Το “έκαψε” ο Καψής;

Το “έκαψε” ο Καψής;

Και γιατί δεν πρέπει να τα βάζεις με τους έντεχνους

Το να καθίσουμε τώρα εν μέσω κρίσης και με τις χιλιάδες αποκαλύψεις για οικονομικά σκάνδαλα να αναλύσουμε αν είναι ηθικό κάποιος να κάνει μια εταιρία για να μειώσει το συντελεστή με τον οποίο φορολογείται είναι βλακώδες. Κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα έκανε και ο Μανώλης Καψής αν είχε ταλέντο στο τραγούδι ή αν το Mega τον πλήρωνε με μπλοκάκι. Δεν είναι όμως αυτό το μεγαλύτερο λάθος του Μανώλη Καψή που θα έπρεπε να ξέρει ότι δεν πρέπει να μαλώνεις με τους έντεχνους. Βρίσε την Βανδή (άντε να γράψει κάτι στο twitter), βρίσε την Κοκκίνου (θα σου στείλει μια ευγενική επιστολή όπως ταιριάζει σε μια μάνα, ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού), βρίσε τον Ρουβά (δεν θα ασχοληθεί), βρίσε την Αντζελα Δημητρίου (έχει συνηθίσει αλλά κάθε φορά είναι σαν την πρώτη και θα σου δώσει οπωσδήποτε ένα πουσάρισμα δημοσιότητας και γέλιου), αλλά μην βρίσεις ποτέ κανέναν που έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο.

Καταρχήν οι έντεχνοι- αντίθετα με τους ποπ/λαικούς- είναι αγαπημένοι μεταξύ τους ενώ το αριστερό κοινό παρελθόν των περισσότερων τους κάνει να ενώνονται σαν γροθιά κάθε φορά που εμφανίζεται κοινός εχθρός- στην προκειμένη ο Καψής. Κατά δεύτερον, οι έντεχνοι έχουν πρότερο έντιμο βίο τόσο στα Media όσο και στην συνείδηση του κοινού. Ούτε τα εντυπωσιακά σπίτια τους έχουν φωτογραφίσει ποτέ (παρόλο που κάποιοι έχουν κάτι βίλες να σου φύγει το κεφάλι) ούτε ακριβά φουστάνια φοράνε, ούτε τα λουμπουτεν τους έβγαλαν φόρα παρτίδα (σαν κάτι Φουρέιρες) ούτε πληρώσανε ποτέ 5.000 ευρώ για μια τρέσα. Επομένως Μανώλη Καψή δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις συμπαραστάτες στον αγώνα σου εναντίον τους. Το σύστημα είναι μασίφ και πολύ καλά προστατευμένο.
Επίσης, οι έντεχνοι έχουν στην πλειοψηφία τους κι ένα μορφωτικό επίπεδο που τους επιτρέπει να απαντάνε μόνοι τους στις επιθέσεις και μάλιστα με στυλ- χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να ξεκατινιαστούν. Αντίθετα με πολλούς ποπ-λαικούς που στην καλύτερη έχουν τελειώσει τον Αμάραντο ή το Fame Story οι έντεχνοι έχουν περάσει κι από ένα πανεπιστήμιο, έχουν διαβάσει κι ένα βιβλίο, ξέρουν να σταθούν σε μια συζήτηση αξιοπρεπώς.

Γι αυτό Μανώλη Καψή, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κράξεις κάποιον από το τουίτερ (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι η κρυφή σου σκέψη, αλλά είναι το ίδιο σαν να βγαίνεις στο παράθυρο του δελτίου του Mega) κάνε αυτό που έκαναν και οι προκάτοχοί σου: Κράξε την Άντζελα Δημητρίου. Ή την Πάολα που είναι και μόδα.