Το ασύγκριτο στυλ του David Bowie

Το ασύγκριτο στυλ του David Bowie

Ο πιο στυλάτος των στυλάτων αντρών.

Αν κάποιος μας βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και μας ζητήσει να διαλέξουμε τον πιο στυλάτο άντρα της pop culture των τελευταίων 100 χρόνων, χωρίς δεύτερη σκέψη τα πούμε το όνομα του David Bowie.

O θεός της rock που έκανε μεγάλη αίσθηση στα 70s με την ανδρόγυνη περσόνα του «Ziggy Stardust» και τις πραγματικά τολμηρές και αμφισεξουαλικές ενδυματολογικές επιλογές έχει καταφέρει με την πολυσχιδή προσωπικότητα να υποστηρίξει και να αναδείξει σε iconic τουλάχιστον πέντε διαφορετικά style, ετερόκλητα μεταξύ τους.

Στα τέλη των 70s και τις αρχες των 80s ήταν ο άντρας που έδωσε άλλο νόημα στο tailoring με τα ανατρεπτικά κοψίματα και προκλητικές σιλουέτες που δεν τόλμησαν πολλοί άντρες της εποχής, αλλά μέχρι και σήμερα όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές και στυλίστες εμπνέονται από τις επιλογές του.

Σήμερα στα 65 του στην πλειονότητα των εμφανίσεων που κάνει στο πλευρό της γυναίκας του και πάλαι ποτέ super model, Iman, ακολουθεί ένα πιο dandy style με καλοραμμένα κοστούμια σε κλασικά χρώματα καταφέρνοντας να τραβά τα βλέμματα όλων με την κλασική γοητεία του και την πηγαία αίσθηση του στυλ.