O Λευτέρης Ελευθερίου στο Queen.gr: «Δεν φοβήθηκα ότι θα γίνω τηλεοπτικός μαϊντανός»!

O Λευτέρης Ελευθερίου στο Queen.gr: «Δεν φοβήθηκα ότι θα γίνω τηλεοπτικός μαϊντανός»!

Οι αλλαγές στη ζωή του και οι προτάσεις για να τραγουδήσει σε πίστες.

Άνθρωποι σαν τον Λευτέρη Ελευθερίου δεν είναι εύκολο να ταξινομηθούν. Πολύ ταλαντούχος, πολύ εκρηχτικός χαρακτήρας, πολύ πλακατζής και πολύ σοβαρός και στη ζωή τους και στη δουλειά του όλα αυτά ταυτόχρονα. Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στο γοητευτικό και συναρπαστικό σύμπαν του Λευτέρη.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να πεις το ναι στο "Your face sound familiar";
Όταν μου έγινε η πρόταση ζύγισα την κατάσταση και βλέποντας συνολικά τι συμβαίνει στην τηλεόραση και που μπορούν να απορροφηθούν ηθοποιοί, θεώρησα ότι αυτή η δουλειά είναι πιο κοντά σ' αυτό που μπορώ να κάνω ως ένας ηθοποιός που έχει μια σχετικά καλή κίνηση και μια σχετικά καλή φωνή. Το γεγονός ότι το show είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των παιχτών ήταν επίσης λόγοι που με κέρδισαν.

Τι άλλες προτάσεις είχες για την τηλεόραση;
Προτάσεις που κυρίως αφορούσαν την συμμετοχή μου σε πάνελ, τέτοιου είδους προτάσεις, οι οποίες λόγω του ότι έγινα γνωστός από την υποκριτική κυρίως και δεν έγινα γνωστός ως τηλεοπτική περσόνα, θεώρησα ότι πρέπει να τις αγνοήσω και να εμείνω σε αυτό που ξέρω και να συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε να δώσω το καλλιτεχνικό μου στίγμα. , Γενικότερα με άφησαν ψιλοαδιάφορο προτάσεις που δεν σχετίζονται με την υποκριτική, μου φαινόταν ότι το να μπω σε ένα πάνελ θα ήταν σαν να προδίδω το επάγγελμά μου.

Την επιτυχία της τηλεόρασης την υπολογίζεις ή είναι πολύ εφήμερη για να της δώσεις σημασία;
Και βέβαια την υπολογίζεις και τη μετράς και επειδή το μήνυμα που στέλνεις είναι πανελλήνιο- μη σου πω ότι τώρα με το διαδίκτυο είναι παγκόσμιο- κοιτάω να κάνω όσο πιο καλά μπορώ τη δουλειά μου γι αυτό και προσπαθώ και τώρα, αλλά και όταν δουλεύω με τον Λαζόπουλο να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, να πάνε όλα καλά, να λάμψει ο χαρακτήρας μου.

Το show έκανε καλό στην καριέρα σου ή την έβαλε σε κίνδυνο;
Κοιτώντας από μακριά πλέον και όντας στον τελικό, προσπάθησα να ατσαλώσω απ' οτιδήποτε άκουγα γιατί όλοι έχουν μια άποψη και όσοι κάνουμε την ίδια δουλειά, όπως ο Αλέξανδρος η Μπέσυ Μάλφα και ο Ζαχαράτος αλλά και η Κατερίνα Γκαγκάκη με την οποία τώρα γνωριζόμαστε και κρινόμενος από αυτούς προσπάθησα να ατσαλώσω, ν' ακούω τα αρνητικά και παράλληλα να μάθω να χάνω και να ακολουθώ τον δρόμο που θέλω εγώ, ανεξάρτητα αν αρέσει ή όχι στους άλλους.

Φοβήθηκες ότι μπορεί να γίνεις τηλεοπτικός μαϊντανός;
Δεν το φοβήθηκα ότι θα γίνω μαϊντανός, δεδομένο ότι η τηλεόραση έτσι και αλλιώς σε επιτυχίες -όπως όταν έκανα τον Ρουβά και τον Μικρούτσικο- αντέδρασε θετικά από την πρώτη στιγμή και με έπιασε εξ απήνης, δεν είχα προετοιμαστεί για όλο αυτό που συνέβη. Απ την άλλη δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, και με εξαίρεση στο Θέμο δεν μίλησα πουθενά την πρώτη βδομάδα και όμως υπήρχα παντού. Τις συνεντεύξεις φοβάμαι περισσότερο γιατί να δίνεις πολλές επαναλαμβάνεσαι και φοβάμαι ,μην καταντήσω βαρετός λόγω επανάληψης, αυτό με ανησυχεί.

Με το χέρι στην καρδιά πόσο σε ενδιέφεραν αυτά που λένε οι κριτές;
Όταν έχεις συνεργαστεί με κάποιους όπως η Μάλφα, ο Αλέξανδρος ή ο Τάκης είναι σημαντικό ν' ακούς την άποψή τους, όμως υπήρχαν φορές που αν μου έλεγες να επαναλάβω κάτι που έκανα, δεν θα το πείραζα ούτε στο ελάχιστο παρά τις ατέλειές του. Εκτός όμως από τους κριτές ακούστηκαν μπουρδολογίες από κάποιους που έβγαλαν γρήγορα και εφήμερα συμπεράσματα.

Σε ενοχλούν οι αρνητικές κριτικές, διάβαζες πώς σε σχολίαζαν στο Inetrnet και στα social media;
Διάβασα πολλά για μένα, κάποια τα έκανα και εγώ αναρτήσεις. Διάβασα παραδείγματος χάρη ότι καβάλησα το καλάμι, μακάρι να το είχα καβαλήσει, γιατί για να γίνει σωστά η δουλειά, ίσως πρέπει να είσαι πιο αυστηρός με τον εαυτό σου και τους συναδέλφους σου, πιο απαιτητικός από τη δουλειά σου, έτσι πετυχαίνεις. Βέβαια όταν δεν είσαι απαιτητικός κάνεις τους άλλους να σε αγαπούν και να σε θεωρούν φίλο τους. Πολλά διακυβεύονται από την έκθεσή σου, αλλά δεν με πειράζει, αν κάνω και λάθος

Έχεις χιούμορ σαν άνθρωπος; Αν ακούσεις κάτι για σένα θα θυμώσεις ή θα το προσπεράσεις;
Εξαρτάται πάντα από τις περιστάσεις. Το να ακούω άσχημα για μένα και κακεντρεχή σχόλια εννοείται ότι δεν μου αρέσει, όπως δεν αρέσει σε κανένα. Είναι εύκολο για κάποιον να πει κάτι κακό για μένα και να το συνοδέψει με την ατάκα "τον αγαπώ τον Λευτέρη για αυτό του τα λέω". Θα σου πω ότι προς τιμήν του ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε" θα σου πω δυο πράγματα για το καλό σου γιατί πραγματικά σε συμπαθώ" με πήρε λοιπόν και μου είπε την άποψή του ιδιωτικά και δεν βγήκε δημόσια και αυτό για μένα σημαίνει αγάπη και ενδιαφέρον. Θες να πεις κάτι σε κάποιον; Πάρε τηλέφωνο και πες του το. Ένα άσχημο σχόλιο όταν κάποιος το κάνει δημόσια δεν είναι ωραίο ή θα το προσπεράσω ή θα δεν θα ασχοληθώ ξανά με αυτό το δημοσιογράφο που το κάνει όλο αυτό για να με θίξει.

Τι μάθημα σου έδωσε αυτή η έκρηξη δημοσιότητας;
Ο Richard Gere είχε πει κάτι που με εκφράζει απόλυτα: Ότι σημασία δεν είναι να γίνεις διάσημος, αλλά να ξέρεις γιατί θέλεις να γίνεις και τι μήνυμα θέλεις να περάσεις, γιατί εμείς κάνουμε και μια δουλειά που έχει πολύ έκθεση και πολύ ματαιοδοξία σε σχέση με άλλους που κάνουν πολύ πιο αξιόλογα επαγγέλματα, που σώζουν ζωές που βοηθούν κόσμο και παιδιά. Άρα σημαντικό είναι όσο γίνεσαι γνωστός να καταλαβαίνεις τι είναι σημαντικό σε αυτή τη ζωή και να ζεσταίνεις τις καρδιές των ανθρώπων και να μην φωτίζεις μόνο εσένα και τη ματαιοδοξία σου

Η γυναίκα σου τι σου είπε για το show;
Της αρέσει πολύ και μου λέει ότι καλά έκανα που πήγα, ότι μου κάνει καλό αυτό το show και επιμένει ότι πρέπει να κάνω αυτό που πιστεύω, χωρίς να επηρεάζομαι από τις γύρω κριτικές γιατί θεωρεί ότι το κέρδος ενός καλλιτέχνη είναι να ρισκάρει σε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα πετυχημένα .

Επαγγελματικά είχες προτάσεις;
Ναι υπήρξαν προτάσεις αν και οι περισσότερες δεν μπορούν να γίνουν γιατί εγώ κωλύομαι χρονικά και δεν προλαβαίνω, όμως το θετικό ήταν ότι άνοιξαν πόρτες από όλα τα είδη θεαμάτων από το μουσικό και παιδικό θέατρο, μέχρι προτάσεις από πίστες.

Σοβαρά είχες προτάσεις από πίστες;
Όχι από τίποτε μεγάλες πίστες αλλά ναι είχα προτάσεις!