Αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr: η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου

Αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr: η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου είναι μία δημοσιογράφος με τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Το Queen.gr μίλησε μαζί της για τις ενοχές που αισθάνθηκε με τον θάνατο της μητέρας της, την απόφαση της να ξαναερωτευθεί μετά το χωρισμό και την πορεία της στην τηλεόραση.

H Ειρήνη Νικολοπούλου έχει συμπληρώσει σχεδόν τριάντα χρόνια στην δημοσιογραφία και δεν έχει λείψει ούτε μια μέρα από την τηλεόραση έχοντας στο ενεργητικό της ενημερωτικές εκπομπές αλλά και παρουσιάσεις δελτίων ειδήσεων. Εργάστηκε σε όλους τους σταθμούς εκτός από τον ΑΝΤ1 και το ALTER. Είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη, δυναμική και πιστή στον θεσμό της οικογένειας παρά το διαζύγιο που πήρε από τον σύζυγό της. Είναι λάτρης του διαδικτύου και έχει προσωπικές της σελίδες στο Facebook αλλά και στο Twitter. Αυτή την περίοδο «έχει κλειστές τις πόρτες» επαγγελματικά και μετά τον θάνατο της μητέρας της ανασυντάσσεται και είναι έτοιμη για την μεγάλη επιστροφή. Ερωτεύτηκε ξανά και μίλησε για όλα στο Queen.gr. Η Ειρήνη Νικολοπούλου κρίνει, σχολιάζει και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά της καθημερινότητάς της.


Ξεκίνησε με το δεξί αυτή η χρονιά έτσι όπως διακρίνω το χαμόγελό σας.
Πολύ καλά το διακρίνεις και θα συμφωνήσω μαζί σου. Ερωτεύτηκα και το είχα ανάγκη. Κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή μου και με κάνει ευτυχισμένη είναι θείο δώρο.

Μια γυναίκα μετά από ένα διαζύγιο έχει την ανάγκη να ερωτευτεί και να δοθεί ολοκληρωτικά σε έναν άνδρα;
Είχα την ανάγκη να είμαι καλή μητέρα και να έχω διπλή ευθύνη και για την κόρη μου, Έλενα αλλά και για τον ίδιο μου τον εαυτό μιας και ο πατέρας της μικρής ζούσε στην Κρήτη. Ήθελα να μη λείψει τίποτα στο παιδί μου και τώρα απολαμβάνω που βλέπω ένα παιδί που είναι υγιές και ετοιμάζεται να πάει στην Αγγλία να σπουδάσει. Όσον αφορά στο κομμάτι γυναίκα, ναι, είχα την ανάγκη να βρω ένα στήριγμα δίπλα μου που να με σέβεται και να μπορώ να συνεννοηθώ. Πιστεύω πολύ στην ισότητα αλλά και στην διαφορετικότητα δύο ανθρώπων.

Χάσατε την μητέρα σας το καλοκαίρι και παράλληλα οι επαφές σας με τον έξω κόσμο κόβονται.
Ναι, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα και είχα κλειστεί στον ίδιο μου τον εαυτό. Αναγκάστηκα να μετακομίσω μιας και «έφυγε» στο σπίτι που την είχα μαζί μου. Ήταν μάνατζερ η μητέρα μου. Οργάνωνε τα πάντα στο σπίτι και έδωσε όλη της την περιουσία να σπουδάσω εγώ και η αδερφή μου. Έφυγε κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες όταν και εγώ περνούσα δύσκολες στιγμές επαγγελματικά. Αισθάνθηκα ενοχές που ήρθε η επιτάχυνση του τέλους της μητέρας μου.

Επαγγελματικά επιλέγετε να μείνετε εκτός τους τελευταίους μήνες. Ποιος ο λόγος;
Οι πόρτες έκλεισαν και χρειάστηκα ξεκούραση. Δούλεψα επί 27 χρόνια χωρίς διακοπή και είναι ρεκόρ αν ανατρέξετε και ψάξετε. Ήταν όμως αναγκαστική η διακοπή αυτή στις τηλεοπτικές μου υποχρεώσεις και δεν το μετανιώνω. Με εξώθησαν κάποιοι σε αυτή την απόφαση και πραγματικά το είχα ανάγκη να αναθεωρήσω και να μελετήσω καλά το παρελθόν μου. Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να με δουν να περνάω ακόμη και από την ελληνική δικαιοσύνη. Όταν μέσα μου όμως έχω αγάπη για τους ανθρώπους , τον κακό άγγελο μπορώ να τον συγχωρέσω!

Θα θέλατε η επιστροφή σας να συνδυαστεί με δελτία ειδήσεων και πάλι;
Δεν είμαι σίγουρη να σου πω την αλήθεια. Δε μου λένε κάτι τα δελτία ειδήσεων πλέον. Έχω μεταδώσει γεγονότα που έχουν στιγματίσει τα χρόνια που εργάζομαι στην τηλεόραση που τώρα δεν έχω να νοσταλγήσω ή να ζηλέψω κάτι.

Η τηλεόραση φέτος χαρακτηρίζετε ως μια κατσαρόλα που όλοι μαγειρεύουν με στόχο λίγη καλή τηλεθέαση. Σας αρέσει αυτό;
Μου αρέσει η κατσαρόλα πολύ και μου ξεκουράζει να μαγειρεύω. Δεν βλέπω τηλεόραση αλλά έχω παρακολουθήσει τις εκπομπές του Στέλιου Παρλιάρου, του Jamie Oliver για να μάθω να συνδυάζω υλικά στις συνταγές μου. Είναι μια μόδα η μαγειρική, αλλά έχει δημιουργία που μου κάνει αυτό το «κλικ».

Η σχέση σας με τον καθρέπτη και την πιθανότητα μια ρυτίδα να κάνει την εμφάνισή της στο πρόσωπό σας;
Με ενοχλεί! Έχω καλομάθει από την φύση που μου είχε δώσει καλά χαρακτηριστικά και δε σου κρύβω ότι με προβληματίζει που το δέρμα μου αρχίζει να γίνεται πιο ξηρό. Αναρωτιέμαι και κοιτάζω με άγχος τον καθρέπτη όταν θα δω μια ρυτίδα. Αλλά προσέχω, κάνω τις δικές μου μάσκες με μέλι, γάλα. Τι νομίζατε, ότι δεν έχω χρόνο για τέτοια;

Όσον αφορά στο ντύσιμο και την τελευταία λέξη της μόδας, θα ήθελα να μου πείτε πόσο ενημερωμένη είστε.
Έχω βάλει πολύ ρούχο στην ζωή μου. Πάνω από 8.000 σακάκια και 1000 μπλούζες. Ούτε το ρολόι δε μου κάνει εντύπωση πλέον. Δε με ενδιαφέρει η τελευταία λέξη της μόδας γιατί νιώθω ότι έχω τον τύπο μου . Ψωνίζω από πολύ καλά στοκατζίδικα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό..