Mediterranean College: Induction Week 2018

Mediterranean College: Induction Week 2018

Χαμόγελα, περιέργεια, ενθουσιασμός. Τρείς λέξεις με τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει τα συναισθήματα των φοιτητών στο Induction Week του Mediterranean College το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα.

Σημαντικοί επιχειρηματίες και έγκριτοι ακαδημαϊκοί συμμετείχαν ως guest speakers στο πλαίσιο του Induction Week, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τους φοιτητές στο νέο τους ακαδημαϊκό «βήμα», μεταξύ των οποίων:

Tην Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALDEMAR και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ήταν προσκεκλημένος της Σχολής Τουρισμού & Φιλοξενίας του Κολλεγίου. Στην ομιλία του ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στα στελέχη του Τουρισμού-Φιλοξενίας, το στόχο που θα πρέπει να έχουν οι φοιτητές από την έναρξη των σπουδών τους, καθώς και το αίσθημα ευθύνης που θα πρέπει να διέπει τις αποφάσεις και τις επιλογές τους.

Την ίδια ημέρα, η Σχολή Επιστημών της Αγωγής καλωσόρισε την κ. Ζωή Μπράτσου, η οποία μοιράστηκε με τους φοιτητές της Σχολής τις εμπειρίες της από την 18ετή επαγγελματική εμπειρία της ως νηπιαγωγός και ως προϊσταμένη νηπιαγωγείου. Η κα. Μπράτσου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σύνθετο ρόλο του/της εκπαιδευτικού προσχολικής αγωγής, ως πάροχος τόσο αγωγής όσο και φροντίδας των παιδιών.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Lecture Hall, ο CEO & Founder της Warply, κ. Γιάννης Δοξαράς ήταν guest speaker της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College. Ο κ. Δοξαράς παρουσίασε αρχικά την Warply, ένα ελληνικό startup που δραστηριοποιείται παγκοσμίως στον κλάδο του mobile marketing, αναλύοντας τις νέες προοπτικές επιχειρηματικότητας που ανοίγονται στην εποχή της τεχνολογικής επανάστασης, ενώ δεν παρέλειψε να συμβουλέψει τους φοιτητές να «τρέχουν μπροστά», να λειτουργούν συνεργατικά («η ομάδα είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα όταν η εταιρία περνάει δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δοξαράς), να κυνηγούν τα όνειρά τους και να είναι πρωτοπόροι.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Induction Week οι νέοι προπτυχιακοί φοιτητές των 8 Ακαδημαϊκών Σχολών του Κολλεγίου καθώς και οι νέοι International Students ενημερώθηκαν για τις απαιτήσεις φοίτησης, το περιεχόμενο των σπουδών τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η Βιβλιοθήκη, η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης «MC-Class» του Mediterranean College, καθώς και του συνεργαζόμενου Πανεπιστήμιου University of Derby. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, οι International Students που προέρχονται από την Ινδία, την Αμερική, την Ιρλανδία και την Αίγυπτο, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αξιοθέατα της Αθήνας και να γευτούν ελληνικές νοστιμιές.

Οι Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι του Mediterranean College μίλησαν στους φοιτητές για τα προνόμια φοίτησης και το σύστημα υποστήριξης φοιτητών, όπως το Κέντρο Ακαδημαϊκών Δεξιοτήτων, το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας, Tο θεσμό του προσωπικού συμβούλου-καθηγητή, το Συμβουλευτικό Κέντρο και τον τακτικό έλεγχο ακαδημαϊκής προόδου & feedback, από τους καθηγητές του Mediterranean College.

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα! Ευχόμαστε σε όλους τους φοιτητές καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία.

MEDITERRANEAN COLLEGE

ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 210 8899600

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εγνατία 2-4, 2310 287779 / 2310 547708

www.medcollege.edu.gr