Ελληνική πρωτιά! Πρώτοι παγκοσμίως στη μείωση του καπνίσματος με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

3 SHARES

11πλάσιες πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος έχουν όσοι ατμίζουν καθημερινά

Η Ελλάδα αναδεικνύεται η πιο επιτυχημένη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη θετική επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη μείωση του καπνίσματος, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη πληθυσμιακή μελέτη που διεξήχθη στη χώρα μας για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Internal and Emergency Medicine. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστημονικές ομάδες του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και των Πανεπιστημίων Πατρών και Μακεδονίας οι οποίες ανέλυσαν τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών.

Κύριο εύρημα της μελέτης είναι η υψηλή θετική συσχέτιση μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής του καπνίσματος καθώς προκύπτει ότι η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να 11πλασιάσει την πιθανότητα διακοπής του καπνίσματος. Περίπου το 40% των ενηλίκων που διέκοψαν το κάπνισμα από το 2014 και μετά χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο, στοιχείο που αποδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στην ελάττωση του αριθμού των καπνιστών τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό πληθυσμό.

ΑΡΕΤΗ COLOR

Σχολιάζοντας τη μελέτη η Αρετή Δελή, Δ/ντρια Marketing & Regulatory Affairs της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας στο χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου σημείωσε: «αν και η χώρα μας την τελευταία δεκαετία έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο στη μείωση του καπνίσματος, οι Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστριών στον κόσμο. Εμείς στη NOBACCO συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσες αποφασίζουν να κόψουν το κάπνισμα κι ενθαρρύνουμε τη γνωριμία τους με τον κόσμο του ατμίσματος, προτείνοντας επιλεγμένες λύσεις σε προνομιακές τιμές. Είμαστε δίπλα τους στην προσπάθειά τους να κάνουν μια νέα αρχή».

3 SHARES
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ