Αγγελική Νικολούλη: «Ίσως οι άντρες να με φοβούνται»

Αγγελική  Νικολούλη: «Ίσως οι άντρες να με φοβούνται»

Η καριέρα, οι άντρες, τα λάθη. Μια ζωή που τα έχει όλα.

Η Αγγελική Νικολούλη, είναι αυτό που οι διευθυντές των καναλιών αποκαλούν τα γερά χαρτιά του προγράμματος και όχι άδικα.
18 χρόνια στην τηλεόραση είδε, επιτυχίες, πρωτιές, υψηλά νούμερα τηλεθέασης, ρεκόρ και το κοινό να την ακολουθεί από κανάλι σε κανάλι. Πίσω από την αυστηρή και απρόσιτη εικόνα ενός ανθρώπου που δεν φοβάται να βουτήξει τα χέρια του στη λάσπη, βρίσκεται μια γυναίκα με χιούμορ που αυτοσαρκάζεται, που γελάει δυνατά και είναι -ειδικά τα τελευταία χρόνια- πολύ sexy.

Πώς είναι η ζωή εκεί στο Alpha;
Δημιουργική. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση γιατί ανεβάσαμε ψηλά τον πήχη, κι αυτό με ιντριγκάρει σαν επαγγελματία. Η κοινωνία αλλάζει και το βλέπεις και από τις εξαφανίσεις, τις απαγωγές και την αγριότητα των εγκλημάτων. Φέτος μπήκαμε βαθιά στα θρίλερ, διαπιστώνουμε ότι έχουν αυξηθεί οι λάτρεις του μυστηρίου και ειδικά στο νεανικό κοινό, το οποίο με το διαδίκτυο πλέον έχει άλλη δυναμική. Διακρίνω και μια ευαισθησία στους νέους με πιο ουσιαστική συμμέτοχη όχι μόνο στα θρίλερ αλλά και στις εξαφανίσεις αδύναμων συνανθρώπων

Φοβάσαι ή έχει τύχει να φοβηθείς στο παρελθόν;
Πολύς κόσμος με ρωτάει το ίδιο πράγμα. Αν φοβάμαι, αν έχω προστασία; Με βλέπουν που καταπιάνομαι με επικίνδυνα θέματα και με συμμορίες σκληρές που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, κακοποιοί που ενοχλούνται όταν βλέπουν τον δημοσιογράφο να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Δεν φοβάμαι, ίσως επειδή έχω αγνοία κινδύνου; Δεν ξέρω, τι να σου πω. Όσον αφορά στην προστασία μου, έχω λάβει τα μέτρα μου, γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Τόσα χρόνια, σου συνέβη ποτέ κάτι περίεργο ή κάτι επικίνδυνο;
Δεν μου αρέσει να γνωστοποιήσω ότι μου συμβαίνει. Φυσικά και μου έχουν τύχει διάφορα, αλλά το αντιμετωπίζω μονή μου, διακριτικά. Έχουν συμβεί και πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, άλλα τις ξεπέρασα, χωρίς να τις μάθει κανείς.

Έχεις πάθει ανοσία στο έγκλημα, όπως ο γιατρός με τους ασθενείς;
Όχι, όχι, το αντίθετο θα' λεγα. Κάθε υπόθεση με ταρακουνάει και ζω τη αγωνία των συγγενών. Βλέπω ότι το έγκλημα εξελίσσεται επικίνδυνα και οργανώνομαι κατάλληλα για να το αντιμετωπίσω στα πλαίσια πάντα της έρευνας στο φως στο τούνελ.

Όταν έρχεται μια υπόθεση στα χέρια σου, πότε περίπου καταλαβαίνεις τι συμβαίνει;
Τις περισσότερες φορές από τη αρχή. Είναι η εμπειρία και η διαίσθηση αν θες, άλλα πάντα περιμένω και την έρευνα να εξελιχθεί, να πάρω πληροφορίες κι όταν ολοκληρώνεται η εκπομπή, καταλαβαίνω που περίπου οδηγεί η υπόθεση. Συνήθως δεν φτάνει μια εκπομπή για να δέσει την εικόνα γι αυτό συνεχίζουμε με περισσότερες εκπομπές μέχρι να δούμε το φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ

Τόσο όμορφη γυναίκα, γιατί είσαι μόνη σου; Από επιλογή;
Α, σε ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο, αλλά δεν ξέρω τι φταίει . Συμφωνώ πάντως με αυτούς που λένε ότι είναι καλύτερη η μοναξιά από μια κακή σχέση. Ίσως άθελα μου να προκαλώ φόβο στους άντρες.

Αυτό θα σε ρώταγα τώρα. Σε πλησιάζουν οι άντρες ή σε φοβούνται;
Νομίζουν ότι επειδή τα βάζω με κακοποιούς, είμαι σκληρή και αδίστακτη. Στην καθημερινότητα μου όμως είμαι πολύ χαλαρή και όσοι με βλέπουν από κοντά, αλλάζουν γνώμη. Λένε πως δεν έχω καμία σχέση με την εικόνα τη τηλεόρασης.

Είσαι τόσο έμπειρη και προσεκτική και στα προσωπικά σου εκτός από τα επαγγελματικά σου; Αντιλαμβάνεσαι όταν σε κοροϊδεύουν;
Ότι έχω γίνει φυσιογνωμίστρια και έχω εξοικειωθεί με την ανάγνωση της προσωπικότητας των άλλων, είναι γεγονός. Δεν θέλω όμως να λειτουργώ έτσι στην προσωπική μου ζωή. Θέλω να αφήνομαι και ας κάνω τα λάθη μου και όχι να είμαι με μια ασπίδα προστασίας συνεχώς. Δεν θέλω να μπω σε αυτό τριπάκι, της δυσπιστίας και του ελέγχου.

Κάθε χρόνο μου φαίνεται ότι ομορφαίνεις! Πώς τα καταφέρνεις;
Έβαλα και τη γυμναστική με πρόγραμμα στη ζωή μου, μου αρέσει, με κάνει να νιώθω πιο όμορφα. Προσέχω τη διατροφή μου όσο μπορώ, αν και παρασύρομαι με τις παρέες, με το καλό φαγητό και το ανάλογο κρασί.

Έχεις σκεφτεί να κάνεις κάποια επέμβαση;
Τι έχετε πάθει και ρωτάτε όλες τι γυναίκες το ίδιο για τις πλαστικές και τα Botox; Δεν έχω μπει σ' αυτή η λογική ίσως γιατί αισθάνομαι ότι το έχω ανάγκη. Βλέπεις ότι το DNA μας είναι super,οικογενειακώς . Αν κάποια στιγμή θεωρήσω ότι μια πλαστική επέμβαση θα με βοηθήσει να νιώσω καλύτερα, θα την κάνω,. Όλα αγάπη μου είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Δεν θα σε σώσει μια επέμβαση, όταν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου.

Πόσες ώρες δουλεύεις την ημέρα;
Η μέρα μου ξεκινάει λίγο αργά, γιατί είμαι βραδινός τύπος. Τη νύχτα, το μυαλό μου είναι πιο καθαρό, μελετάω αρκετά, βάζω τις ιστορίες σε μια σειρά, γιατί ξέρεις είναι σαν πάζλ όλο αυτό και ενώνω κομμάτια. Επομένως κοιμάμαι αργά. Μόνο την Κυριακή χαλαρώνω λίγο από τη δουλειά.

Βλέπεις σίριαλ τύπου CSI ;
Όχι συχνά, αλλά αν πέσω πάνω τους τα μελετώ γιατί βλέπω ότι απηχούν την πραγματικότητα,, χουν κάνει τεράστια πρόοδο και μπορούν να ανακαλύψουν ίχνη και με γυμνό μάτι. Έχουν εξελιχθεί πολύ και οι εγκληματολογικοί μέθοδοι και τα σίριαλ τους.

Έχεις πει ποτέ όχι σε κάποια υπόθεση.
Μονό όταν είναι αυστηρά οικογενειακή με κίτρινες και ροζ αποχρώσεις...