iPhone iPhone είμαι εδώ! Βάζεις το location service σου και με κυνηγάς

iPhone iPhone είμαι εδώ! Βάζεις το location service σου και με κυνηγάς

Ή αλλιώς, το τέλος της προσωπικής ζωής.

Ας πούμε ότι έχετε απενεργοποιήσει το location service από το iPhone σας, για δικούς σας προσωπικούς λόγους. Ας υποθέσουμε όμως ότι αυτό συνεχίζει να λειτουργεί, περισυλλέγοντας και αποθηκεύοντας στοιχεία μέσα σε ένα φάκελο για μέχρι ένα χρόνο –όπως υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Πώς θα σας φαινόταν όλο αυτό; Γιατί για αρκετούς χρήστες του iPhone, αυτό ήταν αρκετά ανησυχητικό, καθώς και για τον γερουσιαστή Al Franken ο οποίος απαίτησε από τον Steve Jobs να εξηγήσει για ποιο σκοπό χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες.

Η Apple, είχε δηλώσει πέρυσι πως τέτοιου είδους πληροφορίες χρησιμοποιούνταν για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες εντοπισμού (location services) και πως όσοι κλείνουν αυτές τις υπηρεσίες, κανένα δεδομένο τους δεν χρησιμοποιείται. Ωστόσο σε τεστ της Wall Street Journal αποδείχθηκε ακριβώς το αντίθετο, μολονότι ο τρόπος λειτουργίας τους δεν ήταν ακριβώς αυτός που είναι όταν λειτουργούν κανονικά.

Ο Steve Jobs δεν έχει απαντήσει ακόμη δημοσίως όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, ένας χρήστης iPhone ρώτησε τον ίδιο το Διευθύνοντα Σύμβουλο όσον αφορά στο σκοπό της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ο λόγος ήταν ότι αισθανόταν παράξενα γνωρίζοντας ότι τον παρακολουθούν και ότι σκεφτόταν ν' αλλάξει το κινητό του σε Droid.

Ο Steve Jobs του απάντησε πως στην Droid τους παρακολουθούν, ενώ στην Apple όχι, και πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει είναι λάθος. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει στ' αλήθεια...