Έκλεψαν πολυελαίους από το Ακροπόλ!

Έκλεψαν πολυελαίους από το Ακροπόλ!

Τέσσερις πολυελαίους έκλεψαν άγνωστοι από το ξενοδοχείο Ακροπόλ, αφαιρώντας έτσι και τα τελευταία στολίδια του ιστορικού κτιρίου.

Το διατηρητέο κτίριο της οδού Πατησίων έγινε στόχος κλοπής πριν μερικές μέρες. Η επιχείρηση έγινε νύχτα και με απόλυτη οργάνωση από περίπου δέκα άτομα, οι οποίοι αφού έσπασαν τις κλειδαριές που ήταν τοποθετημένες στις πόρτες προχώρησαν στην αποξήλωση των πολυελαίων. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και οι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι κλειδαριές του Ακροπόλ έχουν βρεθεί σπασμένες. Η λύση που εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού είναι το σφράγισμα του κτιρίου με το κτίσιμο των εισόδων και άλλων ανοιγμάτων.

Το διάσημο στην εποχή του ξενοδοχείο, το μοναδικό Grand Hotel του Μεσοπολέμου στην Αθήνα, είναι κηρυγμένο ως έργο τέχνης καθώς θεωρείται εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής του διεθνούς Art Nouveau. Το Ακροπόλ συνδέθηκε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν το ολλανδικό τηλεοπτικό συνεργείο κινηματογράφησε από την ταράτσα του την εισβολή του τανκ.