Επιτέλους Άνοιξη! H διάρκειά της, όμως, γίνεται κάθε χρόνο και… μικρότερη!

Επιτέλους Άνοιξη! H διάρκειά της, όμως, γίνεται κάθε χρόνο και… μικρότερη!

Η επίσημη έναρξή της, επιτέλους έφτασε! 

Η φετινή επίσημη έναρξη της Άνοιξης είχε σίγουρα μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, αφού έπειτα από 353 χρόνια, η τυπική σηματοδότηση του ξεκινήματός της, με την εαρινή ισημερία, συνέπεσε με την έκλειψη ηλίου. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτή η διαφορετικότητά της, αφού για ακόμα μια χρονιά, η διάρκειά της διαφοροποιείται και πάλι, και μάλιστα... μικραίνει.

8909 eb07c


Περίπου ένα λεπτό της ώρας θα συρρικνωθεί και φέτος η διάρκεια της ομορφότερης εποχής του χρόνου. Και μπορεί να ακούγεται ως σχεδόν ανεπαίσθητη, όμως, με το πέρασμα των χρόνων η διαφορά θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Έτσι, υπολογίζεται, πως το έτος 3000, η Άνοιξη θα διαρκεί 91,97 μέρες, σε αντίθεση με φέτος, που θα διαρκέσει 92,76 μέρες.

spring1 DESKTOPsmall.KLYIaAqU89Ut 2d581


Και φυσικά, οι αλλαγές αυτές δεν θα επηρεάσουν μόνο την εποχή αυτή του χρόνου, αλλά όλες, αφού το καλοκαίρι, ενώ φέτος θα διαρκέσει 93,65 ημέρες, τότε θα έχει διάρκεια 93,92 μέρες, δηλαδή αντίστροφα από την άνοιξη, θα μεγαλώσει η διάρκειά του. Κατά τον ίδιο τρόπο, το φθινόπωρο από 89,84 μέρες, θα διαρκεί 90,61 μέρες, ενώ ο χειμώνας θα συρρικνωθεί, όπως και η άνοιξη, και από 88,99 μέρες θα διαρκεί 88,74.

spring-316535 640 24b29


Aυτή η διαφορά, φυσικά, θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη με το πέρασμα των χρόνων. Προς το παρόν, εμείς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αρκετά περισσότερο από τους επίγονούς μας, την πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

Διαβάστε ακόμη:

H Google υποδέχεται την Άνοιξη με το σημερινό της doodle