H μητέρα που έκανε ευθανασία στην κόρη της διχάζοντας την κοινή γνώμη

Γωγώ Φούντα
H μητέρα που έκανε ευθανασία στην κόρη της διχάζοντας την κοινή γνώμη

Και μάλιστα χωρίς να είναι εγκεφαλικά νεκρή

Μερικές φορές η ζωή δυστυχώς δεν μας τα φέρνει οπως ακριβώς τα έχουμε σκεφτεί και υπολογίσει, από το πιο απλό, μέχρι το χειρότερο, που έχει φυσικά να κάνει με την υγεία. Ένα τέτοιο παιχνίδι έπαιξε και η μοίρα στην Charlotte Fitzmaurice η οποία δεν μπόρεσε ποτέ μιλήσει ή να πάει βόλτα, με την κορούλα της, Nancy.

H Nancy λοιπόν, γεννήθηκε πριν 12 χρόνια, με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν θα της επέτρεπαν ποτέ, ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, ούτε και να περπατήσει. Το προσδόκιμο ζωής της, δεν ήταν περισσότερο από 4 χρόνια, ωστόσο η μικρούλα κατάφερε να ζήσει μέχρι τα 12 της. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε ποτέ της να είναι φυσιολογική, ενώ απαιτούσε την προσοχή της μητέρας της 24 ώρες το 24ωρο.

H υγεία της ωστόσο, χειροτέρευε μέρα με την μέρα, με αποτέλεσμα οι γονείς της μικρής, να πάρουν τη βαριά απόφαση να της κάνουν ευθανασία. «Δεν ήταν πια η κόρη μου. Ήταν ένα σώμα κενό. Η λάμψη από τα μάτια της είχε πια χαθεί, και την έβλεπα μέρα με την μέρα να σβήνει. Μέχρι που έφτασα πια στο σημείο να πω ότι δεν πάει άλλο. Είχε έρθει η στιγμή να δώσω ένα τέλος στα βάσανά της και γι' αυτό απευθύνθηκα στους ειδικούς ώστε να μπορέσουν να με βοηθήσουν και να δώσουν έναν ειρηνικό θάνατο στην κόρη μου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά, που ένα παιδί φεύγει από τη ζωή με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, αναπνέοντας μάλιστα μόνο του, αλλά η Charlotte και ο σύζυγός της David είχαν πάρει την απόφασή τους. «Καθόμουν στο πλευρό της και την έβλεπα να πεθαίνει, και με σκότωνε που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να τη βοηθήσω. Παρόλα αυτά μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να τη βλέπω καθημερινά να ουρλιάζει από τους πόνους», συμπλήρωσε.

Η Nancy πέθανε στις 7 Αυγούστου, γεμίζοντας θλίψη τους γονείς της, και προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Διαβάστε ακόμη:

«Εύχομαι να είχα κάνει έκτρωση στο γιο μου»: Μία μητέρα εξομολογείται και σοκάρει

Cute Alert!Δείτε τι κάνουν αυτά τα pandas όταν πρέπει να πάρουν το φάρμακό τους!

Ποια είναι η μοναδική «αρρώστια» για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία;