Μπορώ να κάνω Βotox στο λαιμό; Πώς να αδυνατίσω τις γάμπες μου; Η πλαστική χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου απαντά

Μπορώ να κάνω Βotox στο λαιμό; Πώς να αδυνατίσω τις γάμπες μου; Η πλαστική χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου απαντά

Μάθετέ τα όλα από την ειδικό

Πάντα υπάρχουν χιλιάδες ερωτήσεις που θέλεις να ρωτήσεις έναν πλαστικό γιατρό. Συγκεντρώσαμε κάποιες πραγματικές απορίες γυναικών από διαφορετικές ηλικίες και ρωτήσαμε την πλαστική χειρουργό Βίλλυ Ροδοπούλου. Διαβάστε τις απαντήσεις, που έχουν τρομερό ενδιαφέρον

Οι ουλές, τα σημάδια από χτυπήματα και οι ραγάδες είναι δυνατό να απαλειφθούν μέσω της αισθητικής χειρουργικής;
Να επαλειφθούν σίγουρα όχι, να βελτιωθούν ναι. Σε ότι αφορά στις ραγάδες θα έχετε ελάχιστα αποτελέσματα, όμως σημάδια από τραύματα ή ουλές βελτιώνονται σε εντυπωσιακό βαθμό.

Αν ένα άτομο είναι αλλεργικό και θέλει να βάλει εμφυτεύματα στήθους, πως τεστάρετε αν υπάρχει συμβατότητα με το ένθεμα;
Δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό που να έχει σχέση με αλλεργία στη σιλικόνη. Δεν κάνουμε τεστ πριν τοποθετήσουμε τη σιλικόνη και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ειδικά κατασκευασμένο υλικό για χρήση στο ανθρώπινο σώμα.

Για τις δύσκολες περιοχές όπως τα γόνατα, τα μπράτσα, πίσω στα ψωμάκια του σουτιέν, υπάρχει κάποια λύση;
Ναι υπάρχει αν και εξαρτάται από το βαθμό της χαλάρωσης σε αυτές τις περιοχές. Αν είναι ήπια χαλάρωση, τότε υπάρχει η λύση του bodytite lipo (λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες) που προκαλούν και σύσφιξη, αλλά αν η χαλάρωση είναι έντονη τότε θα χρειαστεί αφαίρεση του δέρματος.

Όταν κάποιος χάσει πολλά κιλά, τι επεμβάσεις χρειάζονται;
Δυστυχώς χρειάζονται πολλές. Η πιο εκτεταμένη και απαραίτητη είναι η κυκλοτερής λιπεκτομή, που είναι η προέκταση της κοιλιοπλαστικής. Οι άνθρωποι που έχουν χάσει πολλά κιλά, 70 ή και περισσότερα, χαλαρώνουν, αδειάζει το σώμα τους από λίπος, ενώ το δέρμα έχει εξαντλήσει όλη την ελαστικότητά του και δεν θα επανέλθει ποτέ. Και ενώ έχουν χάσει τόσα κιλά και αισθάνονται ανάλαφροι, παραμένει το φορτίο του δέρματος που δεν κρύβεται και οι ίδιοι επίσης δεν θέλουν να συμβιβαστούν γιατί έχουν κάνει όλη αυτή την υπερπροσπάθεια. Άλλες επεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν είναι, ανόρθωση μαστών, βραχιοπλαστική, ανόρθωση μηρών. Να συμπληρώσω ότι με την κυκλοτερή επιτυγχάνουμε το τέντωμα της κοιλιάς και παράλληλα την ανόρθωση γλουτών και αυτά που λέμε love handles. Η δε τομή είναι περιμετρικά και χαμηλά και δεν φαίνεται καθόλου γιατί είναι μέσα στο εσώρουχο.

Από ποια ηλικία και μετά πρέπει να φτιάχνεται το πόδι της χήνας;
Δεν υπάρχει όριο ηλικίας, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι το φτιάχνουν από τα 25 τους ή τα 28, γιατί αν είναι έντονο το πρόβλημα και αν το αφήσουν, οι ρυτίδες θα εγκατασταθούν μόνιμα. Βέβαια όλα είναι θέμα γονιδίων. Αν δεν «το έχεις» που λέμε, πρέπει να το συντηρήσεις.

Η επίμονη κυτταρίτιδα είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί επεμβατικά;
Η κυτταρίτιδα δυστυχώς δεν διορθώνεται με χειρουργική επέμβαση. Υπάρχει η "Cellulite", μια τεχνική ραδιοσυχνοτήτων που αφορά περιπτώσεις με παραμορφωτική κυτταρίτιδα και αυτό δεν είναι το σύνηθες. Γι αυτό που λέμε φλοιό πορτοκαλιού, το ελάχιστο λίπος δεν χρειάζεται να μπεις στο χειρουργείο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ρόλο παίζει το "Endermologie" ένα μηχάνημα που βελτιώνει την υφή του δέρματος και εξαλείφει την κυτταρίτιδα σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει παράλληλα οι γυναίκες να αλλάξουν και καθημερινές συνήθειες, να κόψουν τις λιπαρές τροφές, το αλκοόλ, το κάπνισμα, την καθιστική ζωή.

Σε όλα τα σημεία του σώματος γίνεται λιποαναρρόφηση και μέχρι πόσα λίτρα λίπους είναι δυνατό να αφαιρεθούν;
Μπορείς κάποιος να κάνει λιποαναρρόφηση παντού και σε μια συνεδρία μπορείς με ασφάλεια να αφαιρέσεις 5 λίτρα λίπους, χωρίς να διακινδυνεύσεις την υγεία σου. Στην Αμερική υπάρχουν τα λεγόμενα "Μega session" στα οποία αφαιρούν 10 ή και 20 λίτρα λίπους, αλλά μπαίνεις σε ρίσκο, διότι διαταράσσεται η ομοιόστασης και είναι σημαντικό να κρατάμε αυστηρά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια σε τέτοιες επεμβάσεις.

Ανόρθωση στήθους από ποια ηλικία μπορεί να γίνει;
Όταν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί και σε μικρή ηλικία γιατί στην ανόρθωση αφαιρείται μόνο δέρμα, χωρίς να επηρεαστεί ο θηλασμός.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν άσχημες γάμπες-είτε λόγω απώλειας βάρους είτε γιατί έτσι γεννήθηκαν. Υπάρχει κάποια επεμβατική μέθοδος για ένα όμορφο καλλίγραμμο πόδι;
Υπάρχουν εκείνες που έχουν τις λεγόμενες γάμπες μπουκάλες και υπάρχουν και οι ανύπαρκτες γάμπες. Στη πρώτη περίπτωση μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση, αλλά επειδή η επέμβαση γίνεται στο κατωφερές μέρος του σώματος, λόγω βαρύτητας, η ανάρρωση καθυστερεί, τα αποτέλεσμα δηλαδή αργούν να φανούν. Σε περιπτώσεις με ογκώδεις γάμπες, βέβαια υπάρχουν και οι άνθρωποι που έχουν αναπτυγμένο τον γαστροκνήμιο μυ, είτε λόγω DNA, είτε λόγω γυμναστικής και σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται τίποτε.Όταν το πόδι είναι ανύπαρκτο και υπάρχει μεγάλη καμάρα, τα γνωστά στραβά πόδια, εκεί μπορούν να μπουν ενθέματα σιλικόνης. Είναι μια απλή διαδικασία με ωραία αποτελέσματα, απλά τα ενθέματα είναι με παραγγελία. Επίσης μπορεί να μπει λίπος που παίρνουμε από άλλο σημείο του σώματος ή να βάλουμε υαλουρινικό οξύ. Υπάρχουν πολλές λύσεις.

Σε ποια σημεία γίνονται Βotox;
Σε έμπειρα χέρια το Βotox μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε περιοχή του προσώπου ακόμη και στο λαιμό που είναι σημαντικό γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη περιοχή και δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτε, ενώ με το Βotox έχουμε αποτελέσματα. Στο πρόσωπο μπορούμε στα μέτωπο, στο μεσόφρυδο, στο πόδι της χήνας, στο οβάλ του προσώπου, στο περίγραμμα και τελευταία μάλιστα χρησιμοποιούμε μια νέα τεχνική που είναι επιφανειακή με αραιωμένο μείγμα και λέγεται meso meso botox, είναι εξελιγμένη χρήση του Βotox. Μπορούμε ακόμη στην άκρη της μύτης για να σηκωθεί, κάτω από τα μάτια ακριβώς κάτω από τα βλέφαρα πολύ κοντά στο μάτι , στα φρύδια για να σηκωθούν. Όλα αυτά βέβαια με σύνεση και με σωστή τεχνική ώστε να μην αλλάξει η έκφραση του προσώπου όπως βλέπαμε στα πρώτα χρόνια.

Botox ή μεσοθεραπείες; Ποια είναι η καλύτερη λύση;
Μιλάμε για δύο διαφορετικές λύσεις. Το Botox φτιάχνει τις ρυτίδες ενώ η μεσοθεραπεία την υφή του δέρματος, δίνει λάμψη, σφριγηλότητα και νεανικότητα.

Ευχαριστούμε θερμά τη Βίλλυ Ροδοπούλου για την υπομονή και το χρόνο που μας διέθεσε.
Εθν. Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι
τηλέφωνο: 210 6810490 210 6810616, www.rodopoulou.gr