Ο Μάριος Αθανασίου ως περήφανος μπαμπάς καμαρώνει με το κάθε «σ' αγαπώ» των τριών του παιδιών

Κατερίνα Μπούσιου

Ο έμπειρος πια μπαμπάς Μάριος Αθανασίου, μιλά στο Queen.gr για την γιορτή του πατέρα και τα τρία του παιδιά. Τον Αλέξανδρο, την Εύα και την Έλλη. Για τα συναισθήματα από την πρώτη ημέρα που γεννήθηκαν, για τα χατίρια και τις αγωνίες και γιατί θεωρεί λάθος ένας μπαμπάς να λειτουργεί με το ένστικτο του. 

Με δύο κόρες και ένα γιο, που λειτουργεί ως μεγαλύτερος και ως σύμμαχος του πια στα οικογενειακά βάρη, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου νιώθει πια γεμάτος συναισθηματικά και φυσικά περήφανος. Ο 17χρονος Αλέξανδρος από την σχέση του με την Μαρία Σολωμού και η 7χρονη Εύα με την 4χρονη Έλλη από τον γάμο του με την Μάρθα Αλεξοπούλου, είναι τα παιδιά του, ο μαγικός του κόσμος. Αλλά είναι ξεκάθαρος μιλώντας στο Queen.gr για το ότι δεν θέλει σε καμία του περίπτωση να είναι η συνέχεια του, αλλά μεγαλώνοντας να είναι τρείς ανεξάρτητητες, μοναδικές προσωπικότητες. Η ανατροφή τους, έχει τις χαρές της αλλά και τις δυσκολίες της.

Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή που έχεις ζήσει με τα παιδιά σου;
Η πιο έντονη στιγμή είναι η ημέρα που γεννήθηκαν. Θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια εκείνες τις ημέρες. Χάθηκε ο χώρος και ο χρόνος. Είναι σα να μην ζούσα στην πραγματικότητα. Εκείνη την στιγμή δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο εκτός από το παιδί.
Αγχωθήκες όταν έγινες για πρώτη φορά μπαμπάς; Για την ευθύνη που αναλάμβανες;
Ήταν ένα στάδιο ενηλικίωσης. Μέρα με την μέρα καταλαβαίνεις μετά το μέγεθος αυτών των ευθυνών, το να μεγαλώνεις ένα παιδί. Και τα καλά που εισπράττεις, αλλά και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζεις.
Λειτούργησες και λίγο με το ένστικτο στην αρχή;
Όχι, γιατί αυτό που λέμε να χρησιμοποιούμε το ένστικτό μας, ίσως είναι και το μεγαλύτερο λάθος που έχουμε γενικά ως κοινωνία. Αφήνουμε τελείως ελεύθερα στους γονείς να κινούνται και να φέρουν την ευθύνη την ανατροφή ενός παιδιού. Ο καθένας ανάλογα με το ένστικτό του και τις προσλαμβάνουσες που έχει, ανάλογα με το πως έχει μεγαλώσει και ο ίδιος ως παιδί, το συνεχίζει και περνά και στο δικό του παιδί, από γενιά σε γενιά. Ενώ θα έπρεπε να έχουμε εκπαιδευτεί για αυτό. Δεν μεγαλώνουμε παιδιά για να συνεχίσουμε με τον νέο Μάριο Αθανασίου, αλλά μεγαλώνουμε νέους πολίτες για να είναι έτοιμοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν.


Επειδή μεγάλωσες σε μονογονεϊκή οικογένεια, οι συμβουλές που σου έδωσε η μητέρα σου, στάθηκαν πολύτιμες;
Προφανώς, ναι. Και δεν το έκανα μόνο με την μητέρα μου αλλά ζήτησα την γνώμη και φίλων μου. Πολλά από αυτά που παίρνεις ως συμβουλές, τα φιλτράρεις στο μυαλό σου και ανάλογα κάνεις αυτό που θέλεις. Ας μην ξεχνάμε ότι όπως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, έτσι δεν είναι ίδια και τα παιδιά. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ξεχωριστές προσωπικότητες.

«Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην πληγωθούν τα παιδιά μου. Έχω μία αγωνία για αυτό»


Ποιο είναι το λάθος που έκανες με το μεγαλύτερο από τα παιδιά σου, τον Αλέξανδρο και το είχες στο νου σου να μην το επαναλάβεις και στα δύο σου κορίτσια στην συνέχεια, την Εύα και την Έλλη;
Κάποιες φορές ήμουν άδικος, γιατί ήθελα μερικά πράγματα να γίνονται πιο γρήγορα, ήμουν πιο ανυπόμονος. Αλλά μετά κατάλαβα, ότι το κάθε παιδί έχει τον δικό του χρόνο και τον δικό του τρόπο που αντιλαμβάνεται ορισμένα πράγματα. Προσπάθησα και προσπαθώ ακόμη να το βελτιώσω αυτό όσο μπορώ.
Ως μεγαλύτερος, παίζει και ένα ρόλο προστασίας με τις αδελφές του; Πως λειτούργησε αυτή η σχέση ανάμεσα στα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές μαμάδες;
Με τον Αλέξανδρο που είναι ο μεγαλύτερος, είναι σαν να έχω ένα ακόμη σύμμαχο, στον ρόλο μου ως μπαμπάς. Τον βάζω και σε αυτή την διαδικασία των ευθυνών, γιατί είναι οι αδελφές του και είναι η οικογένειά του. Και το κάνει και πάρα πολύ καλά.


Κάνεις όλα τα χατίρια στα παιδιά σου; Ειδικά τα κορίτσια σου, μπορούν με τα νάζια τους και τον τρόπο τους, να μην σου αφήσουν άλλη επιλογή;
Ναι. Αν και προσπαθώ να βάζω όρια και φραγμούς στα σοβαρά πράγματα. Αλλά τους κάνω τα χατίρια. Μου παίρνουν τον αέρα πολύ εύκολα. (γελάει). Αλλά εισπράττω από εκείνα πάρα πολλά. Από μία αγκαλιά, από τον τρόπο που μου λένε το «σ'αγαπώ». Σε αυτό το κομμάτι είμαι χαρούμενος, είμαι πολύ γεμάτος ως άνθρωπος.
Όταν μεγαλώσουν οι κόρες σου, θα είσαι ο μπαμπάς που θα καρδιοχτυπά όταν έχουν το πρώτο τους φλερτ και την πρώτη τους σχέση;
Και με τον γιο μου το έχω αυτό. Είναι πολύ τρυφερές αυτές οι ηλικίες και όσα ζήσουν θα τα έχουν μέσα τους και για την συνέχεια. Με νοιάζει κυρίως να μην πληγωθούν στην εφηβική τους κυρίως ηλικία. Έχω μία αγωνία για αυτό.

Μάριος Αθανασίου: Η μάχη με την κατάθλιψη και η διαφωνία του με τη Μαρία Σολωμού

* Ο Μάριος Αθανασίου αυτό το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Πάρτι γενεθλίων» μαζί με τον Γεράσιμο Γεννατά και την Μαριάννα Τουμασάτου, στο θερινό θεάτρο Λαμπέτη.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης