Javier Bardem

Javier Bardem

Ένας σούπερ σέξι Ισπανός στο L.A. και στις φαντασιώσεις των γυναικών.

Ενσαρκώνει με λεπτομερή ακρίβεια τη φαντασίωση του Σπανιόλου εραστή αν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι αρκετά ιδιότροπα. Καταφέρνει να διασχίζει το κόκκινο χαλί των Όσκαρ ξανά και ξανά αν και δεν είναι Αμερικάνος. Διατηρεί χαμηλό προφίλ αν και εκτός από σούπερ σέξι είναι και πολύ ταλαντούχος με ένα σωρό σημαντικούς ρόλους που τον έχουν κάνει διάσημο στα πέρατα του κόσμου. Κρατάει στην αγκαλιά του μια από τις πιο hot γυναίκες της showbiz, την ομοεθνή του Penelope Cruz και το νεοαποκτηθέντα γιο τους Leo Encinas Cruz αν και αποφεύγει να διαδίδει την προσωπική του ζωή.

Από το «Jamón, jamón» και το «Carne Tremula» μέχρι τη «Θάλασσα Μέσα μου» και το «Before Night Falls» που του πρόσφερε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2000 και από το «No Country for Old Men» που του χάρισε, τελικά, το πρώτο του πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι το 2007 μας έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία του κινηματογράφου. Είναι ο πρώτος Ισπανός ηθοποιός που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ και ο πρώτος Ισπανός που το κέρδισε, επίσης. Φέτος βρέθηκε και πάλι υποψήφιος, για τρίτη φορά, για ένα Όσκαρ αλλά νικητής στέφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ο "Βασιλιάς" Colin Firth.

Ο 42χρονος ηθοποιός είναι άνδρας παλιάς κοπής με πολλές πινελιές μοντερνιτέ, όμως. Δεν ξέρει να οδηγεί, για παράδειγμα, αυτοαποκαλείται εργάτης και όχι ηθοποιός και τάσσεται υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων με περισσή μαχητικότητα. Η δήλωσή του πως αν ήταν gay θα παντρευόταν την επόμενη κιόλας μέρα μόνο και μόνο για να προκαλέσει αναστάτωση -παρά την αυστηρή Καθολική ανατροφή του- στην εκκλησία πέτυχε το σκοπό της και δημιούργησε έναν μικρό πανικό στους κόλπους της. Η σχέση του με την Penelope Cruz έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για πολύ καιρό αλλά η είδηση του γάμου τους, στις Μπαχάμες, τον Ιούλιο του 2010 έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου όπως και η εγκυμοσύνη της συμβίας του στον γιο τους που γεννήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.