Εύα Αντωνοπούλου: «Το "για πάντα μαζί" είναι πολύ όμορφο»

Εύα Αντωνοπούλου: «Το "για πάντα μαζί" είναι πολύ όμορφο»

Η πρώτη της συνέντευξη μετά το γάμο της

Πάνε 13 χρόνια από τη μέρα που είδα για πρώτη φορά την Εύα. Για την ακρίβεια, μου την παρουσίασαν μια μέρα στο γραφείο του τότε διευθυντή ως η τη νέα μου συμπαρουσιάστρια στη εκπομπή "Twist" του τότε Alpha.
Θα ήταν ψέμα να πω την συμπάθησα αμέσως μόλις την είδα. Μου φάνηκε πολύ όμορφη, πολύ νέα, πολύ έτοιμη να πετύχει στην τηλεόραση.
Όμως με κέρδισε γρήγορα, πολύ γρήγορα, με τον ακέραιο χαρακτήρα της, με το πείσμα της, με το θάρρος της να παραδεχτεί όταν δεν ήξερε κάτι και με τη θέλησή της να μάθει.
Παρότι η συγκατοίκησή μας κάτω από τον ίδιο τηλεοπτικό φακό κράτησε μόνο 2 χρόνια, η φιλιά μας άντεξε πολύ περισσότερο.
Μπορεί να μη μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, αλλά μαθαίνω νέα της και χαίρομαι όταν κάτι καλό συμβαίνει στη ζωή της ή όταν παρακολουθώ την καριέρα της, γιατί ξέρω ότι πάλεψε πολύ και πάλεψε σκληρά για να επιβληθεί στο ενημερωτικό κατεστημένο. Δεν είναι εύκολο για μια ωραία γυναίκα με βεβαρημένο lifestyle παρελθόν.
Ξέρω ότι και εκείνη χαίρεται με τα δικά μου καλά νέα και το ξέρω όχι μόνο επειδή μου το λέει, αλλά επειδή το καταλαβαίνω.
Πριν λίγες μέρες παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη τον αγαπημένο της Παναγιώτη, με τον οποίο γνωρίστηκαν πριν 3 χρόνια και αποφάσισαν ότι θέλουν να περάσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους.
Στο τηλέφωνο μου λέει τα πάντα για τον γάμο, γιατί αποφάσισαν να τον κάνουν στην Νέα Υόρκη, τι της είπε ο μπαμπάς της, για τις πρώτες μέρες της σαν παντρεμένη γυναίκα. Με παρακάλεσε στη συνέντευξη να μην μιλήσουμε γι αυτόν. Είναι πολύ πρόσφατο ακόμη και δεν θέλει.
Συμφωνώ, αν και δεν χρειάζονταν. Η Εύα το ξέρει πώς δεν μπορώ να της χαλάσω χατίρι.

Πώς σου φάνηκε η πρεμιέρα σου;
Στην φετινή πρεμιέρα όπως και σε όλες τις προηγούμενες φυσικά είχα ένα άγχος, κάτι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο, που ξεπερνιέται όμως στα πρώτα λεπτά. Φέτος είχαμε ανανέωση σκηνικού και τίτλου, γίναμε πιο γρήγοροι με πολλές εναλλαγές και πληροφόρηση και με λιγότερες συζητήσεις και θεωρίες.

Δεν είναι καλή εποχή να λες ότι είσαι δημοσιογράφος, έχω άδικο;
Σε γενικές γραμμές ίσως σαν μην είναι, αλλά δεν ισχύει αυτό για όλους και ειδικά για τους νέους δημοσιογράφους. Εγώ τουλάχιστον δεν το έχω αντιμετωπίσει σε σημείο, που να μου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Ποιο είναι τα καλύτερο σενάριο για την εκπομπή σου, για τη φετινή χρονιά;
Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να μεγαλώσει η παρέα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται κάθε μέρα από τις 3 μέχρι τις 5 για την ενημέρωσή τους. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Γιατί πιστεύεις;
Δεν πολυσυμφωνώ γιατί έχουν αυξηθεί οι ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης παραμένουν υψηλά για τα δελτία ειδήσεων και τις ανάλογες εκπομπές. Προφανώς οι περισσότεροι μπορεί να λένε "δεν αντέχω να τα βλέπω", αλλά τελικά τα βλέπουν.

Εσένα δεν σε στεναχωρεί η σημερινή πραγματικότητα;
Εννοείται, όπως όλοι και εγώ έκανα αλλαγές στη ζωή μου και στην καθημερινότητά μου, έχω έξοδα, έχω υποστεί περικοπές στο μισθό μου, αλλά αυτό που κάνεις είναι να δουλεύεις και να προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος.

Σε ξάφνιασε η μετακίνηση της Πόπης Τσαπανίδου σε άλλο κανάλι ή σε μια ελεύθερη αγορά όλα επιτρέπονται και όλα είναι πιθανά;
Πράγματι έτσι είναι και όπως τα κανάλια κοιτάνε τι είναι το καλύτερο γι αυτά, έτσι και οι παρουσιαστές αντίστοιχα δρουν προς αυτή τη κατεύθυνση. 'Όχι λοιπόν, δεν με ξάφνιασε η αποχώρηση της Πόπης.

Έχεις κάνει παραχωρήσεις για να ανεβάσεις τα νούμερα τηλεθέασης;
Όχι δεν έχω κάνει καθόλου παραχωρήσεις και ευτυχώς ούτε το κανάλι μου έχει ζητήσει κάτι τέτοιο και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που χαίρομαι που είμαι στον ΣΚΑΪ.

Κοιτάς τον ανταγωνισμό; Είσαι ανταγωνιστική;
Ναι και τον ανταγωνισμό κοιτάω και ανταγωνιστική είμαι. Η αλήθεια είναι πώς το πρωί το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις φυσικά φτιάξω έναν καφέ, είναι να κοιτάξω τα νούμερα, να δω πώς πήγαμε την προηγούμενη ημέρα.

Με το χέρι στην καρδιά, σου έχουν λείψει οι εποχές που έπρεπε να ασχοληθείς με πιο κεφάτα και χαλαρά θέματα;
Πολύ ειλικρινά σου λέω πώς όχι, καθόλου δεν μου έλειψε κάτι τέτοιο. Μπορεί και εγώ στον ελεύθερο χρόνο μου να δω στην τηλεόραση κάτι πιο χαλαρό ή να διαβάσω περιοδικά, αλλά στην επαγγελματική μου ζωή δεν μου λείπει καθόλου.

Αλλαγές στη ζωή σου είδαμε, αλλαγές στην επαγγελματική σου ζωή είσαι διευθετημένη να κάνεις, αν βρεθείς εκτός τηλεόρασης;
Το έχω κάνει στο παρελθόν όταν δούλευα και σε site και σε εφημερίδα και θα το ξαναέκανα με χαρά. Δεν έχω πρόβλημα, θεωρώ ότι η τηλεόραση δεν είναι για πάντα και χαίρομαι που είχα τη δυνατότητα να τα κάνω και εκείνη την περίοδο μια χαρά ήμουν άλλωστε.

Αν θα έπρεπε να εντάξεις lifestyle θέματα στην εκπομπή σου σε τι ποσοστό θα ήσουν ικανοποιημένη;
Δεν νομίζω ότι θα μου ζητήσουν κάτι τέτοιο γι αυτό μου αρέσει που δουλεύω εδώ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ως σήμερα και πώς την ξεπέρασες;
Εκτός από ένα θέμα υγείας που αντιμετώπισα και θεωρώ πολύ σοβαρά τα θέματα υγείας, όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται πολύ λίγα

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου αυτή τη εποχή;
Γενικά τις φοβίες μου προσπαθώ να τις κάνω στην άκρη. Οτιδήποτε μπορεί να μας συμβεί και όταν κάνω μαύρες σκέψεις προσπαθώ να τις προσπεράσω και να μην κρατάνε πολύ.

Πώς είναι για μια ωραία γυναίκα να μεγαλώνει;
Πότε είναι αδιάφορο, πότε μου φαίνεται φυσιολογικό και μερικές φορές μπορεί να γίνει αγχωτικό, πάντως δεν ανησυχώ ιδιαιτέρα, ίσως είμαι ακόμη από τις τυχερές.

Έχει κάνει botox; Αν όχι έχεις μπει σε πειρασμό;
Ούτε έχω κάνει ούτε έχω μπει στον πειρασμό δεν το έχω ανάγκη ακόμη και να σου πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει ούτε στο μέλλον να κάνω Botox. Κάτι άλλο ίσως ναι, αλλά το Botox το βλέπω σε γνωστές και σε διάφορες γυναίκες και μου φαίνονται σαν τρομαγμένες, δεν μου αρέσουν έτσι.

Κάποτε πήγαινες γυμναστήριο συχνά και πρόσεχες τη διατροφή σου, το κάνει ακόμη;
Ναι το κάνω ακόμη, πηγαίνω 3 φορές τη βδομάδα και κάνω CrossFit, -είναι μια κυκλική γυμναστική που με έκανε να δω αλλαγές στο σώμα μου και μου ταιριάζει πολύ- και προσέχω και τη διατροφή μου. Όχι με υστερία αλλά σε γενικές γραμμές προσέχω

Σε τρομάζει το «Για πάντα μαζί» ή είναι όμορφο και για σένα;
Το «Για πάντα μαζί» είναι κάτι πολύ όμορφο και αν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου δεν σε τρομάζει τίποτε.

Θέλει σαν κάνεις μωρό, γιατί λένε ότι στις γυναίκες μετά τα 30 χτυπάει ένα καμπανάκι;. Αλήθεια ή ψέματα;
Εγώ δεν έχω ακούσει κανένα καμπανάκι πάντως, μήπως έχεις ακούσει εσύ. (γέλια) Αλήθεια όμως, αν είναι να έρθει, καλώς ας έρθει.