Μάριος Αθανασίου: Η μάχη με την κατάθλιψη και η διαφωνία του με τη Μαρία Σολωμού

Νατάσσα Σχοινά
Μάριος Αθανασίου: Η μάχη με την κατάθλιψη και η διαφωνία του με τη Μαρία Σολωμού

Ο ηθοποιός μίλησε για τις πιο προσωπικές στιγμές της ζωής του.

Στην κάμερα της εκπομπής Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day» μίλησε ο Μάριος Αθανασίου και σχολίασε, πέρα από τα επαγγελματικά, και μερικά πολύ προσωπικά θέματα.

Ο 47χρονος ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε τη μάχη του με την κατάθλιψη και μοιράστηκε μερικές «συμβουλές» που ακολούθησε για να την ξεπεράσει. Παράλληλα, σχολίασε τον τρόπο ανατροφής του γιου του, Αλέξανδρου – Δημήτρη, με τη Μαρία Σολωμού.

Η μάχη του Μάριου Αθανασίου με την κατάθλιψη

Ο Μάριος Αθανασίου έχει περάσει κατάθλιψη δύο φορές στη ζωή του. Ήταν τυχερός, ωστόσο, που κατάφερε μόνος του να την ξεπεράσει.

«Έχω περάσει δύο φορές στη ζωή μου (κατάθλιψη), αλλά το αντιμετώπισα σαν οτιδήποτε άλλο που θα μου ερχόταν. Είσαι σε μία πολύ δύσκολη φάση. Συνήθως δε θέλεις να έχεις επαφή με τον κόσμο, κλείνεσαι σπίτι σου, θες να είσαι συνέχεια σε ένα κρεβάτι. Ο καθένας το περνάει διαφορετικά. Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι το έχουν περάσει πιο δύσκολα. Εμένα κράτησε ένα διάστημα αυτό και μετά επανήλθα πιο δυνατός. Μπορώ να σου πω ότι μου έκανε και καλό ολοκληρώνοντας αυτόν τον κύκλο. Μόνος μου το ξεπέρασα. Ήξερα τις βασικές αιτίες που συνέβαινε αυτό, έκατσα πάρα πολύ με τον εαυτό μου, έκανα ενδοσκόπηση, τα είδα όλα μπροστά μου και μετά συνέχισα», είπε.Ποια είναι η σχέση του με τον γιο του

Ο ηθοποιός μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να «χτίσει» τη σχέση του με τον γιο του με τη Μαρία Σολωμού και το γεγονός ότι υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα και προσεγγίσεις.

«Κινούμαι κάπου ανάμεσα στο ένστικτο, στην εμπιστοσύνη και στον φόβο. Σε κάποια πράγματα, προσπαθώ να τον εμπιστεύομαι και να τον αφήνω ελεύθερο με το ένστικτο ότι αυτό που συμβαίνει μάλλον είναι καλό, αλλά εννοείται ότι φοβάμαι. Προσπαθώ να είμαι αυστηρός όταν τα πράγματα ζορίζουν. Προσπαθώ να κάνω επίκληση μόνο στη λογική και στο συναίσθημα, να καταλάβει ότι αυτό που του εξηγώ είναι πάντα για καλό. Προσπαθώ κι εγώ να είμαι εντάξει, γιατί δεν έχει σημασία το τι λέω αλλά το τι κάνω. Αυτό αντιγράφει το παιδί. Και όλα αυτά τα περιστατικά των γυναικοκτονιών -να τις λέμε γυναικοκτονίες πια, μην ντρεπόμαστε- που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι δικό μας θέμα. Δεν υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα. Η γυναίκα δεν έχει αυτό που της αξίζει και δεν είναι στη θέση που θα έπρεπε να της αξίζει γιατί κάθε φορά μιλάμε λες και είναι μία μειονότητα που πρέπει να την προστατέψουμε. Δεν είναι μειονότητα. Όταν ο άλλος είναι ίσος, είναι ίσος», είπε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CIBE_ZQFUP4

Όσο για τη Μαρία Σολωμού, ο Αθανασίου δήλωσε πως δε συμφωνούν πάντα σχετικά με την ανατροφή του γιου τους. Περισσότερο, όμως, αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, αφού τώρα το παιδί είναι 16 χρονών και παίρνει αποφάσεις περισσότερο μόνος του. «Δε συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα πράγματα. Τώρα πια που το παιδί είναι 16 χρονών, δεν είναι μόνο δικό μας θέμα, αλλά είναι πολύ περισσότερο του παιδιού», σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρία Σολωμού- Μάριος Αθανασίου: Πώς διαχειρίζονται την κοινή επιμέλεια του γιου τους

4 διάσημες Ελληνίδες που δεν σκοπεύουν να φορέσουν νυφικό

Η Μαρία Σολωμού πήρε τα βουνά! Η ειδυλλιακή εξόρμηση στον Όλυμπο (photos)

DPG Network