Emmanuelle Alt Vs Carine Roifeld: Τελικά ποια θα βγει νικήτρια;

Emmanuelle Alt Vs Carine Roifeld: Τελικά ποια θα βγει νικήτρια;

Θα καταφέρει η Emmanuelle Alt να ξεπεράσει την προκάτοχο της Carine Roitfeld στην αρχισυνταξία της γαλλικής Vogue;

Νέο φως σιγά σιγά πέφτει στην ξαφνική αναχώρηση της Carine Roitfield από την διεύθυνση της γαλλικής Vogue. Η Carine, λοιπόν, δεχόμενη κακεντρεχή σχόλια για το γεγονός ότι συνεχώς από τη μια διάλεγε ανήλικα μοντέλα για τις φωτογραφίσεις και σε concept που απέπνεαν αποπλάνηση και από την άλλη προμόταρε ασύστολα τον φίλο της Tom Ford (με τελευταία της δουλειά που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει το τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue, όπου ο Tom Ford ποζάρει στο εξώφυλλο μαζί με την δεκαεξάχρονη Daphne Groenveld), αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση της. Η κίνηση αυτή από πολλούς θεωρήθηκε ως μπλόφα από την Carine, καθώς εάν δεν γινόταν δεκτή η παραίτησή της -δεδομένου ότι η θέση της αρχισυντάκτριας σε αυτά τα περιοδικά δε χηρεύει εύκολα (πχ. η Anna Wintour είναι είκοσι δύο χρόνια στο τιμόνι της αμερικανικής Vogue)- θα την άφηναν να συνεχίσει τη δουλειά της, όπως ακριβώς εκείνη ήθελε ανενόχλητη. Όμως, το ότι η Carine συχνά έλειπε από το γραφείο και δεν ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά της, παρότι κατά τη δεκαετία που στην ουσία διηύθυνε τη Vogue, το περιοδικό παρουσίασε σημαντική αύξηση των κερδών του, ήταν αρκετό για να την οδηγήσουν στην οικειοθελή αποχώρηση της.

Από την άλλη, η βοηθός της Carine, Emmanuelle Alt δε φαίνεται ότι ήρθε για να δώσει νέο αέρα στη Vogue, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη δουλεύει εκεί αρκετά χρόνια ως στυλίστρια. Όμως το περιοδικό αυτό προφασίστηκε την ανανέωση, επιλέγοντας την. Μάλλον τελικά απλά η εικόνα μιας παντρεμένης με παιδιά, ήταν αυτή που η Vogue ήθελε η γυναίκα στο τιμόνι της να έχει. Όχι, ότι η Alt δεν έχει ταλέντο, αλλά μάλλον είναι πιο αφοσιωμένη στην Condé Nast – τον εκδοτικό όμιλο που ανήκει η Vogue-, αφού σταμάτησε όλες της τις εξωτερικές συνεργασίες styling με γνωστούς οίκους, όπως ο Balmain. Μάλλον επίσης, και το στυλ της πια ταιριάζει περισσότερο σ' αυτό μιας νέας Vogue, που έχει άμεση σχέση με την τεχνολογία και ξεφεύγει από τα αυστηρά και ακραία μερικές φορές editorial της πιο πανκ Carine, προσεγγίζοντας μια πιο κοριτσίστικη αισθητική.

Το σίγουρο είναι ότι το μέλλον θα δείξει αν η αντικατάσταση ήταν σοφή, αν και το ταλέντο και των δυο γυναικών, που πια έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία, είναι αδιαμφισβήτητο.