5 ιστορίες αγάπης που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ξανά

Ερμιόνη Σαρρή
5 ιστορίες αγάπης που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε ξανά

Ταινίες της μεγάλης οθόνης που μας καθήλωσαν

Το πιο ωραίο συναίσθημα του κόσμου. Απαγορευμένοι ή μη γεμίζουν τη ζωή μας με δάκρυα, χαρά και φιλιά. Και έρχεται η ώρα που γινόμαστε οι θεατές τους. Βράδια με ρομαντικές ιστορίες αγάπης μας έχουν κάνει να ξοδέψουμε πολλά πακέτα από χαρτομάντιλα και να αναρωτιόμαστε αν ποτέ θα ερωτευτούμε και εμείς με τόσο πάθος. Πολλές είχαν happy end και κάποιες άλλες όχι. Όλες όμως μας άφησαν το μικρό τους μάθημα, αυτό που λέει ότι πρέπει μερικές φορές να ακολουθούμε την... καρδιά μας.

Τιτανικός:

Ο έρωτας δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων και το δίδαγμα του πραγματικού πάθους. Ο φτωχός Jack συναντάει την πλούσια Rose μέσα στο αβύθιστο πλοίο και θέλει να της μάθει το νόημα του συναισθήματος αυτού. Ξυπνάει κάθε κρυμμένο της πόθο και βάζοντας της το δίλημμα του πρέπει ή μη τη φέρνει όλο και πιο κοντά του. Από εκεί που θεωρούσε ότι έχει τα πάντα στη ζωή της, ξαφνικά καταλαβαίνει ότι δεν έχει νιώσει τι σημαίνει... πάθος και αγάπη. Και τώρα μη μας πείτε, ότι δε ρίξατε ένα δάκρυ όταν με τρεμάμενη φωνή θρηνούσε μέσα στα παγωμένα νερά τον...Jack.

Notebook:

Ακόμη και ένας άντρας δεν έχει καταφέρει να αντισταθεί στην ιστορία αυτή αγάπης. Και πάλι οι διαφορετικές τάξεις των ανθρώπων έπαιξαν τον πρωτεύοντα ρόλο στην εξέλιξη του έργου. Ένας φτωχός επαρχιώτης-πλην γοητευτικός- νεαρός ερωτεύεται την πλούσια κοπέλα που περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο εξοχικό της. Ο Noah μαθαίνει τις χαρές της ζωής στην όμορφη Allie και της προσφέρει το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής της. Αθώα παιχνίδια και αμέριμνες στιγμές γίνονται πια παρελθόν εξαιτίας της... διαφοράς τους. Τι γίνεται όμως με αυτούς τους δύο; Ένας πραγματικός έρωτας μπορεί να αφήσει το χρόνο να τον κερδίσει; Και ποιος μπορεί να χωρίσει δύο ερωτευμένες καρδιές; Μάλλον ούτε και ο θάνατος!

Μια βραδιά στο Notting Hill

Μπορεί να μη ρίξαμε το δάκρυ του αιώνα, όπως στις δύο παραπάνω, αλλά πήραμε για τα καλά το μάθημά μας. Ένας βιβλιοπώλης καταφέρνει να κερδίσει την καρδιά μίας διάσημης ηθοποιού και μας μαθαίνει, πως οι ηττοπάθειες δε χωράνε μέσα στο παιχνίδι του έρωτα. Τον θες, θα τον κερδίσεις. Έτσι είναι αυτά. Άμα δε ρισκάρεις, δεν κερδίζεις και ο Hugh Grant το δίδαξε πολύ σωστά.

Love Me If You Dare (Αγάπα με αν Τολμάς):

Στην πραγματικότητα τόλμησες, αλλά πολύ γρήγορα φοβήθηκες και πάλι αυτό που λένε... ΑΓΑΠΗ. Έξι γράμματα και όμως με τόση δύναμη. Η ιστορία αυτή μεταξύ του Julien και της Sophie ξεκινάει στην παιδική ηλικία των 8 ετών μέσα από την αφέλεια που τους εκφράζει. Ένα αθώο παιχνίδι στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους κατάφερε να κρατήσει μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Μας έμαθαν, πως αν δεν τολμήσεις, δε θα ζήσεις το μεγαλείο της ζωής.

P.S I love you

Πείτε με υπερβολικά ρομαντική μέχρι και γλυκανάλατη, αλλά ένα δάκρυ το έριξα και το ρίχνω κάθε φορά που βλέπω αυτήν την ταινία. Η πιο ευτυχισμένη εποχή της ζωής σου, μετατρέπεται σε έναν προσωπικό εφιάλτη, όταν αυτός φεύγει. Σε αφήνει να ζεις με τις αναμνήσεις του και ο θάνατός του σε παγώνει. Δε ψάχνεις τον έρωτα, γιατί πολύ απλά τον έχεις. Ναι δεν είναι δίπλα σου, δε σε αγγίζει αλλά εσύ τον νιώθεις και σου δίνει καθημερινά τα σημάδια του. Όλα αυτά περιγράφουν τη Holly και όλα όσα ένιωθε για τον Gerry. Τον απόλυτο έρωτα, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα:

6 βήματα για να αποκτήσεις τις πιο υγιείς σχέσεις για αυτή τη χρονιά

Βρες τον άνθρωπό σου χρησιμοποιώντας τον Νόμο της Έλξης!