Είναι η Ευγενία Μανωλίδου αθώο θύμα;

Είναι η Ευγενία Μανωλίδου αθώο θύμα;

Όταν ο Σταμάτης Κραουνάκης «έβρισε» την οικογένεια Γεωργιάδη

Όταν το 1985 γράφτηκε το τραγούδι «Άδωνις» πολλοί είχαν ενοχληθεί από το στίχο, ιδιαίτερα στο σημείο που έλεγε «...που συχνάζουν τεκνά και φρικιά και αράζουν και αθλητές».
Δεν ήταν λογικό, αλλά ήταν κατανοητό, γιατί ήμασταν στο 1985 και αυτό που ακούγονταν σαν δημόσιο ψωνιστήρι, ίσως σκανδάλιζε κάποιους. Πέρασαν όμως 28 χρόνια και φαίνεται το έχει η μοίρα του τραγουδιού να ξεσηκώνει αντιδράσεις.

Τα καινούργια τα μάθατε φαντάζομαι, βγήκε ο Σταμάτης με το συγκρότημα, Σπείρα Σπείρα στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, σε μια συναυλία-διαμαρτυρία και τραγούδησε τον «Άδωνι» με ελαφρώς παραλλαγμένο στίχο και θίχτηκε ο Άδωνις ο Γεωργιάδης, η Ευγενία Μανολίδου και κάποιες φεμινίστριες και έγινε το έλα να δεις. Βγήκαν κάποιοι -μέσα απ' το αχανές οικόπεδο του internet- και τον έβρισαν. Του είπαν ότι χυδαιολογεί, ότι το παράκανε, ότι προσβάλλει και ότι βρίζει τον Άδωνι , αλλά κυρίως την Ευγενία που δεν φταίει σε τίποτε.

Αργότερα ο ίδιος ο Σταμάτης δήλωσε ότι τους στίχους για τη συγκεκριμένη παραλλαγή τους έστειλαν φοιτητές και μάλιστα το τραγούδι ακούγεται στο πρόγραμμά του ενάμιση χρόνο.
Εντάξει ως ένα σημείο το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να μπω στη θέση του Γεωργιάδη ή της Ευγενίας -ούτε το θέλω κιόλας- αλλά τον νοιώθω. Δεν είναι ωραίο πράγμα να σε σχολιάζουν για το βρακί σου ή δεν ξέρω εγώ για τι άλλο. Όσο χοντρόπετσος και να είσαι, όσο και να έχεις συνηθίσει τη σάτιρα, ειδικά αν προέρχεται από ταλαντούχους ανθρώπους, πονάει.

Όλα όμως, είναι επιλογή μας και δεν είναι λαϊκιστικό, αλλά διαπίστωση και παγιωμένη κατάσταση. Όπως και εγώ δεν θα πάω να χορέψω στον πάγο, γιατί θα σπάσω τα μούτρα μου, έτσι δεν μπορείς να βγεις ατσαλάκωτος και χωρίς καμία γρατσουνιά από την πολιτική, ειδικά στις μέρες μας. Όταν λες ότι είσαι πολίτικός και υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου, δεν απέχεις και πολύ από την στάση του Σταμάτη Κραουνάκη- αλλά στον αντίποδα. Και εσύ Ευγενία όμως, θα το λερώσεις το λευκό σου ταγέρ , δεν γίνεται, κάπου θα το πιτσιλίσεις. Τηλεαστέρας και σύζυγος υπουργού; Και λίγα άκουσες.

Άλλωστε η λογική του ότι «δεν φταίει η οικογένειά μου σε τίποτε γιατί τους βρίζετε, είναι παράπλευρη απώλεια», έχει διπλό αποδέκτη ή μάλλον ισχύει για όλη την οικογένεια; Γιατί αν ισχύει, τότε με την ίδια λογική δεν θα πρέπει κανείς να πει τίποτε για τον μικρότερο αδερφό σου Λεωνίδα που ήταν επίτιμος καλεσμένος το βράδυ της Τετάρτης, στην εκπομπή «Αποκάλυψη» του Μένιου Φουρθιώτη, που έβγαλε και με λινκ τον Γιάννη Γαλάτη να πει την άποψή του. Ούτε επίσης να ασχοληθούμε με τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη και με τα βιντεάκια που ανεβάζει με την Πόπη Τσεσμελή .

Θέλω να πω, καλά κάνουν και κάνουν ό, τι θέλουν, αλλά το γεγονός ότι είναι αδέλφια σου και οικογένειά σου, δεν τους βγάζει εκτός, ούτε τους κάνει αθώα θύματα. Επειδή ακριβώς είναι οικογένειά σου, ασχολούνται και τα Media μαζί τους, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο.

Αθώο θύμα δεν υπάρχει, που έλεγε και η Μαλβίνα, η οποία παρεμπιπτώντος, ευτυχώς να λες που δεν σε πρόλαβε γιατί μπροστά της τα σχόλια του Σταμάτη, θα έμοιαζαν παιδικά παραμυθάκια.