5 μέρη σαν παραμύθι

5 μέρη σαν παραμύθι

Μαγικοί προορισμοί και ονειρικά τοπία που ξεπερνούν κάθε περιγραφή

Η Φύση δεν τσιγκουνεύεται τα θαύματα και, καμιά φορά, τα θαύματα της Φύσης συναντούν την ανθρώπινη έμπνευση. Και τότε, το αποτέλεσμα είναι... μαγεία.


Οι πέντε παρακάτω προορισμοί είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της υπέροχης σύμπραξης:

Neuschwanstein Castle Germany f4820

Κάστρο Νόισβανσταϊν (Neuschwanstein), Βαυαρία, Γερμανία
Χτισμένο σε ένα λόφο κοντά στην πόλη Φύσσεν, το Κάστρο Νόισβανσταϊν χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας προς τιμήν του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος, που ήταν γνωστός και ως Βασιλιάς των Παραμυθιών, έχει μείνει στην ιστορία για την κατασκευή εντυπωσιακών κάστρων - και ίσως το πιο παραμυθένιο από τα δημιουργήματά του είναι το Νόισβανσταϊν. Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο παλάτι έχει αποτελέσει την έμπνευση για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στη θρυλική ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1959 με την υπογραφή του Walt Disney, αλλά και των κάστρων που βρίσκονται στις Disneyland της Καλιφόρνια, του Παρισιού αλλά και του Χονγκ Κονγκ.

church of the assumption at winter lake bled slovenia holiday venues 7 e10fa

Λίμνη Μπλεντ (Lake Bled), Σλοβενία
Περιτριγυρισμένη από τα δάση και τα βουνά των Ιουλιανών Άλπεων, η λίμνη Μπλεντ στη βορειοδυτική Σλοβενία είναι φημισμένη όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά της αλλά και για το νησάκι στο κέντρο της, όπου βρίσκεται μια εκκλησία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Σε αυτή την εκκλησία, ο πύργος της οποίας έχει ύψος 52 μέτρων, γίνονται συχνά γάμοι, με ζευγάρια από όλο τον κόσμο να την επιλέγουν τόσο λόγω της μαγικής τοποθεσίας, όσο και λόγω της καλοτυχίας για την οποία φημίζεται. Μάλιστα, το τοπικό έθιμο θέλει τον γαμπρό να κουβαλάει (αν αντέξει) τη νύφη ανεβαίνοντας τα 99 σκαλοπάτια της εκκλησίας, ενώ σε όλη τη διαδρομή η νύφη πρέπει να μείνει σιωπηλή – ένας συμβολισμός για τη δύναμη και τις αντοχές που το ζευγάρι πρέπει να έχει κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου του. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι χτυπά την καμπάνα των ευχών, που λένε πως πραγματοποιεί κάθε επιθυμία.

greenland 24a38

Γροιλανδία
Η Γροιλανδία, το νησί όπου μπορείς να κάνεις βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι, γεωγραφικά ανήκει στη Βόρειο Αμερική, ενώ πολιτικά αποτελεί μέρος της Ευρώπης και αυτόνομο τμήμα της Δανίας. Αν και δεν είναι χριστουγεννιάτικος προορισμός, αφού η θερμοκρασία τον χειμώνα πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν (το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου θεωρείται το πιο ζεστό -και τουριστικό- με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τη μέρα περίπου τους 10° C!), η Γροιλανδία μαγεύει τον φακό με την άγρια ομορφιά της και τα παγωμένα τοπία της. Μόνο η νοτιοδυτική και νοτιοανατολική παραλιακή ζώνη της δεν σκεπάζονται από πάγους, ενώ στο νησί δεν υπάρχει οδικό δίκτυο, έτσι όλες οι μετακινήσεις γίνονται μέσω αέρος ή θαλάσσης.

Chateau de Chenonceau cedae

Κάστρο Σενονσό (Château de Chenonceau), Γαλλία
Το πιο διάσημο από τα γνωστά ως «κάστρα του Λίγηρα» (κάστρα που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Λίγηρα, του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού της Γαλλίας) είναι το Σενονσό. Γνωστό κι ως «Πύργος των Κυριών», το Château de Chenonceau χτίστηκε τον 16ο αιώνα και κατοικήθηκε κυρίως από γυναίκες: Ο βασιλιάς Ερρίκος Β΄ της Γαλλίας, στα χέρια του οποίου είχε περάσει το κάστρο ως κληρονομιά από τον πατέρα του, Φραγκίσκο Α΄ της Γαλλίας, το παραχώρησε σε μία από τις ερωμένες του, την Νταϊάνα του Πουατιέ, ωστόσο, μετά τον θάνατό του, το διεκδίκησε και τελικά απέκτησε η χήρα του, Αικατερίνη των Μεδίκων. Η παράδοση συνεχίστηκε, με το κάστρο να γίνεται, ανά τους αιώνες, ιδιοκτησία αρκετών γυναικών. Σήμερα είναι επισκέψιμο από τουρίστες και μάλιστα δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες στη Γαλλία μετά το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ενώ η αρχιτεκτονική του και ο τρόπος που είναι χτισμένο πάνω από τον ποταμό Cher (παραπόταμος του Λίγηρα), ενώνοντας ουσιαστικά τις δύο όχθες του, το καθιστούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στον κόσμο.

alps hallstat 1 7cc5d

Χάλστατ (Hallstatt), Αυστρία
Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Hallstätter See στην Άνω Αυστρία, αυτό το παραμυθένιο χωριό θεωρείται ο ωραιότερος παραλίμνιος οικισμός στον κόσμο – και μια ματιά στις φωτογραφίες του αρκούν για να δικαιολογήσουν αυτόν τον τίτλο. Κι αν ούτε οι φωτογραφίες σε πείσουν, μπορεί να αλλάξεις γνώμη γνωρίζοντας ότι το Hallstatt, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι το πρώτο χωριό στον κόσμο που... κλωνοποιήθηκε: Το 2012, ένα χωριό φτιαγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κατ' αντιγραφή του Hallstatt, άνοιξε τις πόρτες του κοντά στην πόλη Huizhou στην επαρχία Guangdong της Κίνας!