Άντρες με φούστες

Άντρες με φούστες

Πριν το Σισέ πολλοί διάσημοι άντρες τόλμησαν τη φούστα με πιο στυλάτο τρόπο από τον ποδοσφαιριστή.

Το talk of the town των τελευταίων ημερών ήταν σίγουρα ο Σισέ, η Gaultier φούστα που φόρεσε στα βραβεία, «Άντρες της χρονιάς» και τα κακεντρεχή σχόλια μεγάλης μερίδας του τύπου και του κοινού. Το Σάββατο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μετά από τις αποδοκιμασίες για την ατυχή, στυλιστικά μιλώντας, επιλογή και την ήττα της ομάδας του, ο ποδοσφαιριστής απείλησε να φύγει από τη χώρα. Αλλά επειδή πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί για ένα πολύ απλό θέμα, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι πολλοί άντρες τόλμησαν τη φούστα πριν τον παίκτη του Παναθηναϊκού με μεγαλύτερη επιτυχία. Γιατί αν πρέπει να κατηγορήσουμε για κάτι το Σισέ είναι απλά ότι δεν φόρεσε τη φούστα σωστά.

Και πριν προλάβετε να χαρακτηρίσετε τους άντρες αυτούς ως gay ή «γαρούφαλο στο αφτί και φούστα κλαρωτή» να σας πούμε ότι είναι όλοι straight και μάλιστα γυναικοκατακτητές. Και στη λίστα μην περιμένετε να δείτε το Σάκη, ο οποίος φόρεσε τη φούστα πάνω στη σκηνή, γιατί σε ένα stage μπορεί αν φορεθεί ο,τιδήποτε και δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

Πρώτος και καλύτερος στη λίστα μας, ο γόης του Hollywood James McVoy, που έχει εμφανιστεί με συντηρητικό πουλόβερ και μποτάκι ορειβασίας σε ένα hipster αποτέλεσμα. Ο Ed Westwick του Gossip Girl και ο Mike Myers της σειράς ταινιών Austin Powers, έχουν βγει στην πασαρέλα με φούστα, αέρινοι και άνετοι, χωρίς να φοβούνται να χάσουν ίχνος τεστοστερόνης, ενώ ο Jared Leto, τραγουδιστής των 30 seconds to Mars έχει βάλει φούστα-κολάν σε μαύρη απόχρωση και έχει κάνει εκατομμύρια γυναικών να αναστενάζουν. Και η λίστα συνεχίζεται ατέλειωτα. Ανάμεσα στους celebrities, ο Sting, o πρίγκιπας Κάρολος και o Sean Connery.

Αν βάλουμε και τους gay celebrities που έχουν φορέσει φούστα, όπως ο Marc Jacobs και ο Perez Hilton, καταλαβαίνετε ότι η χρήση της στην αντρική γκαρνταρόμπά είναι πιο συνηθισμένη απ'όσο πιστεύετε.

Οι φούστες σε πολλούς πολιτισμούς, όπως στον ελληνικό ή στον σκοτσέζικο είναι μέρος της παραδοσιακής στολής, αλλά δεν θα σταθώ σε μία ιστορική τοποθέτηση για να στηρίξω μία απλή ενδυματολογική επιλογή. Τα επιχειρήματα μας έρχονται από την καθημερινή ζωή και είναι πολύ πιο συνηθησμένα απ'ότι κάποιος θα πίστευε. Οι φούστες, λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητα άνετες, αποκαλύπτουν περισσότερο δέρμα από τα παντελόνια και τις λέτε και sexy και σκεφτείτε πως αν ήταν διαδεδομένες περισσότερο θα μπορούσατε να τις μοιράζεστε και αυτές με τους συντρόφους σας και να έχετε περισσότερα ρούχα στη δική σας γκαρνταρόμπα. Αν το σκεφτείτε λογικά, δεν θα ήταν τόσο κακό να φόραγαν περισσότεροι άντρες φούστες, γιατί στο τέλος εσείς κερδίζετε.

Βέβαια, δεν υποστηρίζουμε τις υπερβολές, τους φραμπαλάδες και αμετροέπειες στη χρήση τους, γιατί ένας άντρας πρέπει να είναι απλός και κομψός ακόμα και όταν επιλέγει μία φούστα.