Κυκλοφορείς χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου; Oops…!

Κυκλοφορείς χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου; Oops…!

Επειδή, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα Oops θα βρεθεί στον δρόμο σου, είναι απαραίτητο να είσαι ασφαλισμένη κάθε στιγμή! 

Ήταν ένα χειμωνιάτικο πρωινό Δευτέρας, από εκείνα τα πρωινά που θέλεις απλώς να μείνεις στο κρεβάτι με τις ώρες, κάτω από το ζεστό σου πάπλωμα. Το όνειρο αυτό, όμως, έληξε άδοξα όταν το ξυπνητήρι χτύπησε στις 07.00, υπενθυμίζοντάς μου πως έπρεπε να πάω στο γραφείο. Έπειτα από αρκετά snooze και όντας πλέον στα όρια του να εμφανιστώ αργοπορημένη στην εργασία μου, ετοιμάστηκα βιαστικά και έτρεξα στο αυτοκίνητό μου. Ενώ, λοιπόν, πίστευα πως η Δευτέρα μου δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με χειρότερο τρόπο… Oops! Το αμάξι μου δεν έπαιρνε μπροστά και ξαφνικά, άρχισε να βρέχει!

«Ψυχραιμία», είπα στον εαυτό μου και χωρίς να το σκεφτώ πολύ, τηλεφώνησα σε μια καλή μου συνάδελφο και της ζήτησα να με εξυπηρετήσει! Το Μαράκι ήρθε, με πήρε και με βοήθησε να νιώσω μία μικρή ανακούφιση.

«Oops! Πέρασα με κόκκινο»

Φαίνεται, όμως, πως ήμουν αρκετά αφελής. Διότι, δεν είχα υπολογίσει πως τα Oops που μπορούσαν να εμφανιστούν στον δρόμο μου, ήταν πολλά -πόσω μάλλον κατά τη διάρκεια ενός συννεφιασμένου πρωινού Δευτέρας! Την ώρα, λοιπόν, που αναλύαμε τα αισθηματικά και τα επαγγελματικά μας, η Μαρία «θαμπώθηκε» από κάτι στολισμένα δεντράκια στην άκρη του δρόμου! «Αχ, τι καλά! Ήρθαν επιτέλους τα Χριστούγεννα! Ανυπομονώ για το ταξίδι μου!», είπε και ενώ ονειροπολούσε, αδημονώντας για γιορτινά φωτάκια, εδέσματα και πάρτι, ένα μεγάλο «μπαμ» -και ένα εξίσου ισχυρό τράνταγμα- την επανάφερε στην πραγματικότητα!

pragmatikothta

«Oops! Πέρασα με κόκκινο», αναφώνησε και την ώρα που κοιτούσε τη ζημιά που είχε κάνει στο μπροστινό όχημα, ακούσαμε τις σειρήνες της Τροχαίας! Τότε ήταν που η Μαρία έχασε το χρώμα της και άρχισε να τρέμει.

«Τι έγινε βρε Μαράκι; Όλα καλά. Πρέπει απλώς να είσαι πιο προσεκτική! Ευτυχώς που δεν έπαθε κάποιος κάτι», της είπα για να λάβω την ομολογουμένως σοκαριστική απάντηση: «Μα το αυτοκίνητό μου δεν είναι ασφαλισμένο αυτόν τον καιρό. Η ασφάλεια έληξε και δεν πρόλαβα να την ανανεώσω εγκαίρως»!

Oops, οops και πάλι… οops! Τι σημαίνει ότι δεν πρόλαβες; Πώς ήταν δυνατόν να είχε συμβεί αυτό; Γιατί (ΜΑ ΓΙΑΤΙ) η Μαρία κυκλοφορούσε ανασφάλιστη; Μπορούσε, τελικά, ένας χριστουγεννιάτικος στολισμός να καταλήξει σε καραμπόλα; Όπως φαίνεται, μπορούσε… μιας και η «ατσούμπαλη» φυλή των Oops είχε αναλάβει να στολίσει την πόλη!

111

Πρόσεξε για τα Oops που παραμονεύουν στον δρόμο σου!

Επειδή, λοιπόν, ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα Oops θα βρεθεί στον δρόμο σου, είναι απαραίτητο να είσαι ασφαλισμένη κάθε στιγμή! Δυστυχώς, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν ασφαλίζουν τα οχήματά τους Η αλήθεια είναι, όμως, πως η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική βάση νόμου! Η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου έχει λοιπόν βαθιά κοινωνική διάσταση που βασίζεται στο σεβασμό για τον συμπολίτη καθώς το να κυκλοφορεί κάποιος ανασφάλιστος σημαίνει ότι θα αφήσει ακάλυπτο το συνάνθρωπό του που ενδεχομένως να είναι θύμα του εάν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Με λίγα λόγια, το να μένει κάποιος ανασφάλιστος, δείχνει απίστευτη ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω του!

Αφού η Μαρία άκουσε όλα τα παραπάνω -και πολλά περισσότερα- και έπειτα από περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, κατάφερα να φτάσω στο γραφείο αργοπορημένη και αγχωμένη! Δεν είπα σε κάποιον συνάδελφο για το περιστατικό. Ήξερα, όμως, ότι η Μαρία είχε πάρει το «μάθημά» της και πως δεν θα άφηνε ποτέ ξανά το αυτοκίνητο της ανασφάλιστο!

Τώρα πια γνωρίζει πως η σκανταλιάρα φυλή των Oops είναι κάπου εκεί έξω και παραμονεύει. Αρκεί να δεις και εσύ το νέο, απολαυστικό βίντεο από την πρωτότυπη καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στο theoops.gr, προκειμένου να κατανοήσεις πλήρως τι εστί… Oops!



Πες «ναι» στο απόλυτο… Oops Challenge!

Αν θέλεις, λοιπόν, να ξέρεις αν είσαι πραγματικά προετοιμασμένη για τα απρόοπτα στη ζωή σου, τότε σίγουρα αξίζει να συμμετέχεις και εσύ στο Oops Challenge! Μερικές απαντήσεις αρκούν για να λάβεις το δικό σου «πιστοποιητικό» ετοιμότητας και να κερδίσεις πλούσια δώρα (από μοναδικά gadgets, μέχρι το Samsung Galaxy Note 9, δύο Apple Watch Series 4 και πολλά αλλά)!

Εμείς, πάντως, σίγουρά ανυπομονούμε για τα επόμενα βιντεάκια της καμπάνιας της ΕΑΕΕ για να πάρουμε «μία γεύση» από όλα τα απρόοπτα της καθημερινότητας -και φυσικά, να δούμε ξανά τα Oops εν δράσει! Ό,τι και αν σου συμβεί, να θυμάσαι απλώς πως δεν υπάρχει καλύτερη προετοιμασία από την ασφάλιση. Ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω -τον εαυτό μου αλλά και τους γύρω μου!