Τόνια Σωτηροπούλου: «Γέλασα πολύ όταν διαβασα ότι λέω τον καφέ»

Τόνια Σωτηροπούλου: «Γέλασα πολύ όταν διαβασα ότι λέω τον καφέ»

Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Δήμητρης Αλεξάνδρου και ο καφές

Ήταν ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη της περασμένης χρονιάς. Η Τόνια Σωρτηροπούλου είναι ένα όμορφο κορίτσι βρέθηκε σε μια από τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών στο πλευρό ή μάλλον στο κρεβάτι του James Bond. Μπορεί η συμμετοχή της στην ταινία «Skyfall» να ήταν σύντομη, αλλά δεν υπάρχουν μικρά, μικρότερα ή μέτρια βήματα στο Hollywood. Υπάρχει η αρχή και η Τόνια την έχει ήδη κερδίσει.

Τον περισσότερο χρόνο ζεις στην Αθήνα η στο Λονδίνο;
Τον τελευταίο καιρό μοιράζω πλέον τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου και μάλιστα φεύγω μεθαύριο για Λονδίνο.

Τι έγινε τελικά με την πιθανή συμμετοχή σου στην ταινία «Οι πειρατές της καραϊβικής»;
Το πώς διαδόθηκε ότι θα συμμετέχω στην ταινία δεν έχω ιδέα, εγώ μια οντισιόν πέρασα και αναμένω, μακάρι να είμαι τυχερή.

Περιμένεις νέα και από άλλες δουλειές;
Ναι περιμένω από αρκετές και τώρα επιστρέφω στο Λονδίνο γιατί είναι περίοδος των οντισιόν. Έχω κλείσει τρεις δουλειές αλλά μπορώ να μιλήσω μόνο για μια ταινία που έχω υπογράψει. Θα γυριστεί στο Παρίσι θα λέγεται "The theory of all" και θα παίζει ο Μalcolm Μcdowell και ο R.J. Mitte από το σίριαλ "Breaking bad".

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα όταν δουλεύεις στο εξωτερικό;
Νομίζω πώς όπου και να ζεις και να δουλεύεις οι δυσκολίες είναι παρόμοιες , εκείνο όμως που δεν έχω συνηθίσει ακόμη είναι ο καιρός του Λονδίνου. Σε ό,τι αφορά τη δουλειά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εκεί υπάρχει απόλυτη συνέπεια και είναι όλα τρομερά προγραμματισμένα, από το τι ώρα θα φας, τι ώρα θα δουλέψεις μέχρι και τι ώρα θα κοιμηθείς. Αυτό που με δυσκολεύει επίσης είναι ότι χρειάζεται να παίζω σε διαφορετική γλώσσα , αλλά το βλέπω όχι τόσο σαν εμπόδιο, αλλά σαν πρόκληση.

Σε ενοχλεί που σε βάζουν στην ίδια κατηγορία με τα μοντέλα που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί.
Δεν το ήξερα ότι με βάζουν και μένα σε αυτή την κατηγορία αν και δεν έχω δουλέψει σαν μοντέλο, όμως το εκλαμβάνω ως κολακευτικό σχόλιο γιατί είναι ωραίο να σε σχολιάζουν θετικά λόγω εμφάνισης.

Πού έχεις σπουδάσει ηθοποιός;
Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Λονδίνο.

Η ταινία "Skyfall" σε έβαλε στην A' list στην Ελλάδα; Σε τρόμαξε η απότομη δημοσιότητα;
Όχι γιατί ήταν διαχειρίσημο και αυτή η υπερβολική έκθεση συνέβη μέσα απ' τη δουλειά. Όταν εκτίθεσαι, είναι σαν να υποδύεσαι έναν χαρακτήρα και όταν με βλέπω κάθε φορά σε ένα εξώφυλλο ή σε μια φωτογράφηση, ξέρω ότι αυτό δεν είμαι εγώ, αυτό είναι ένας ρόλος.

Πόσο ενοχλητικό είναι να σε σχολιάζουν;
Νομίζω ότι στην Ελλάδα όλοι σχολιάζουν τον οποιαδήποτε, είτε τον γνωρίζουν είτε όχι. Είναι ενοχλητικό, αλλά όταν παίρνεις κατά λέξη όσα γράφονται για σένα –αρνητικά ή θετικά- σε φθείρει, γι αυτό και εγώ αποστασιοποιούμαι και κλείνω τα μάτια και τα αυτιά, δεν έχω τηλεόραση σπίτι μου από τα 18 μου, ούτε διαβάζω περιοδικά.

Όσο και αν το αποφεύγεις δεν γίνεται να μην πέσεις πάνω σε κάποιο άρθρο για σένα. Πώς αντιδράς;
Το διακωμωδώ, η ζωή είναι μικρή και αν δεν τα αντιμετωπίσεις τα σοβαρά προβλήματα με χιούμορ, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα. Απ' την αρχή το κύριο μέλημά μου, αυτό που με απασχόλησε περισσότερο, ήταν πόσο και αν κάποια δημοσιεύματα θα επηρεάσουν την οικογένειά μου, η οποία δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Για έναν γονέα όταν διαβάζει κάτι μπορεί να είναι ενοχλητικό, εμένα όμως δεν με αγγίζει.

Η ομορφιά είναι διαβατήριο, είναι όμως και εμπόδιο;
Πολλές φορές γίνεται εμπόδιο γιατί όντως ανοίγουν πόρτες, αλλά οι ρόλοι που σου προτείνουν τις περισσότερες φορές είναι περιορισμένοι. Όμως ο χρόνος αποδεικνύει τι μπορώ να κάνω, γιατί η ομορφιά είναι προσωρινή και αναλώσιμη. Τώρα είμαι 26, στα 36 και στα 46 όμως δεν θα είμαι το ίδιο και θα έρθουν άλλα ωραία κορίτσια, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι

Πάντα ήσουν πολύ ανοιχτή με την προσωπική σου ζωή. Το μετάνιωσες τελικά;
Δεν το μετάνιωσα γιατί δεν έκανα κάτι προκλητικό, απλά ζω τη ζωή μου και από κει και πέρα δεν κάθομαι να μιλάω για το πόσο υπέροχα περνάω με το σύντροφο μου ή για το αν θα παντρευτώ και πόσα παιδιά θα κάνω. Είμαι 26 ετών και κάνω ένα επάγγελμα που έχει έκθεση και από κει και πέρα θα ζήσω και δεν θεωρώ λάθος το να ζεις ανοιχτά.

Δυο καλοί φίλοι μπορεί να γίνουν ζευγάρι;
Θα μιλήσω εκ πείρας, γιατί στο παρελθόν συνέβη με ένα καλό μου φίλο να καταλήξουμε ζευγάρι και όταν τελείωσε υπήρξε μεταξύ μας απόσταση στην αρχή, αλλά μετά τα ξαναβρήκαμε. Πιστεύω πολύ στη φιλία μεταξύ γυναικών και αντρών και είμαι μια χαρά με τους άντρες φίλους μου.

Ρωτάω γιατί ο Αλέξης Γεωργούλης είπε ότι είστε πολύ φίλοι οπότε σκέφτομαι αν μπορεί να εξελιχτεί η φιλία σας σε κάτι περισσότερο;
Με τον Αλέξη είμαστε πολύ καλοί φίλοι και γνωριζόμαστε πολύ καιρό και εκτιμώ το γεγονός ότι με βοηθάει μέσα από συζητήσεις και συμβουλές.

Αν δεν τον γνώριζες προσωπικά τι θα σκεφτόσουν; Ωραίος άντρας, sexy θα με έβλεπα μαζί του;
Προφανώς είναι ελκυστικός άντρας και το αναγνωρίζω, όμως άλλο πράγμα η ερωτική χημεία και άλλο η φιλία.

Εσένα σου αρέσει αυτός ο τύπος του άντρας όπως είναι ο Αλέξης
Δεν μπορώ να τον δω έτσι και επίσης δεν θέλω να απαντήσω σε μια θεωρητική ερώτηση. Δεν έχω στανταρτς ή κάποιο συγκεκριμένο τύπο άντρας που με ελκύει. Στο παρελθόν υπήρξα με άντρες που ο καθένας ήταν πολύ διαφορετικός από τον άλλο.

Αν πετύχεις τον Δημήτρη Αλεξάνδρου στο δρόμο θα του μιλήσεις;
Καλέ φυσικά, γιατί όχι. Εννοείται, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Όταν τελειώνει μια σχέση, τελειώνει, εσύ κρατάς τις καλές αναμνήσεις και την αγάπη. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε όλα καλά μεταξύ μας.

Που έμαθες να λες τον καφέ;
Δεν ξέρω να λέω τον καφέ, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο, δεν ξέρω πώς το γράψανε αυτό.

Όταν το διάβασες τι σκέφτηκες;
Γέλασα πολύ όταν το διάβασα και είπα μακάρι να μπορούσα να λέω τον καφέ, αλλά δεν μπορώ.

Ιδανικά τι θα ήθελες να σου συμβεί το 2014
Θα μου άρεσε να μην περάσει ούτε μια μέρα στην οποία θα υπάρχει φόβος στη ζωή μου. Είναι ένα άχρηστο και αρνητικό συναίσθημα και σε κρατάει πίσω στη ζωή, δεν τον θέλω καθόλου.