Οι Eagles of Death Metal στην πρώτη τους συνέντευξη μετά την τραγωδία του Bataclan

Οι Eagles of Death Metal στην πρώτη τους συνέντευξη μετά την τραγωδία του Bataclan

Ένα συγκλονιστικό video που αξίζει να δείτε

Mπορεί αύριο να συμπληρώνονται 2 εβδομάδες από την 13η Νοεμβρίου, την μέρα, ή για την ακρίβεια το βράδυ, που το Παρίσι βίωσε τον τρόμο με 130 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τους Τζιχαντιστές, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας δεν έχει ξεχάσει, κανένας δεν έχει ηρεμήσει και κανένας δε νιώθει πια ασφαλής.

Και είναι λογικό μιας και η Παρασκευή εκείνη, ήταν απλά η αρχή εχθροπραξιών και τρομοκρατικών χτυπημάτων που κανείς δεν ξέρει πώς θα καταλήξουν. Όπως φυσικά όλοι γνωρίζουμε, το μεγαλύτερο και πιο πολύνεκρο χτύπημα, ήταν αυτό στο θέατρο Bataclan, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

Το κανάλι Vice λοιπόν, συνάντησε τα μέλη του συγκροτήματος, Josh Homme και Jesse Hughes, οι οποίοι εμφανώς συγκλονισμένοι περιέγραψαν για πρώτη φορά όλα όσα έζησαν την εφιαλτική εκείνη νύχτα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, πολλοί από τους θεατές προσποιήθηκαν τους νεκρούς για να γλιτώσουν, ενώ εκείνοι που κρύφτηκαν στο καμαρίνι τους, δεν κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν, εκτός από ένα μικρό παιδί, που κρύφτηκε κάτω από ένα δερμάτινο μπουφάν.

Κλείνοντας, εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο Bataclan προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναυλία τους, ενώ κάλεσαν όσους κατάφεραν να σωθούν ή τους συγγενείς των νεκρών, να έρθουν άφοβα οποιαδήποτε ώρα και στιγμή σε επαφή μαζί τους, προκειμένου να μοιραστούν τον πόνο τους.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video παρακάτω.