Πόσο κοστίζει η Ελένη Μενεγάκη;

Πόσο κοστίζει η Ελένη Μενεγάκη;

Έχει δικαίωμα να έχει ιδιωτική ζωή η Ελένη;

 

Αν οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος προσπαθούσε να καταστρέψει μια φωτογράφηση ενός παπαράτσι ή ήταν μέρος μια κουβέντας η οποία κοστολογούσε κάθε δημόσια εμφάνισή του, θα λέγαμε με σιγουριά ότι την έχει ψωνίσει τρομερά και ότι ταξιδεύει με το καλάμι του πέρα από τη γήινη στρατόσφαιρα.

Αυτό θα λέγαμε αν αυτός ο κάποιος δεν ήταν η Ελένη Μενεγάκη, γιατί στην περίπτωση της Ελένης τα πράγματα πάνε ανάποδα και τα κλισέ δεν ισχύουν όπως δεν ισχύουν και οι νόμους της ελληνικής showbiz.

Η ιστορία για όσους δεν την ξέρουν έχει ως εξής: τις προηγούμενες ημέρες η Ελένη ενοχλημένη από την παρουσία ενός φωτογράφου-παπαράτσι, ο οποίος καραδοκούσε στα Άχλα για την τέλεια φωτογραφία, αποφάσισε η ίδια να ανεβάσει στα social media δικές της λήψεις με τα παιδιά της, την ίδια με μαγιό, αλλά και με τον Μάκη Παντζόπουλο.

Με λίγα λόγια η Ελένη δημοσίευσε μόνη της φωτογραφίες που αν έφταναν στα χέρια των περιοδικών θα πλήρωναν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να τις αποκτήσουν. Όπως ήταν αναμενόμενο την επόμενη μέρα ξεκίνησε μια διαμάχη για το αν έπρεπε να κρυφτεί, αν έπρεπε να φωτογραφηθεί, γιατί επιτέλους γκρινιάζει και στο κάτω-κάτω γιατί δεν κάθεται να φωτογραφηθεί και όλα καταλήγουν στο τέλος στην περίφημη φράση «έτσι συμβαίνει όταν είσαι διάσημος, πρέπει να το πάρει απόφαση η Ελένη επιτέλους».

Λόγω εμπειρίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό που συμβαίνει στη ζωή της Ελένης δεν είναι καινούργιο και σίγουρα δεν είναι χαρτωμένο και ωραίο. Το πρώτο στάδιο της ματαιοδοξίας -αυτό που σε κυνηγάνε οι παπαράτσι για μια πόζα και που ο κόσμος θέλει να μάθει τα πάντα για σένα- τελειώνει γρήγορα και αυτό που μένει μετά είναι σκέτος εφιάλτης.

Κάνεις δεν αποφασίζει να γίνει διάσημος ή super διάσημος στην περίπτωση της Ελένης, αυτό αποφασίζεται από τη δουλειά σου και από το πόσο πετυχημένα την κάνεις. Όμως ακόμη και έτσι, δεν σημαίνει ότι υπογράφεις κάπου ότι θέλεις και υποχρεούσαι να δείχνεις στον κόσμο κάθε προσωπική σου στιγμή.
Όχι, δεν θες να σε φωτογραφίζουν με το μαγιό σε κάθε άβολη και άχαρη πόζα, ούτε θέλεις να ποζάρεις άθελά σου με τον αγαπημένο σου.

Από πότε το δικαίωμα στην ιδιωτική σου ζωή καταργείται με το επιχείρημα ότι αν είσαι διάσημος, δεν πρέπει να κρύβεσαι; Και όσοι πιστεύουν μεταξύ των οποίων και εγώ- ότι όποιος θέλει να κρυφτεί , τα καταφέρνει, να προσθέσω ότι στην περίπτωση της Ελένης αυτό δεν γίνεται. Μπορώ να το διαβεβαιώσω γιατί το έχω ζήσει μέσα από τη δουλειά.

Είναι δικαίωμα των περιοδικών και των Media να δίνουν στο κοινό την πληροφορία που θέλει να μάθει θα πουν κάποιοι. Σύμφωνοι, αλλά με την ίδια λογική είναι και δικό της δικαίωμα να κρύβεται ή να βγάζει όσες selfies θέλει και να τις δημοσιεύει στο twitter και στο instagram. Όλα βεβαία έχουν το κόστος τους και η Ελένη κοστίζει πολλά, όσοι θέλουν λοιπόν να την έχουν, ας πληρώσουν.