στο «High Hells» του Pedro Almodovar. «Jamon Jamon», «Golben Balls», «Boca A Boca», «La Madre», «Live Flesh», ενώ για το «Before Night Falls», ο Bardem παίρνει μια υποψηφιότητα για Oscar, έχοντας κερδίσει προηγουμένως Βραβείο Goya και Χρυσή Σφαίρα.

Οι επιλογές του προσπαθούν πάντα να συνδυάσουν Ισπανικές παραγωγές και Χολυγουντιανές δημιουργίες. Υποψηφιότητες και βραβεία σε διαθνή φεστιβάλ βρίσκονται στην καθημερινή του ατζέντα σε μια καριέρα που εκτοξεύεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Το 2007 αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά με παρουσία στο Οσκαρικό «No Country For Old Men» των αδερφών Cohen και στο «Love In The Time Of Cholera» του Mike Newell. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στο «Vicky Cristina Barcelona» του Woody Allen ενώ στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την Penelope Cruz. Ένας σέξι και απίστευτα ταλαντούχος ηθοποιός.