Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2016: Τα 10 «δικαιώματα» που δεν έχουμε ακόμη κατακτήσει

Γωγώ Φούντα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2016: Τα 10 «δικαιώματα» που δεν έχουμε ακόμη κατακτήσει

Ένα χιουμοριστικό θέμα που, ελπίζουμε, να σου φτιάξει τη διάθεση

Ως γνωστόν σήμερα είναι η Γιορτή της Γυναίκας, κάτι που υποθέτουμε έχεις αντιληφθεί και έχεις νιώσει για τα καλά, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο. Το τι σημαίνει η μέρα αυτή για τις γυναίκες γενικότερα αλλά και για εμάς ειδικότερα, νομίζουμε ότι δεν είναι της παρούσης, μιας και η γιορτή αυτή, ιδίως στο Δυτικό Πολιτισμό, τείνει να χάσει τη σημασία και τη βαθύτερη ουσία της. Παρόλα αυτά, εμείς σε μία προσπάθεια να κάνουμε λίγο χιούμορ, και να σε κάνουμε να χαμογελάσεις λίγο πριν ξεκινήσεις τη δουλειά και κατ' επέκταση την απαιτητική σου καθημερινότητα, λέμε να αναλύσουμε όλους αυτούς τους τομείς, στους οποίους εμείς οι γυναίκες έχουμε αποτύχει παταγωδώς, και όλους εκείνους τους στόχους τους οποίους όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα μπορέσουμε ποτέ να κατακτήσουμε. Ναι φίλη μου, υπάρχουν κάποια δικαιώματα εκεί έξω, που όσους αγώνες κι αν κάνουμε, και όση γνώση και μόρφωση κι αν χρησιμοποιήσουμε, θα παραμένουν πάντα ένα... όνειρο απατηλό. Και επειδή μιλάμε πάντα με αποδείξεις, εδώ σου έχουμε αυτά που μας πονάνε περισσότερο, έτσι για να δεις αν συμφωνείς κι εσύ.

1. Κεφάλαιο τριχοφυΐα: Είτε γίνουμε πρωθυπουργοί, είτε υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία, είτε μοντέλα, είτε διευθύντριες σε πολυεθνικές, ένα σαράκι θα έχουμε πάντα μέσα μας που θα μας τρώει: Τι γίνεται τελοσπάντων με αυτή την τρίχα που ειδικά κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται στον απόλυτο εφιάλτη; Γιατί δηλαδή η γυναίκα θα πρέπει να κυκλοφορεί άτριχη, με δερματάκι λείο σαν πωπουδάκι μωρού-αυτό το ξέρουμε ότι δε γίνεται έτσι;-και να δίνει την ψευδαίσθηση ότι... «Ω ναι, δεν είχα ποτέ μου τρίχες και ούτε πρόκειται να βγάλω»! ΝΟΤ. Η φύση μας έδωσε τρίχες για κάποιο λόγο, κι εμείς της πάμε κόντρα αφαιρώντας τις συνέχεια. Δηλαδή τόσο κακό είναι να βγούμε με τριχωτή γάμπα στην παραλία, όπως ακριβώς κάνουν οι άντρες; Και τελοσπάντων γιατί να είναι πιο θελκτική μία αντρική γάμπα καλυμμένη με τρίχες, από μία γυναικεία; Να αυτές οι προκαταλήψεις θα μας φάνε!

2. O αγώνας της βραδινής εξόδου: Δεύτερη καταγγελία και ίσως πιο καίρια και τσουχτερή από την πρώτη. Οι άντρες φίλη μου, όταν είναι να βγουν για ποτάκι-ας πούμε Σάββατο βράδυ που είναι και το αγαπημένο του Έλληνα-θα κάνουν ένα μπανάκι, θα ντυθούν-τζιν και στην καλύτερη πουκάμισο-θα ρίξουν και λίγη κολώνια, στα μεγάλα κέφια, και έτοιμοι! Εμείς από την άλλη, έχουμε έναν γολγοθά, που λέγεται προετοιμασία. Μπάνιο, αποτρίχωση (είναι παντού η καταραμένη), μαλλιά, μακιγιάζ, επιλογή ρούχων ώστε να μη μας δείχνει, ούτε κοντές, ούτε χοντρές ούτε και άσχημες, ψηλοτάκουνα-εννοείται-και μετά ένας δεύτερος γολγοθάς για να φτάσουμε στο μαγαζί, γιατί ο καλός μας, ο οποίος φοράει αθλητικά, πάρκαρε μακριά για να κάνει και τη βολτούλα του. Σε περίπτωση που φυσικά παραπονεθείς, θα σου πει εκπληκτος: «Μα γιατί δεν έβαλες ένα αθλητικό»; Ή θα κοιτάξει το πρόσωπό σου και θα σου πει με θράσσος, «Μα καλά πόσο έντονα βάφεσαι»; Και ερχόμαστε εμείς να ρωτήσουμε: Αν βγαίναμε με αθλητικά, φόρμα, μαλλί κότσο, και εντελώς άβαφες-άντε θα πούμε έστω τη βάση-ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΕΜΑΣ και όχι τη διπλανή με το εφαρμοστό φόρεμα και τις ψεύτικες βλεφαρίδες; Αλλά βέβαια, εσείς βγαίνετε όπως να' ναι και είστε και γλυκούληδες. Καταραμένα γονίδια!

3. H μπύρα και τα λοιπά αλκοολούχα: Όχι δηλαδή ας μας πει κάποιος υπεύθυνα: Όταν μία γυναίκα θέλει να πιει μπύρες ή ποτάρες, γιατί θα πρέπει να κρατάει τα προσχήματα και να είναι σεμνή και φειδωλή, την ίδια στιγμή που οι άντρες, πίνουν τον άμπακο, κάνουν την μία βλακεία μετά την άλλη, και είναι και φοβεροί τύποι ταυτόχρονα; Δηλαδή μία γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να πιει λίγο παραπάνω και να κάνει και μία τρέλα; Γιατί θα πρέπει λοιπόν να καθόμαστε σαν καρφωμένες στην καρέκλα μας και να το παίζουμε πριγκίπισσες ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε; Στο σημείο αυτό να τονίσουμε και τον ρατσισμό σχετικά με τη ζειμπεκικιά! Μην ξαναδούμε άντρα να χορεύει «πότε βούδας πότε Κούδας», θα αρχίσουμε να ουρλιάζουμε.

4. Η βόλτα που γίνεται εφιάλτης: Και συνεχίζουμε εκφράζοντας ένα παράπονο: Γιατί δηλαδή όταν στολιστούμε και γίνουμε όμορφες και υπέροχες, βάλουμε και ένα πιο κοντό φορεματάκι, και τα ψηλοτάκουνά μας, αμέσως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα εκνευριστικά σχόλια των αντρών, τα οποία μερικές φορές καταντούν ενοχλητικά ακόμη και προσβλητικά; Δηλαδή θα πρέπει να απολογηθούμε επειδή ένα βράδυ θελήσαμε να γίνουμε λίγο πιο εντυπωσιακές και καλλονές, με αποτέλεσμα οι άντρες μας το βγάζουν από την μύτη; Είναι δυνατόν;

5. Μία ωδή στην κοιλιά: Για εμάς, αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη αδικία, την οποία ίσως να μην μπορέσουμε να χωνέψουμε και ποτέ. Είναι δυνατόν όταν ο άντρας έχει κοιλίτσα, να του τη χαιδεύουμε και να λέμε πόσο χαριτωμένη είναι, ενώ όταν έχει την αντίστοιχη κοιλιά μία γυναίκα, απλά να τη λέμε... χοντρή; Λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουμε: Ή είναι και οι δύο είναι χοντροί ή και οι δύο χαριτωμένοι. Δε γίνεται οι άντρες να καταβροχθίζουν τα πάντα, εμείς να λιμοκτονούμε, και τελικά να βγαίνουν εκείνοι οι σέξι. Είπαμε.

6. H ώρα του γυμναστηρίου: Δηλαδή να θέλεις να κάνεις τις ασκήσεις σου, να χτίσεις το ωραίο σου το κορμί, και επειδή τυγχάνει να φοράς κολάν να έρχεται να σου μιλάει ο κάθε πικραμένος, λες και δεν έχει ξαναδεί γυναίκα να φοράει... κολάν. Βρε γλυκό μου αγόρι, άσε με να κάνω τις ασκήσεις μου, και να φύγω να πάω στο σπιτάκι μου. Είναι προφανές ότι ξέρω τι κάνω και δε χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Μπορείς να πας να δείξεις τα μπράτσα σου αλλού, και να σταματήσεις να με ενοχλείς.

7. Kαι τι γίνεται με την πρώτη κίνηση;: Α ναι είναι κι αυτό. Διότι όσο κι αν εξελιχθούμε ως κοινωνία, και όσο κι αν πάμε μπροστά σε διάφορους τομείς, αυτό το πράγμα θα είναι «πληγή ανοιχτή». Kαι ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε το λόγο, γιατί μία γυναίκα να μην κάνει την πρώτη κίνηση με έναν άντρα; Εφόσον της αρέσει και εφόσον θέλει να τον βγάλει και για ένα ποτό, γιατί να μην πάει να τον γνωρίσει; Aυτό με τη γυναίκα λυσσάρα, κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει. Δε νομίζεις κι εσύ;

Ημέρα της Γυναίκας 2016: 5 θρυλικές προσωπικότητες που άλλαξαν για πάντα το γυναικείο στυλ

8. Και όλο αυτό με το ωραίο φύλο: Ναι θα πρέπει να σταματήσει. Καποια στιγμή θα θέλαμε να βγούμε έχοντας τα χάλια μας, με καπέλο, φαρδιά ρούχα και χωρίς σουτιέν να καταπιέζει το ταπεραμέντο μας αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε, γιατί έτσι και συναντήσουμε έναν γνωστό, εκείνος θα μας κοιτάξει σαν εξωγήινες και θα πειστεί ότι έχουμε πια κάποιο πρόβλημα και ότι σίγουρα βιώνουμε την μεγαλύτερη ερωτική απογοήτευση στα χρονικά. Και γιατί να έχουμε πρόβλημα; Επειδή μια μέρα θελήσαμε να βγούμε έξω, όπως βγαίνουν οι άντρες σχεδόν κάθε μέρα;

9. Με το όνομα του παιδιού τι γίνεται;: Όχι συγνώμη, αν εμείς έχουμε ένα υπέροχο και εύηχο επίθετο, και με το άκουσμα του δικού σου γελάνε μέχρι και οι πέτρες, είναι ωραίο να καταδικάσουμε το παιδάκι μας έτσι; Θέλεις να το κοροιδεύουν στο σχολείο δηλαδή; Εμείς λοιπόν, λέμε να προτείνουμε την μέση λύση, που δεν είναι άλλη, από την επιλογή. «Ποιο όνομα θέλεις αγάπη μου; Το υπέροχο της μαμάς ή το απαίσιο του μπαμπά»; Και κάπως έτσι τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους.

Ημέρα της Γυναίκας 2016: 5 εναλλακτικοί τρόποι για να γιορτάσεις την ημέρα αυτή

10. Kαι ας κλείσουμε με το θέμα του γάμου. Όχι φυσικά σαν μυστήριο, αλλά σαν κοινωνική εκδήλωση. Διότι δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι στους γάμους ρωτάνε αν ήταν ωραία η νύφη και όχι ο γαμπρός. Με λίγα λόγια, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μας. Κάτι που φυσικά μας γεμίζει με άγχος. Κάνε δίαιτα ένα τρίμηνο πριν, ξεκίνα τις μάσκες προσώπου και τις θεραπείες μαλλιών, σήκωσε και κανά βαράκι γιατί θα βάλεις εξώπλατο, φόρεσε φυσικά ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ νυφικό και κάντες όλες να σκάσουν από τη ζήλεια τους. Συγνώμη αλλά όλο αυτό, μόνο πανικό μπορεί να μας γεμίσει. Αντίθετα φυσικά ο γαμπρός, το μόνο που έχει να κάνει είναι να θυμηθεί να πάει στην Εκκλησία. Και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το θυμάται! Πάλι καλά.