Κορονοϊός: Μπορώ να κολλήσω τον ιό από το takeaway φαγητό; Ιδού η απάντηση που όλοι ψάχνουν

Κορονοϊός: Μπορώ να κολλήσω τον ιό από το takeaway φαγητό; Ιδού η απάντηση που όλοι ψάχνουν

Όπως είναι γνωστό, ο κορονοϊός μπορεί να παραμείνει σε επιφάνειες για ποικίλα χρονικά διαστήματα. Πόσο πιθανό, ωστόσο, είναι να κολλήσεις τον ιό από αντικείμενα, όπως για παράδειγμα την αλληλογραφία σου, τα τρόφιμα ή την επαφή με διάφορες επιφάνειες; 

Η Telegraph σε εκτενές δημοσίευμά της ρίχνει φως σε μερικά από τα ερωτήματα αυτά, όπως το πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και τι λένε οι ειδικοί σχετικά με το τι είναι ασφαλές και τι όχι.

Πόσο καιρό παραμένει ο κορονοϊός σε διαφορετικές επιφάνειες;

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine αποκάλυψε ότι το πλαστικό είναι η επιφάνεια που ο ιός παραμένει βιώσιμος για το μεγαλύτερο διάστημα - έως 72 ώρες. Σε ανοξείδωτο χάλυβα, ο ιός ανιχνεύθηκε έως και 48 ώρες μετά την εφαρμογή. Για χαρτόνι ήταν 24 ώρες και για χαλκό μόλις τέσσερις ώρες.

Αλλά ο Δρ. Bharat Pankhania, κλινικός λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Exeter, λέει ότι αντί να προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τον κατάλογο με τον τρόπο που λειτουργεί ο ιός σε διαφορετικές επιφάνειες και πότε τις καθαρίσατε τελευταία φορά, «η νοοτροπία σας πρέπει να είναι ότι όλα, ο καθένας, παντού είναι μολυσμένος. Και ό, τι χειρίζεστε είναι ένας πιθανός κίνδυνος».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr