«Δώρα αγάπης»: Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις πώς ένα δώρο μπορεί να γίνει… αγάπη;

«Δώρα αγάπης»: Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις πώς ένα δώρο μπορεί να γίνει… αγάπη;

Γιατί να μην μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη «φλόγα» της καλοσύνης των Χριστουγέννων;

Με τη γιορτινή ατμόσφαιρα να έχει «πλημμυρίσει» την πόλη, τα πολύχρωμα λαμπιόνια να φωτίζουν τις τεράστιες λεωφόρους και τις εορταστικές μελωδίες να παίζουν νυχθημερόν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν μπορείς να μην παρασυρθείς από το αισιόδοξο κλίμα που κυριαρχεί όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου! Το ίδιο περίπου βλέπεις να συμβαίνει και σε όλους εκείνους τους περαστικούς που σε προσπερνάνε στο δρόμο. Το διακρίνεις ξεκάθαρα από το αυθόρμητο χαμόγελο που σκιαγραφείται στα πρόσωπά τους, όταν τα μάτια σας συναντιούνται τυχαία.

Αυτά σκεφτόμουν κάνοντας την καθιερωμένη εβδομαδιαία μου βόλτα από το σπίτι στο σούπερ μάρκετ και αναρωτιόμουν: Γιατί να μην μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη «φλόγα» της καλοσύνης των Χριστουγέννων; Ίσως με θεωρήσεις ονειροπαρμένη, όμως εγώ γνωρίζω πολλούς που μπορούν και το κάνουν, οπότε αποφάσισα να γίνω και εγώ μία από αυτούς, αρχίζοντας την ίδια κιόλας στιγμή!

Τριγυρίζοντας από διάδρομο σε διάδρομο και γεμίζοντας το καλάθι μου, ανάμεσα σε προϊόντα, καρότσια, τρόφιμα, απορρυπαντικά, μεγάλους ψυγειοκαταψύκτες, βρήκα την αφορμή να γίνω ο… Άγιος Βασίλης κάποιου! Γιατί κακά τα ψέματα, τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μικροί και μεγάλοι, όλοι χρειαζόμαστε έναν Άγιο Βασίλη! Αν αναρωτιέσαι πώς τα κατάφερα, δες το βίντεο που ακολουθεί και συνέχισε να διαβάζεις το κείμενο:



Μία αφορμή να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Βρισκόμουν ως συνήθης… ύποπτη στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ που επισκέπτομαι, ώσπου αποφάσισα να απομακρυνθώ από όλους αυτούς τους λαχταριστούς πειρασμούς. Συνέχισα να προχωράω, κοιτώντας τα ράφια, μην τυχών και μου έχει ξεφύγει κάποιο προϊόν από τη λίστα. Ούτε θυμάμαι σε ποιον ακριβώς διάδρομο βρισκόμουν, όταν ένα μπλε κουτί με την ένδειξη «Δώρο Αγάπης» τράβηξε την προσοχή μου. Δεν άργησα να καταλάβω πως πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον ελπιδοφόρα ενέργεια της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία για τέταρτη συνεχή χρονιά δίνει την ευκαιρία στον καθένα από εμάς να πραγματοποιήσει μία πράξη αγάπης για τις φετινές γιορτές. Δίχως δεύτερη σκέψη, το μυαλό μου πήγε αμέσως στον ηλικιωμένο κύριο που κοιμάται τα βράδια στο πάρκο κάτω από το σπίτι μου και έβαλα αμέσως το μπλε κουτί στο καλάθι μαζί με τα υπόλοιπα τρόφιμα. Περνώντας κάθε πρωί πριν πάω στο γραφείο από το παγκάκι που κάθεται, δεν έχει υπάρξει μέρα να μην με καλημερίσει. Θα είναι το ιδανικότερο δώρο για να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου!

5544

Μετατρέποντας ένα δώρο σε αγάπη

Πιο συγκεκριμένα, τα «Δώρα Αγάπης» βρίσκονται σε 175 επιλεγμένα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και περιλαμβάνουν βασικά είδη διατροφής που είναι απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να δώσεις το ποσό των 3,75 ευρώ και να χαρίσεις το μπλε κουτί σε έναν συνάνθρωπό σου που γνωρίζεις πως το έχει ανάγκη. Κάθε πακέτο από τα «Δώρα Αγάπης» περιλαμβάνει βασικά είδη διατροφής της ΑΒ Βασιλόπουλος (περαστή ντομάτα 500gr, αλεύρι 1kg όλων των χρήσεων, πένες 500gr, γάλα εβαπορέ 7,5% πλήρες 410gr, 1kg ζάχαρη, μπισκότα γεμιστά κρέμα βανίλια 200gr, σοκολάτα γάλακτος 100gr).

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να αφήσεις το μπλε κουτί που αγόρασες στο ειδικό καλάθι συγκέντρωσης τροφίμων που υπάρχει στα καταστήματα και η ΑΒ Βασιλόπουλος θα φροντίσει να φτάσει το γιορτινό σου «πακέτο» στο τραπέζι εκείνων που πραγματικά το χρειάζονται, ενώ για κάθε κουτί που αγοράζουμε θα προσφέρει και το αντίστοιχο ποσό στην Τράπεζα Τροφίμων!

τροφιμςννν

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις πως η ΑΒ Βασιλόπουλος, υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Εμείς το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ανακαλύψουμε τη χαρά της προσφοράς, στηρίζοντας αυτές τις σημαντικές προσπάθειες και φέρνοντας τα φετινά Χριστούγεννα τη χαρά και την ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων!