Κάθε μέρα ίδια μέρα: Η απίστευτη ιστορία γυναίκας που πάσχει από αμνησία

Γωγώ Φούντα
Κάθε μέρα ίδια μέρα: Η απίστευτη ιστορία γυναίκας που πάσχει από αμνησία

'Η αλλιώς... η Drew Barrymore της πραγματικής ζωής

Θυμάστε την ταινία 50 First Dates με τη Drew Barrymore και τον Adam Sandler, η οποία είχε κεντρικό θέμα, την αμνησία της πρωταγωνίστριας η οποία πίστευε ότι κάθε μέρα ήταν η μέρα που είχε χτυπήσει το κεφάλι της; Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας την ταινία, δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αλήθεια, αλλά να που διαψευστήκαμε.

Που λέτε, η Nikki Pegram ζει ακριβώς το ίδιο πράγμα, μιας και κάθε μέρα που ξυπνάει, νομίζει ότι είναι η 15η Οκτώβρη του 2014! Την μέρα εκείνη λοιπόν, η Nikki είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο έπειτα από έναν τραυματισμό που είχε στο γόνατο. Βγαίνοντας, και αφού περίμενε για λίγα λεπτά το σύντροφό της, Chris να περάσει να την πάρει, όλα θόλωσαν με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της!

PAY-Nikki-Pegram 8315f

Χωρίς η ίδια φυσικά να το ξέρει, χτύπησε το κεφάλι της σε έναν μεταλλικό στύλο, με αποτέλεσμα να χάσει την μνήμη της. Ο Chris την μετέφερε πίσω στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έμειναν για περίπου 2 ώρες από πάνω της, προκειμένου να μπορέσουν να τη συνεφέρουν. Η διάγνωση ήταν «οπισθοδρομική αμνησία», με αποτέλεσμα κάθε μέρα να νομίζει ότι είναι η ίδια μέρα.

Όπως η ίδια δηλώνει, προκειμένου να μπορεί να συντονίζεται από ένα σημείο και μετά, ο καλός της, κρατάει σημειώσεις σε ένα τετράδιο, ώστε να έχει κάποια ιδέα τι γίνεται κάθε μέρα. Και η αλήθεια είναι, ότι νιώθει συγκλονισμένη που έχει χάσει τα γενέθλιά της, δεν είχε ιδέα για το δεύτερο βασιλικό μωρό, για την αποχώρηση του Zayn από τους One Direction, αλλά και την αλλαγή της κυβέρνησης.

Το αν ποτέ θα επανέλθει παραμένει άγνωστο, κάτι που μάλλον θα την αναγκάσει να χάσει κι άλλα... γενέθλια!