Γιώργος Καπουτζίδης: «Τα 40 μού πάνε καλύτερα τελικά»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Τα 40 μού πάνε καλύτερα τελικά»

Τι άλλαξε στη ζωή του μέσα σε μια δεκαετία;

Το ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ευφυής και ταλαντούχος, είναι δεδομένο. Αυτό που ανακαλύψαμε για άλλη μια φορά, είναι πόσο μας λείπει το χιούμορ του από την ελληνική τηλεόραση. Μετά από ένα μαμούθ ταξίδι διακοπών επέτρεψε στην Ελλάδα και είναι έτοιμος να μας λύσει όποια απορία έχουμε.

Είναι αλήθεια ότι ταξίδεψες όλη την Ευρώπη με το αυτοκίνητό σου;
Ναι, ταξίδεψα σε 23 κράτη. Έφυγα στις 18 Ιουνίου, πήγα στο Ελσίνσκι με το αυτοκίνητό μου, παρακολούθησα το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που είναι η μεγάλη μου αγάπη και μετά κατέβηκα πόλη- πόλη , κράτος-κράτος.

Ήσουν μόνος σου; Δεν φοβήθηκες;
Ήμουν μόνος μου μέχρι το Ελσίνκι, μετά στο γυρισμό, είχα φίλους. Ούτε βοηθήθηκα, ούτε τρομοκρατήθηκα στιγμή. Ίσως, το βράδυ πριν ξεκινήσω, να είχα έναν μικρό φόβο, αλλά όλα κύλησαν καλά και τα κατάφερα.

Εδώ και πόσα χρόνια οδηγείς;
Δύο χρόνια.

Σε εποχή κρίσης διάλεξες να κάνεις ακριβές διακοπές;
Ακριβές δεν θα έλεγα ότι ήταν, επειδή δεν διάλεγα ούτε ακριβά εστιατόρια, ούτε ακριβά ξενοδοχεία. Τα έξοδά μου δεν ήταν πολλά, γιατί πρόσεχα. Και στην Ελλάδα τα ίδια χρήματα θα ξόδευα, εκτός από τη βενζίνη, γιατί δεν νομίζω να έκανα 9 χιλιάδες χιλιόμετρα εδώ.

Για άλλη μια φορά οι επαναλήψεις του "Παρά πέντε" σκίζουν σε τηλεθέαση. Πώς το εξηγείς;
Χαίρομαι και δεν χρειάζεται να το εξηγήσω, δεν είναι έκπληξη, το περίμενα. Η δουλειά αγαπήθηκε πάρα πολύ και όχι μόνο το "Παρά πέντε", αλλά όλες οι δουλειές που έχουν μείνει στην ιστορία και άρεσαν, πάνε καλά στις επαναλήψεις. Και εγώ κάθομαι και βλέπω επαναλήψεις και χαίρομαι όταν τις βλέπω. Βέβαια το "Παρά πέντε" έχει μια επιπλέον δυσκολία, επειδή παίζει πάντα το βράδυ, αλλά τα καταφέρνει πολύ καλά. Αυτό είναι ωραίο, όχι μόνο για μένα, αλλά και για όσους δουλέψαμε στο σίριαλ. Είναι όμορφο η δουλειά σου να αρέσει και να έχει επιτυχία, 5 χρονιά μετά τη λήξη της σειράς.

Έχεις κάποια ενημέρωση για το μέλλον του "Just the two of us";
Δεν έχω καμία ενημέρωση, δεν ξέρω τι να σου πω. Πιστεύω ότι υπάρχει στασιμότητα σε όλα τα πράγματα και για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμένω και ενημέρωση, όταν ξέρω πόσο δύσκολα είναι όλα. Βέβαια ούτε εγώ παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω τι γίνεται. Τι να μάθω; Θα ήμουν εκτός πραγματικότητας αν ρωτούσα.

Ζούμε εποχές που ακόμη και σε υπερπετυχημένα σίριαλ, όπως οι "Βασιλιάδες", δεν πληρώνονται οι συντελεστές. Πώς σου φαίνεται αυτή η εξέλιξη;
Είναι πολύ στενάχωρο και πιστεύω ότι θα διορθωθεί. Μίλησα με κάποιον -δεν μπορώ να σου πω ποιον- και μου είπε ότι, από Οκτώβρη, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και θα πληρωθούν. Είναι άσχημο και εύχομαι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι. Είμαι αισιόδοξος. Από ᾽κει και πέρα, απλώς δεν μου αρέσει που συζητάμε ότι, το τάδε σίριαλ κόπηκε, χρωστάνε λεφτά και τέτοια. Δεν προσφέρει τίποτε αυτή η κουβέντα, όλοι ξέρουμε ότι είναι δύσκολα, αλλά το να το συζητάμε μας κάνει ακόμη χειρότερα, μας ρίχνει. Δεν είπα να συζητάμε τι φοράει η μια και η άλλη –αυτό είναι ακόμη χειρότερο- αλλά όχι να καθόμαστε στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι μας και να κοιτάει ο ένας τον άλλον με δυστυχία, μιζέρια και λύπηση. Δεν μας αξίζει, ούτε σαν έθνος, ούτε σαν κράτος.

Σήμερα έχεις γενέθλια, κλείνεις τα 40. Πώς αισθάνεσαι; Σε τρομάζει;
Καθόλου δεν τρομάζω μια χαρά είμαι. Αισθάνομαι πολύ καλά, πιο σοφός, πιο ώριμος. Αφήνω πίσω μου μια δεκαετία, που δόξα τω θεώ, πέτυχα πολλά πράγματα και στη δουλειά μου και σε προσωπικό επίπεδο. Ελπίζω η επόμενη να πάει ακόμη καλύτερα. Άσε που τώρα που με βλέπω, νομίζω ότι έχω ομορφύνει από πριν. Τα 40 μου πάνε καλύτερα τελικά και ξέρω ότι δείχνω πιο μικρός απ ό,τι είμαι.

Άλλοι στα 40 χωρίζουν ή αγοράζουν Πόρσε. Εσύ τι έκανες; Ποια είναι η δική σου Πόρσε;
Νομίζω ότι έγινα πιο σοφός, νομίζω ότι φιλοσόφησα τα πράγματα, όχι από ανάγκη να ξανανιώσω, αλλά να ωριμάσω κυρίως και να καταλάβω ότι είμαι 40. Αν δω ότι θα χάσω τα νιάτα μου, θα πάρω και εγώ Πόρσε, αλλά μια χαρά φρέσκος είμαι.

Έχετε ίδια μέρα με την Ζέτα γενέθλια και πέρσι γιορτάσατε μαζί. Έτσι θα κάνετε και φέτος;
Όχι πέρσι, αλλά για 2-3 συνεχόμενες γιορτές, γιορτάζαμε μαζί. Είναι το πρώτο τηλεφώνημα της ημέρας και μάλιστα λέμε "σήμερα κλείσαμε τόσα χρονιά", τα μετράμε στο σύνολό τους. Ακόμη και στην τούρτα που έχουμε, τα κεριά που σβήνουμε είναι τα χρόνια και των δύο άμα τα προσθέσεις.

Είναι αληθινή η φήμη που θέλει να περάσατε μια "κρίση φιλίας" με την Σμαράγδα, την οποία ξεπεράσατε;
Κρίση φιλίας... ξέρω εγώ... δεν μπορώ να το πω έτσι, αλλά καλά είμαστε πάντως. Καμιά φορά οι άνθρωποι κάνουν διαλείμματα και χάνονται και απέχουν, αλλά οι άνθρωποι που έχεις αγαπήσει πραγματικά στη ζωή σου δε χάνονται. Η πραγματική αγάπη είναι πέτρα, δεν σπάει. Οπότε απ' αύτη την άποψη, δεν υπάρχει κρίση, είναι γερή η σχέση μου με τη Σμαράγδα.

Με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, είστε γείτονες στην Αίγινα. Τα εξοχικά σας είναι σχεδόν μεσοτοιχία. Βλέπεστε συχνά;
Όταν γύρισα από το ταξίδι στην Ευρώπη σταμάτησα στη Λάρισα , όπου ήταν εκεί λόγω της περιοδείας της και της έκανα έκπληξη. Νοσταλγώ την περσινή χρονιά που ήμασταν μαζί στο θέατρο. Και με την Ελισάβετ χάθηκα και μου έλειψε. Περιμένω να την δω, στο διάλειμμα που θα κάνει απ τη περιοδεία της και θα έρθει στην Αίγινα.

Σε πιάνει κατάθλιψη όταν βλέπεις δελτία ειδήσεων ή όχι;
Αυτή την περίοδο βλέπω μόνιμα Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά όταν έβλεπα με έπιασε, όχι κατάθλιψη, αλλά μια μεγάλη μαυρίλα.

Πόσες ώρες την ημέρα βλέπεις Ολυμπιακούς αγώνες;
Βλέπω πολύ. Εντάξει τώρα που είναι αρχή ακόμη και χάνομαι, αλλά όταν αρχίσει ο στίβος, στις 3 Αυγούστου, δεν θα χάσω ούτε δευτερόλεπτο.

Σε στενοχώρησε το σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου;
Συμμερίζομαι τον πόνο και την στεναχώρια και τη θλίψη ενός αθλητή που δούλεψε 4 χρόνια για ένα όνειρο και το έχασε σε ένα λεπτό. Από την άλλη σαν Έλληνας, εγώ, στη χώρα που ζω, στην Ελλάδα μου, δεν θέλω να υπάρχουν τέτοια tweet και σχόλια. Να μάθουμε πώς να μην υπάρχουν τέτοιες νοοτροπίες, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Αυτό που έγραψε, δεν είναι κάτι που πιστεύει η κοπέλα. Είναι τραγικό, δεν θα ήθελα να συμβεί σε κανέναν άνθρωπο. Θεωρώ ότι τιμωρήθηκε όμως αυστηρά. Έπρεπε η ομοσπονδία να την μαλώσει , να της τραβήξει το αυτί, αλλά όχι να της κόψει το όνειρο. Δεν αξίζει να περάσει αυτόν τον πόνο.