Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση

Αναμφισβήτητα, το νερό αποτελεί ένα θεμελιώδες αγαθό και αποτελεί έναν απαραίτητο φυσικό πόρο, με τους περιβαλλοντολόγους να προσπαθούν να αφυπνίσουν το κοινό, σχετικά με τη λειψυδρία και τις φυσικές καταστροφές και να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη






Αυτό συμβαίνει διότι χρησιμοποιείται σε πλήθος δραστηριοτήτων όπως η γεωργία, η βιομηχανία και η παραγωγή ενέργειας και συνεπώς είναι λογικό να μειώνονται οι διαθέσιμες ποσότητες του πολύτιμου αυτού αγαθού. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού που αυξάνει τη ζήτησή του είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που πρέπει να μας καθιστούν περισσότερο προσεκτικούς όσον αφορά στη χρήση του.

Η αλόγιστη κατανάλωση, καθώς και η κατασπατάληση των φυσικών πόρων αποτελούν προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανθρώπινη δραστηριότητα διαταράσσει και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον και αυτό γίνεται αντιληπτό καθημερινά, ενώ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον ίδιο τον άνθρωπο. Για τον λόγο αυτόν, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μία αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προσπάθεια για τη διατήρηση της ισορροπίας στη Φύση.

Η συνέχεια στο cnn.gr