Nomophobia: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο του smartphone;

Nomophobia: Μήπως πάσχεις κι εσύ από το σύνδρομο του smartphone;

Νέα έρευνα με στοιχεία που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τη σχέση που έχεις με το κινητό σου!

Αισθάνεσαι άγχος και στρες αν μια μέρα ξεχάσεις το κινητό σου στο σπίτι, αν δεν έχεις σήμα, ή αν τελειώσει η μπαταρία σου; Τότε πάσχεις από Nomophobia.

Μια νέα έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, έδειξε πως περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού, δεν αντέχουν να είναι μακριά από το smartphone τους! Πιο συγκεκριμένα, το 73% των Βρετανών που έχουν στην κατοχή τους smartphone αρχίζουν να αισθάνονται αμηχανία όταν δεν έχουν πρόσβαση στη συσκευή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός, χρησιμοποιεί το smartphone του για 2 ώρες και 54 δευτερόλεπτα κάθε μέρα, όμως ο χρόνος ανεβαίνει στις 6 ώρες και 17 λεπτά, όταν μιλάμε για το ηλικιακό φάσμα των 18-24!

Οι άνθρωποι περνούν τον περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή του Facebook, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 23 λεπτά τη μέρα σε αυτή, στέλνουν μηνύματα για 17 λεπτά κάθε μέρα, ακούνε μουσική για 17 λεπτά και μιλούν στο τηλέφωνο περίπου 13 λεπτά την ημέρα.

Τέλος, ο πιο συχνός λόγος για τον οποίο δημιουργείται άγχος από την... απουσία του smartphone, είναι το να μην έχει κάποιος τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους φίλους και την οικογένειά του (έτσι τουλάχιστον απάντησε το 52% των ερωτηθέντων).

πηγή: Row.co.uk