Φωτεινή Πιπιλή: «Ποτέ δεν ήθελα να κάνω παιδιά»

Φωτεινή Πιπιλή: «Ποτέ δεν ήθελα να κάνω παιδιά»

Η ζωή μέσα και έξω από την Βουλή των Ελλήνων.

Η πρώτη ελληνίδα γυναίκα ρεπόρτερ, βραβευμένη δημοσιογράφος, πετυχημένη δημοτική σύμβουλος της Αθήνας και βουλευτής. Όντως αυτά ισχύουν, αλλά η Φωτεινή Πιπιλή δεν είναι μόνο η καριέρα της, είναι και άλλα, εξίσου σημαντικά: Ροκ τύπος με έξυπνο χιούμορ, καλή στην παρέα, φιλόζωη, της αρέσει να βγαίνει τα βράδια, αγαπά το κέντρο της Αθήνας και λατρεύει τον Τάκη Ζαχαράτο που χρόνια τώρα τη μιμείται με θρησκευτική ευλάβεια.
Με τη Φωτεινή Πιπιλή μπορεί να μιλήσεις για τα πάντα, από οικονομία, μέχρι για μόδα και μαγειρική. Ένα μικρό δείγμα μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Με μια λέξη πως θα χαρακτηρίζατε αυτές τις εκλογές και γιατί;
Ως λύση εθνικών προβλημάτων και ύστατης προσπάθειας επιβίωσης του Έθνους, εντός ευρώ και Ευρώπης, αλλά και ως προοπτική να απελευθερωθούν πολλοί και αδύναμοι από την τραγωδία της λιτότητας.

Μπήκατε στη Βουλή και μάλιστα σε υψηλή θέση προτίμησης, με το μίνιμουμ τηλεοπτικών εμφανίσεων. Είστε ικανοποιημένη;
Είμαι περήφανη διότι η "τρέλα" μου με ανέδειξε σε υψηλή θέση γιατί: 1ον δεν υπερεκτέθηκα στα ΜΜΕ από επιλογή, 2ο και κυριότερο δεν είχα καν πολιτικό γραφείο, χάλασα μόλις 6.5-7 χιλιάδες ευρώ –πρωτοφανές ποσό για την Α Αθηνών- έκανα μόλις 150 τηλεφωνήματα και το πιο ρηξικέλευθο, στα περίπου 3 χιλιάδες φυλλάδια που μοίρασα, ξέρετε τι είχα με πηχυαίους τίτλους; Το "Πίσω στην Αθήνα" και αποκάτω με μεγαλύτερα γράμματα "Δεν διόρισα κανέναν, δεν έκαναν ποτέ ρουσφέτι". Δεν νομίζω πολίτικος στην Ελλάδα της ρουσφετολογικής σχέσης με τον ψηφοφόρο, να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και να του βγει. Ε, εμένα μου παραβγήκε.

Γράψανε ότι μετά τον Άδωνη και τον Βορίδη, σειρά έχει ο Κασιδιάρης για να μπει στη Ν.Δ.
Ξέρετε κάτι, στα μέσα και στο διαδίκτυο επικρατεί πάντα το χιούμορ και η παλαβομάρα. Θα μπορούσα και εγώ στο Facebook να γράψω ότι "οι απογοητευμένοι Συριζέοι στηρίζουν Σαμαρά". Η Ν.Δ διαχρονικά και ιδεολογικά έχει σταθερότητα ως κυρίαρχη δύναμη στο κεντρικό και κοινωνικό φιλελεύθερο πολιτικό χώρο, με διαχωριστικές γραμμές από ακροδεξιούς εθνικιστές και λοιπούς. Το πλήρωσε προσωρινά, αλλά επικράτησε του εθνικισμού του Πάνου Καμένου και τώρα είναι η στιβαρή δύναμη και του κεντρώου χώρου. Άλλα κόμματα να προσέχουν που μάζεψαν τη Σάρα και τη μάρα του καταστροφικού Πασόκ. Εμείς ευτυχώς γλιτώσαμε από λαϊκιστές χαχόλους.

Βλέπω ότι στο Blog σας ή στο Twitter δεν διαγράφετε σχόλια που σας τα χώνουν και μάλιστα απαντάτε στα περισσότερα;
Λίγες φορές αναγκάστηκα να διαγράψω, επειδή είχαν χυδαίες εκφράσεις. Τι να φοβηθώ; Δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε φοροφυγάς υπήρξα, ούτε λαμόγιο, ούτε επαγγελματίας γόνος πολιτικής

Είναι δίκαια η αγανάκτηση του κόσμου για τους πολιτικούς;
Εγώ κατανοώ την αγανάκτηση για τους πολιτικούς, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να έχουν αγανακτήσει και με σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, που μετείχε στο πάρτι, γιατί όλοι λέμε για καταστροφική φοροδιαφυγή, αλλά ξεχνάνε να ζητήσουμε απόδειξη από τον υδραυλικό, από τον δικηγόρο ή τον γιατρό.

Δεν είστε από αυτούς που βρίσκονταν νυχθημερόν σε κάποιο πάνελ της TV. Γιατί;
Όταν έχεις κάνει 35 χρόνια τηλεόραση, από τα 17 σου χρόνια και μόνο η διαδικασία, ντύσου, βάψου, χτενίσου για να πας να πλακωθείς, δεν μου ταιριάζει. Κάνω επιλεκτικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και πάντα ζητάω την λίστα των άλλων καλεσμένων. Δηλαδή αρνούμαι προσκλήσεις, αν γνωρίζω ότι θα είναι πρόσωπα τσαμπουκαλεμένα, πρόσωπα που διακόπτουν συνέχεια κα πρόσωπα που με αλαζονεία διεκδικούν την πρώτη θέση. Όταν μου τύχαινε στην αρχή, αναγκαζόμουν, για να επιβιώσω, να αρχίσω να χτυπιέμαι και να φωνάζω και δεν μου άρεσε ο εαυτός μου και ας είναι γνωστό ότι έχω στεντόρεια φωνή από τη φύση μου.

Που μένετε στο κέντρο;
Στο καλλιμάρμαρο.

Είναι μια προνομιούχα περιοχή. Μπορεί κάποιος να καταλάβει πραγματικά τα προβλήματα του κέντρου απ΄το Καλλιμάρμαρο;
Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ομόνοια και έμενα για 20 χρόνια στα πολύπαθα Εξάρχεια και μετακόμισα στο καλλιμάρμαρο, γιατί βαρέθηκα να πηδάω πάνω από μολότοφ, τοξικομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Άλλωστε όλες μου οι δραστηριότητες και σαν δημοσιογράφος και σαν βουλευτής, είναι σ΄αυτές τις περιοχές. Εγώ ψωνίζω ακόμη από τη Βαρβάκειο, από ένα φούρνο στον Άγιο Παντελεήμονα που έχει καταπληκτικό κρητικό ντάκο, πάω σε διαφορετικές γειτονίες. Στήριξα πολύ το κίνημα "I Love Kypseli", και έτσι βγαίνω εύκολα βουλευτής. Είμαι γέννημα, θρέμμα κέντρου.

Πόσες γάτες έχετε αυτή τη στιγμή;
Πάντα έχω δύο. Αυτή τη στιγμή μου προέκυψαν δύο αρσενικά, άλλα ευτυχώς τα πάνε καλά μεταξύ τους. Επίσης ταΐζω και όλα τα αδέσποτα της Βουλής. Έχω κάνει κολλεγιά με ένα τροχονόμο της βουλής που είναι άρρωστος γατόφιλος και φέρνει από το σπίτι του φαγητό για τις γάτες του Εθνικού κήπου. Του πάω μια φορά το μήνα ξηρά τροφή και αφήνω και εγώ το κάτι τις μου. Άσε που με ξέρουν οι γάτες της Βουλής και μόλις με βλέπουν τρέχουν σαν παλαβές στα πόδια μου και γελάνε όλοι.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που δυσκολευτήκατε οικονομικά;
Αυτή την περίοδο, εδώ και δύο μήνες είχαμε έξοδα, αλλά κανένα έσοδο, εκτός από αυτά που έχει ο καθένας εκτός Βουλής και λόγω υψηλής φορολόγησης, λογικό είναι να δυσκολεύομαι. Δεν διαμαρτύρομαι γιατί ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει και πάλι λέω δόξα τω θεώ.

Μαγειρεύετε ή κάνετε χρυσά τα ντελίβερι της γειτονιάς;
Πολύ. Τρώω μόνο μαγειρευτά, από τα δικά μου χέρια. Μαγειρεύω κάθε μέρα.

Ξέρω ότι λατρεύετε τα ανίψια σας; Εσείς μετανιώσατε που δεν κάνατε παιδιά;
Καθόλου. Ποτέ δεν ήθελα να κάνω παιδιά και επίσης από πολύ νεαρή ηλικία κάνανε τα αδέλφια μου, οπότε βολεύτηκα

Τι σας έλειψε από την παλιά σας ζωή;
Η ανεμελιά, το να μπαίνω ελεύθερα στο μετρό, το να βγαίνω τα βράδια, χωρίς να λένε "α, αυτή είναι βουλευτής και πίνει κρασί" γιατί εκεί καταντήσαμε.

Είστε ακόμη κοκέτα; Σας θυμάμαι πάντα να προσέχετε την εμφάνισή σας;
Πάντα, από τη μητέρα μου το απέκτησα αυτό το κουσούρι. Είμαι υπέρ της μονοχρωμίας, θέλω όλα να είναι στον ίδιο τόνο. Αν φοράω μαύρα, είναι όλα μαύρα, εκτός από μια μικρή λευκή λεπτομέρεια, στα παπούτσια ας πούμε. Μ' αρέσει η ομοιομορφία και στο σπίτι μου όλα, από τα έπιπλα, τα υφάσματα, την ταπετσαρία μέχρι τα γατιά μου, έχουν όλα το ίδιο χρώμα.