Amal Alamuddin: Έρχεται στην Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Amal Alamuddin: Έρχεται στην Ελλάδα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Οι Βρετανοί έχουν στρέψει τα βέλη τους εναντίον της!

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από το γάμο ενός από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του Χόλυγουντ, του George Clooney και της Amal Alamuddin, και το ενδιαφέρον όλων θα στραφεί ξανά στην... κυρία Clooney, αφού τη Δευτέρα καταφθάνει στη χώρα μας, όχι για να συνεχίσει τις διακοπές της, αλλά για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους.


Η διάσημη δικηγόρος, έχοντας ειδικευθεί πάνω στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συμμετέχει στην επιτροπή, με επικεφαλής τον Geoffrey Robertson, που θα επισκεφθεί τη χώρα μας προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που βρίσκονται στην κατοχή της Βρετανίας και εκθέτονται εδώ και χρόνια στο Βρετανικό μουσείο. Η Amal και τα μέλη της επιτροπής θα παραμείνουν στην Ελλάδα για τρεις μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όπως και με τον Υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα, για να θέσουν επί τάπητος το μεγάλο ζήτημα.


Η επίσκεψη της Amal στην Ελλάδα αλλά και η ευαισθησία της πάνω σε ένα τόσο σημαντικό πολιτιστικό και εθνικό ζήτημα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, αλλά και ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τους ενοχλημένους Βρετανούς. Μάλιστα, οι «Times» πρόφτασαν να σχολιάσουν με σχετικό δημοσίευμα την επίσκεψη της δικηγόρου και να... πετάξουν τα «καρφιά» τους αναφέροντας: «Δεν φτάνει που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη, τώρα φαίνεται πως η κυρία Clooney κοιτά πως να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή να τα επιστρέψει, ανάλογα με το τι άποψη έχετε επί του θέματος».


Από την πλευρά του, ο George Clooney φαίνεται να στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια της συζύγου του, αφού πριν λίγους μήνες είχε εκφράσει ξεκάθαρα τη θετική του στάση πάνω στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.

Διαβάστε ακόμη:

«Κυρία επί των τιμών» ανακηρύχθηκε η Angelina Jolie από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Σου θυμίζουν κάτι; 12 κλασικές πόζες που όλες μας έχουμε δημοσιεύσει στο Instagram!