Γιατί η ελληνική τηλεόραση θα καταστρέψει τελικά τους Έλληνες celebrities;

Γιατί η ελληνική τηλεόραση θα καταστρέψει τελικά τους Έλληνες celebrities;

Πόσοι διάσημοι χρειάζονται στην ελληνική τηλεόραση;

 

Όχι ότι θα καθίσουμε να τους μετρήσουμε ποτέ, αλλά με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έλεγα ίσα-ίσα για να τροφοδοτήσουν ένα περιορισμένο αριθμό περιοδικών και εκπομπών όπως το ξέραμε ως σήμερα, γιατί μην νομίζετε, αν ψάξουμε για εξωφυλλικά ή αλλιώς πρόσωπα που πουλάνε, θα τα βρούμε ακόμη λιγότερα.

Φέτος λοιπόν στη χώρα μας ανακαλύψαμε (για άλλη μια φορά) τα talk shows και τις εκπομπές με τις συνεντεύξεις. Πράγμα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον, καμία αντίρρηση, αλλά πλέον δεν υπάρχει εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση- ζωντανή είτε μαγνητοσκοπημένη- που να μην έχει καλεσμένους. Αν κάνετε ένα πρόχειρο υπολογισμό των celebrities που χρειάζονται για να στελεχώσουν όλες τις εκπομπές, θα καταλήξετε μεταξύ 65 και 75 καλεσμένων τη βδομάδα. Δηλαδή περίπου 280 άνθρωποι το μήνα. 280 διαφορετικοί, διάσημοι ή λιγότερο γνωστοί άνθρωποι.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί; Και ποιοι είναι αυτοί; Και αν υποθέσουμε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται για περισσότερο από 2 μήνες τότε τι γίνεται; Κάτι δεν βγαίνει σωστά στη μαθηματική αυτή εξίσωση και στο τέλος καταλήγουμε να βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να βολτάρουν από πλατό σε πλατό και από κανάλι σε κανάλι, και να λένε τα ίδια περίπου πράγματα.

Την επόμενη φορά που θα πείτε «καλά πάλι τα ίδια μας λέει αυτός» δείξτε μια μικρή επιείκεια. Πόσο πρωτοτυπία να δείξει ένας καλλιτέχνης όταν τον ρωτάνε λίγο πολύ τα ίδια πράγματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα; Αυτό που ενώνει τους περισσότερους Έλληνες δεν είναι σίγουρα η πρωτοτυπία και η πληθώρα ερωτήσεων. Η κοινοτοπία είναι χαρακτηριστικό των συντελεστών μιας εκπομπής που -ακριβώς επειδή δεν έχουν χρόνο και πρέπει όλοι μέσα στη βδομάδα να ξεπετάξουν καμιά 20αρια καλεσμένους- κάνουν ένα πρόχειρο google search για να καταλήξουν στο τέλος όλοι με τις ίδιες 10 ερωτήσεις.
Και μέσα σε όλο αυτόν ορυμαγδό, υπάρχουν παρουσιαστές που θέλουν και απαιτούν αποκλειστικότητα και πρωτιά. Καλά, πλάκα μας κάνετε. Εδώ σε λίγο καιρό θα εξαντληθεί η δεξαμενή των επωνύμων και θα αρχίζουν να καλούν τους συγγενείς τους.

Μόδα είναι όμως θα περάσει, όπως πέρασαν τα reality, τα talent shows, τα παιχνίδια γνώσεων, τα λογής λογής big brother και οι μαγειρικές. Και όταν τελειώσουν οι εκπομπές με τους καλεσμένους θα μείνουν οι Έλληνες celebrities να αναπολούν τις πρώην δοξασμένες εποχές, τότε που υπήρχε παντού ένας καναπές έτοιμος να τους φιλοξενήσει και ένα παρουσιαστής πρόθυμος να ακούσει την ιστορία τους.