Eurovision 2014: κάθε χρόνο και χειρότερα;

Eurovision 2014: κάθε χρόνο και χειρότερα;

Τι θα δούμε φέτος

 

Λίγο τ' άκουσα τα τραγούδια μιας και τώρα που το Star έχει κάνει στροφή στην πολιτική ενημέρωση υπάρχει κενό στους γιουροβιζιονολόγους και τους γιουροβιζιονοφάνς και δεν μαθαίνουμε όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού. Παρόλα αυτά νομίζω ότι αν άκουγα ένα τραγούδι που να είναι ιδιαίτερο ωραίο, διαφορετικό και ξεχωριστό θα το θυμόμουν, έτσι δεν είναι; Ακόμη και το περσινό μας τραγούδι που ή το λάτρευες ή το μισούσες δεν μπορούσες σε καμία περίπτωση να το χαρακτηρίσεις αδιάφορο. Από το styling και τη σκηνοθεσία και φυσικά τη μελωδία το "alcohol is free" ήταν ένα τραγούδι που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούσες να ξεχάσεις.

Φέτος τα πράγματα είναι λιγότερο ενδιαφέροντα τραγουδιστικά αν εξαιρέσεις δηλαδή την ομορφιά του Μαρτάκη και την υπέροχη φωνή της Κρυσταλλίας δεν έχεις κάποιο "σουξέ" για να πεις " το χουμε" και πάμε. Είναι απ αυτές τις φορές δηλαδή που ούτε θα δούμε το κοινό να παθιάζεται, ούτε να τρέχει να ψηφίσει μη τυχόν και δεν πάει ο αγαπημένος του τραγουδιστής στον τελικό. Απ ότι φαίνεται βέβαια όση έλλειψη έχουμε στο διαγωνιστικό κομμάτι τόση περίσσια θα έχουμε στο υπόλοιπο κομμάτι της βραδιάς του τελικού με παρουσιαστές τους Καπουτζίδη και Βανδή και guest τα μεγαλύτερα ελληνικά ονόματα που συνδέονται με την Εurovision εκτός από την Άννα Βίσση που μάλλον θέλει να ξεχάσει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Τώρα όσον αφορά στα τραγούδια που λέγαμε, θα συνεχίσω να βλέπω Star μήπως πετύχω κανένα ωραίο αφιέρωμα σαν εκείνα τα παλιά της Κατερίνας Σουλιώτη με όλες τις λεπτομέρειες από τη Μολδαβία μέχρι τη Μάλτα.