Μαρία Κορινθίου: «Πώς έχασα 10 κιλά»

Μαρία Κορινθίου: «Πώς έχασα 10 κιλά»

Η Μαρία μιλάει για το ρατσισμό των κιλών

Είναι μια από τις πιο sexy και ελκυστικές Ελληνίδες. Η Μαρία Κορινθίου είναι μια γυναίκα που είναι περήφανη για τις καμπύλες και ευτυχώς για όλους μας. Η Μαρία, είτε με 10 κιλά λιγότερα, είτε με περισσότερα μιλάει στο queen.gr για το πώς διατηρεί αυτό το sexy σώμα.

Έχασες 10 ολόκληρα κιλά; Πώς τα κατάφερες;
Δεν έκανα τίποτε ιδιαίτερο, και γενικά δεν κάνω ποτέ κάτι παραπάνω απ' ότι κάνουν όλες οι γυναίκες που παίρνουν κάποια κιλά. Τρώω λιγότερο, τρώω καλύτερα με σωστή διατροφή και όχι δίαιτες. Το αποτέλεσμα μπορεί να αργεί να φανέι, αλλά είναι μόνιμο.

Πώς έβαλες τα κιλά;
Πάχυνα μόλις σταμάτησα την παράσταση «Η παναγία των Παρισίων». Εκεί χόρευα ασταμάτητα για δύο ώρες, να φανταστείς έφευγα από το θέατρο και τα ρούχα μου ήταν μούσκεμα. Είχα λοιπόν αυτό το πρόγραμμα για δύο χρόνια και μόλις σταμάτησα έβαλα αμέσως κιλά.

Δυσκολεύτηκες να τα χάσεις; Πείνασες;
Όχι καθόλου, απλά περιόρισα το φαγητό και έχασα τα κιλά χωρίς να αισθάνομαι έλλειψη σε κάτι. Δεν έκανα δίαιτα ειλικρινά, απλά πρόσεχα πολύ τη διατροφή μου και τις καθημερινές μου ποσότητες.

Ένιωσες ποτέ άσχημα με το σώμα σου;
Ναι συνέβη και αυτό, γενικά σε εμάς τις γυναίκες υπάρχουν περίοδοι που αν δεν αισθανόμαστε καλά μπορεί να μας ενοχλούν πολύ μικρές αλλαγές, ακόμη και 2-3 κιλάκια, ενώ υπάρχουν φορές που είμαστε μια χαρά και ας πήραμε10 κιλά. Το πιο εκνευριστικό, αυτό που μας εξοργίζει όλες είναι όταν αρχίζουμε και δεν χωράμε στα ρούχα μας.

Παλιότερα έκανες υπερβολές με δίαιτες;
Η μόνη υπερβολή που έκανα ήταν στα 16 μου όπου καθημερινά και για μεγάλο διάστημα, έτρωγα την ίδια τροφή ακριβώς. Το είχα παρακάνει και τότε ήταν που είπα στον εαυτό μου "αυτά είναι γελοιότητες" και δεν ξανάκανα ποτέ από τότε τίποτε υπερβολικό. Πάντως είτε πρόκειται για 2 είτε για 20 κιλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή.

Κάνεις γυμναστική ή κάποιο άθλημα;
Δεν κάνω καθόλου γυμναστική με την έννοια ότι δεν πάω σε γυμναστήρια, βαριέμαι τους διαδρόμους και τα βάρη. Το μόνο που με ευχαριστεί είναι ο χορός όπου εκτός από γυμναστική είναι και τρόπος έκφρασης, κάνω θαλάσσιο σκι και όταν έχω δυνατότητα πηγαίνω για σκι στο βουνό. Είμαι το ακριβώς αντίθετο του Γιάννη που όταν δεν πάει γυμναστήριο, θα πάει χάντμπολ, θα πάει ποδόσφαιρο, τένις και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Σπίτι μας έχουμε τις στολές από όλα τα αθλήματα.

Τι γνώμη έχεις για την τάση που θέλει όλο και πιο αδύνατες γυναίκες;
Είναι απαράδεκτο και ευτυχώς έχει αρχίσει να εξαφανίζεται αυτό το φαινόμενο, αλλά αυτό που υπάρχει ακόμη ανάμεσά μας είναι ο ρατσισμός των κιλών. Μια επώνυμη γυναίκα –και δεν μιλάω για τον εαυτό μου- που θα πάρει κάποια κιλά, θα βγουν δημοσιογράφοι και συνάδελφοί μου και θα αρχίζουν να σχολιάζουν τον ποπό της και το σώμα της. Δεν είναι αυτό ρατσισμός; Τι να γίνει δεν μπορούμε να είμαστε όλοι αδύνατοι, ούτε να έχουμε τέλεια σώματα. Είναι απαράδεκτο να κρίνουμε έναν άνθρωπο από τα κιλά του, είναι αντιπαιδαγωγικό και μικρό να ασχολούμαστε με την εμφάνιση του καθενός. Πίστεψέ με, η θηλυκότητα μια γυναίκας δεν έχει να κάνει με τα παραπανίσια κιλά.

Μαγειρεύεις εσύ για την οικογένεια;
Ναι, κάνω τα πάντα, είμαι super ήρωας.

Ο Γιάννης σε βοηθάει;
Βοηθάει στα πλαίσια ενός άντρα που θα ασχοληθεί κυρίως με το παιδί. Δεν μαγειρεύει, ούτε καθαρίζει, άλλωστε το σπίτι -όπως λέγαν οι μητέρες μας- πρέπει να περνάει από σένα. Όμως όσο μπορεί βοηθάει γιατί είμαστε γονείς, είμαστε υπεύθυνοι και ο καθένας συνεισφέρει στο χρόνο του άλλου.

Άκουσα ότι έκανες οντισιόν για την ελληνική μεταφορά του "Modern Family" για το ρόλο της Sofia Vegara.
Δεν θα έλεγα οντισιόν, πήγα κάναμε κάποιες συζητήσεις, αλλά νομίζω ότι πλέον έχει κλείσει το καστ.

Είναι επιλογή σου να μην δουλεύεις αυτή τη στιγμή.
Κάποια όχι που έχω πει είναι δική μου επιλογή, όμως ήδη μιλάω για κάποιες δουλειές, αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο ακόμη.