Συγνώμη, αλλά ποια είναι η Σοφία Κουρτίδου και η Τέτα η νυχού;

Συγνώμη, αλλά ποια είναι η Σοφία Κουρτίδου και η Τέτα η νυχού;

Μήπως ξεμείναμε από διάσημους στην Ελλάδα;

 

Στην Αμερική κάθε φορά που θέλουν στρέψουν την προσοχή κάπου ή να γίνουν σίγουρα είδηση, βάζουν μέσα και από ένα διάσημο. Δεν έχει σημασία τι θα είναι η συνταγή ή πώς θα κάτσει η σύνθεση, όσο υπάρχει ένα γνωστό λαμπερό και συνήθως ωραίο πρόσωπο να σου χαμογέλα. Από το Λευκό Οίκο και από το πλευρό του Ομπάμα μέχρι τα αμερικάνικά στρατεύματα στη μέση Ανατολή θα αναγνωρίσεις ένα οικείο πρόσωπο που θα ποζάρει.
Σωστό ή λάθος δεν θα το κρίνουμε, απλά είναι μια τακτική, η οποία προφανώς τους βολεύει και τους εξυπηρετεί και φυσικά κοπιάρεται από όλους.

Στην Ελληνική πραγματικότητα όμως, φαίνεται ότι έχουμε κάποιο θέμα με τη λέξη διάσημος. Ή δεν έχουμε καταλάβει το νόημα και τη σημασία τη λέξης ή απλά δεν έχουμε αρκετούς διάσημους, όχι για να στείλουμε να φωτογραφηθούν με τους πολιτικούς μας, αλλά ούτε να στελεχώσουν δύο talent show της προκοπής.

Βλέποντας το "Your face sound familiar" και το "Just the 2 of us" δύο πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς: Ότι ξεμείναμε από διάσημους ή ότι οι διάσημοι απαξιώνουν τα show και επειδή πάντα η αλήθεια βρίσκεται στην πιο απλή λύση, τείνω να πιστέψω ότι τουλάχιστον μέσα στα μυαλά των υπευθύνων των εκπομπών η Σοφία Κουρτίδου και η Τέτα η νυχού είναι διάσημες... κάπου σε ένα άλλο σύμπαν.

Ειλικρινά, μέσα από τη καρδιά μου,δεν τις ξέρω τις δύο γυναίκες και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι προφανώς είναι πολύ ταλαντούχες. Η πρώτη τραγουδάει υπέροχα και η δεύτερη φαντάζομαι κάνει το καλύτερο μανικιούρ του κόσμου... αλλά ποιες είναι; Συγνώμη βρε Σοφία Κουρτίδου μου, αλλά ποια είσαι; Ο Κώστας Δόξας εκτός από το soundtrack της σειράς «Άγγιγμα ψυχής» που τον είχε κάνει γνωστό έναν αιώνα πριν, τι άλλο έχει κάνει; Ποια είναι η Ράνια Κωστάκη και η Έλενα Τσαγκρινού για όνομα του θεού;
θα φανώ κακός και πραγματικά δεν το θέλω, αλλά μπορεί να είναι ταλαντούχα παιδιά και να αξίζουν να τους μάθει ο κόσμος και μακάρι να πετύχουν, αλλά δεν τους λες και διάσημους. Ανερχόμενους ναι του λες, επόμενη γενιά καλλιτεχνών, ναι φυσικά, αλλά διάσημους; Όχι!

Βεβαία για να είμαστε και δίκαιοι εκτός από ελάχιστες και μετρημένες εξαιρέσεις που όλοι γνωρίζουμε δεν είχαμε ποτέ πραγματικά διάσημους στην Ελλάδα οπότε είναι λογικό να έχουμε μια σύγχυση, αλλά να με συγχωρήσει η κύρια Τέτα -η οποία έφτιαχνε και τη συγχωρεμένη Diana όπως έμαθα- αλλά μέχρι να γίνει διάσημη έχει δρόμο μπροστά της, αλλά σε μια χώρα που ο Τρύφωνας και άλλοι κομμωτές έκαναν καριέρα στη τηλεόραση, γιατί να μην κάνουν και οι μανικιουρίστες; Σωστά! Μαζί σας είμαστε Τέτα, πάμε μπροστά!