Star χωρίς ρούχα: Γιατί φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται να γδυθούν όλοι;

Star χωρίς ρούχα: Γιατί φέτος το καλοκαίρι προβλέπεται να γδυθούν όλοι;

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ελένη Μενεγάκη

Αν μας έλεγε κανείς πριν από καιρό ότι θα έρχονταν μια μέρα που από μόνοι τους οι έλληνες celebrities θα φωτογράφιζαν τον εαυτό τους με μικροσκοπικά μαγιό και δεν θα τα έδειχναν με περηφάνια στους κολλητούς του, αλλά θα τα έβαζαν σε κοινή θέα ώστε να τα βλέπει και να τα σχολιάζει όποιος θέλει, θα τον λέγαμε παλαβό.

Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα μισά του καλοκαιριού και μέχρι τώρα είδαμε και θαμάσαμε πολλά μαγιό, τουλάχιστον δύο νούμερα, μικρότερα να ασφυκτιούν σε ηλιοκαμένα σώματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν είδαμε κάν το μαγιό.
Ως άνθρωπος, που έχω περάσει μεγάλο μέρος από τη ζωή μου προσπαθώντας να πείσω γνωστές κυρίες ότι δεν είναι κακό πράγμα να ποζάρεις για ένα εξώφυλλο περιοδικού φορώντας ένα ωραίο μαγιό ή ένα κοντό σορτάκι, (χώρια που το Photoshop ήταν και ο καλύτερός μας φίλος), μου κάνει απίστευτη εντύπωση που βλέπω σήμερα πολλές από τις ίδιες κυρίες, που μάταια κάποτε προσπαθούσα να ψήσω, να «γδύνονται» οικιοθελώς.

Παλαιότερα και όταν λέμε παλιότερα, εννοούμε λίγα χρόνια πριν και όχι δεκαετίες, το να ποζάρεις sexy σε εξώφυλλο περιοδικού ήταν unique, ήταν ευχάριστο και μοναδικό. Κάτι που δεν ισχύει σήμερα, που το γυμνό επιστρέφει στο instagram, ως νέα πρόκληση, ως snapshot, το οποίο αναπαράγεται περισσότερο από ότι ένα εξώφυλλο και όχι πάντα με κομψό τρόπο. Το υπάρχω για να υπάρχω, έχει την τιμητική του.

Πρώτη διδάξασα σε αυτό το ιδιόμορφο παιχνίδι με τα Media, η Ελένη Μενεγάκη, η γυναίκα που αν κοιτάξεις τα εξώφυλλα της καριέρας της, είναι ζήτημα αν θα βρεις ένα-δυο με μαγιό και αυτά στην πολύ αρχή της καριέρας της. Η Ελένη, με το sexy της εκτόπισμα συγκαλυμμένο την τελευταία δεκαετία, έγινε πρόσφατα το άλλοθι για μια στρατιά celebrities που τυχαία ή όχι και τόσο τυχαία ακολούθησαν τα παράδειγμα της : «Γδύνομαι, φωτογραφίζομαι και ποστάρω τις φωτό στο λογαριασμό μου». Και αν υποθέσουμε ότι η Μενεγάκη έχει ξεκινήσει σταυροφορία ενάντια στους παπαράτσι, οι υπόλοιποι τι δικαιολογία έχουν;

Ζήλεψαν το σουξέ της Ελένης ή μήπως αντιγράφουν τους ξένους star τύπου Rihanna; Μήπως επειδή μεγαλώνοντας σε ηλικία απελευθερώνονται από ενοχές και νιώθουν πιο βολικά με το σώμα τους; Ή μήπως- όπως θα υπέθεταν και οι πιο υποψιασμένοι- ήθελαν να επιμηκύνουν το χρόνο παραμονής στη δημοσιότητα;

Πάντως όποιο και να είναι το κίνητρο, διανύουμε μια ενδιαφέρουσα περίοδο και είναι αξιοσημείωτο πώς ο Έλληνας celebrity προσαρμόζεται -σαν είδος που γλύτωσε από εξαφάνιση- στη post-εξωφυλλική εποχή και στην έλλειψη περιοδικών, δημιουργεί το δικό του πολύ προσωπικό μικρόκοσμο. Και έχει απήχηση, γιατί είναι ηδονή για το κοινό όταν κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα ή έτσι νομίζει, γιατί οι πραγματικές κλειδαρότρυπες είναι καλά κλεισμένες για τους έξω.