Η γέννηση του καφέ Nespresso μέσα από την ταινία Origem

Η γέννηση του καφέ Nespresso μέσα από την ταινία Origem

Η Nespresso μοιράζεται με το κοινό την εμπειρία του νικητή του διαγωνισμού Nespresso Coffee Expert στις φυτείες καφέ της Βραζιλίας

Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον ελληνικό διαγωνισμό Nespresso Coffee Expert, ο νικητής είχε την ευκαιρία να ζήσει μία μοναδική εμπειρία, να ταξιδέψει στις φυτείες καφέ στο Carmo de Minas της Βραζιλίας και να γνωρίσει τη γέννηση του καφέ Nespresso εκεί.

Με σκοπό να μεταφέρει την εξειδίκευση που κατέχει πάνω στον καφέ και το πάθος της για την τέλεια κούπα espresso, η Nespresso είχε καλέσει τα μέλη της να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό Nespresso Coffee Expert. Μετά από μία δίμηνη προετοιμασία και απαιτητικά τεστ γευστικής δοκιμής, ανακηρύχτηκε ο μεγάλος νικητής, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα 3.000 μέλη με την επίδοση και τις γνώσεις του πάνω στον καφέ Nespresso. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν ένα ταξίδι στις φυτείες καφέ της Nespresso στη Βραζιλία, με στόχο ο νικητής να ανακαλύψει την προέλευση της αγαπημένης του συνήθειας.

Προκειμένου να αποτυπώσει την εμπειρία του Coffee Expert, η Nespresso με τη σκηνοθετική ματιά του βραβευμένου Μιχάλη Μπέκου, δημιούργησε την ταινία μικρού μήκους, Origem. Origem στα πορτογαλικά σημαίνει το σημείο ή ο τόπος, από όπου κάτι αρχίζει. Η ταινία, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, ξεδιπλώνει μέσα από τα μάτια του Coffee Expert την προέλευση μίας κάψουλας Nespresso, τη γέννηση του καφέ στα καφεόδεντρα, τη συγκομιδή και επεξεργασία του μέχρις ότου ο νωπός κόκκος να είναι έτοιμος για το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστές στα μάτια του νικητή είναι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από όλα αυτά, καθώς και η καθημερινότητά τους.

Η ταινία προβάλλεται online (https://www.youtube.com/watch?v=v9p5fWdk0Bg), ενώ το προσεχές διάστημα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να την απολαύσει και στη μεγάλη οθόνη σε κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πριν από επιλεγμένες προβολές.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nespresso.com/gr/el/coffee-expert.

Tags
DPG Network