Νίκος Κούρκουλος: Θυμόμαστε τον πιο στυλάτο άντρα του ελληνικού cinema

Νίκος Κούρκουλος: Θυμόμαστε τον πιο στυλάτο άντρα του ελληνικού cinema

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο άντρας-θρύλος του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου δεν μπορεί να σβηστεί από τη μνήμη μας.

Μπορεί στο εξωτερικό οι άντρες να κοίταζαν τον Steve McQueen και το Jean Paul Belmondo για να ξεπατικώσουν το στυλ αυτών των αντρών-προτύπων της εποχής τους, αλλά οι Έλληνες πιστοί στην αρρενωπότητα δε χρειάστηκαν ποτέ ξενόφερτες επιρροές για να βρουν τον άντρα-είδωλο τους, τίτλο που ο Νίκος Κούρκουλος κέρδισε από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο στο πλευρό του Μάνου Κατράκη και μέσα από το θίασο του Χόρν και της Λαμπέτη κατάφερε να ξεδιπλώσει την αγάπη του για την τέχνη της υποκριτικής που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του και τη γοητεία του που έκανε τις γυναικείες καρδιές να σκιρτήζουν για χρόνια μόνο στο άκουσμα του ονόματός του.

Αλλά εκτός από το ταλέντο του και το κάλλος του ο Νίκος Κούρκουλος κατάφερε χωρίς προσπάθεια να εμπνεύσει το αντρικό στυλ ολόκληρων δεκαετιών στην Ελλάδα με τα κοστούμια του, τα λευκά πουκάμισα και τις γραβάτες του που άφησαν τη δική τους ιστορία. Μερικά χρόνια από το θάνατο του, ακόμα κοιτάμε τις φωτογραφίες του και σκεφτόμαστε πως δύσκολα θα υπάρξει άλλος Έλληνας με γοητεία σταρ του Old Hollywood.