Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μιλά στο Queen.gr για τις ακαδημίες μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μιλά στο Queen.gr για τις ακαδημίες μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Τι κάνει την Ακαδημία αυτή ξεχωριστή και ποια τα οφέλη για ένα παιδί που είναι μέλος της; Ο Διευθυντής της Ακαδημίας απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις!

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία της Ακαδημίας της για την περίοδο 2016-17 στα ALL STARS ARENA (ΟΑΚΑ) για τους νεαρούς αθλητές της (περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ).

f227f7ece7278b62c363d20556396e89 L 4f3d9


Οι προεγγραφές, λοιπόν, για τη νέα σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει και με αυτή την αφορμή συναντήσαμε το Διευθυντή της Ακαδημίας, κ. Φραγκίσκο Αλβέρτη ώστε να μας λύσει 4 βασικές μας απορίες.

- Τι είναι αυτό που κάνει την ακαδημία μπάσκετ του Παναθηναϊκού ξεχωριστή; Γιατί να την επιλέξει ένας γονιός για το παιδί του;

«Την κάνει ξεχωριστή ο τρόπος δουλειάς, οι αρχές που τη διέπουν και ο στόχος της -εκτός από το να κάνει το κάθε παιδί καλό παίκτη, να τον κάνει επίσης σωστό φίλαθλο και άνθρωπο. Ο κάθε γονιός, εκτός από αθλητικές αρχές θα πρέπει να νοιάζεται να δώσει στο παιδί του και κοινωνικές αρχές για το μέλλον του καθώς και να του δώσει τη δυνατότητα να μάθει να λειτουργεί ως ομάδα, για το καλό του όλου».

- Στην ακαδημία δουλεύετε σύμφωνα με τα πρότυπα της αντρικής ομάδας, έτσι ώστε να έχουν μετέπειτα τα παιδιά ομαλή προσαρμογή, όταν κι αν κληθούν να μπουν στην πρώτη ομάδα;


«Το παιδικό και το εφηβικό τμήμα δουλεύουν με βάση τις ανάγκες της αντρικής ομάδας. Πιο πριν θεωρούμε ότι πρέπει αρχικά τα παιδιά να μάθουν τα βασικά του αθλήματος πολύ καλά, ώστε όλα έπειτα να είναι πιο εύκολα».

VST 7237 c7fa6
VST 8373 4afcf

- Ποια τα οφέλη για ένα παιδί που συμμετέχει στην ακαδημία μπάσκετ του Παναθηναϊκού;


«Κάθε μέρα στην ακαδημία είναι διαφορετική. Δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να βρεθούν με τους συμπαίκτες τους πριν την προπόνηση, να δουλέψουν σκληρά μέσα στο γήπεδο και να φύγουν όλα ευτυχισμένα και χαρούμενα. Κάθε μέρα η προπόνηση είναι διαφορετική, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας. Τα οφέλη είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία τα παιδιά μαθαίνουν, εκτός από τα μυστικά του μπάσκετ, μαθαίνουν επίσης να λειτουργούν μέσα στην ομάδα, με κοινό στόχο και σκοπό».

- Πώς νιώθετε ως διευθυντής της ακαδημίας και ποιοι είναι οι στόχοι της;


«Νιώθω τεράστια ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τους γονείς που μας έχουν εμπιστευτεί. Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για αυτά τα παιδιά, ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να είναι χαρούμενα. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως ο μεγάλος μας στόχος είναι κάποια από τα παιδιά που πέρασαν από τις ακαδημίες να στελεχώσουν στο μέλλον την αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον!».

*Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Φραγκίσκο Αλβέρτη για την ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη!